10 Virtuele caches om unieke plaatsen te ontdekken

Het doel van een virtuele cache is, of eerder gezegd was, om nieuwe plaatsen te ontdekken in plaats van een cache. U leest het goed: was. Virtuele caches kan je sinds 2005 niet meer aanmaken, mits een kleine uitzondering. Virtuele caches die voor 2005 gemaakt zijn blijven wel bestaan tot ze gearchiveerd worden.

Virtuele cache icoonDat zal vrijwel nooit gebeuren aangezien je bij virtual caches ook geen fysieke cache zal aantreffen, want het doel ervan is dat je deze ‘unieke’ plaatsen gaat ontdekken. Om deze caches te kunnen loggen zal je een vraag moeten oplossen en/of een foto moeten trekken: maw. je zal dus moeten bewijzen dat je wel degelijk deze plek bezocht hebt.

Bij virtuele caches zal je dus geen fysieke cache aantreffen: en dat was ook de originele insteek waarom virtuele caches zijn ontstaan. Op sommige unieke plekken kan/mag je geen caches plaatsen of zijn er zoveel muggles dat het onmogelijk is om een cache te plaatsen. Helaas maakten verschillende cachers van deze mogelijkheid een beetje misbruik, omdat deze vorm van Geocaching geen (fysieke) onderhoud nodig heeft. Daarom werd dus in 2005 ook besloten om geen nieuwe virtuele caches toe te laten.

Virtual rewards

Rond 24 augustus 2017 kreeg een selecte groep geocachers een mailtje van Groundspeak, deze groep kreeg eenmalig het recht om binnen het jaar een nieuwe virtuele cache uit te brengen. Intussen verschenen er wereldwijd verschillende nieuwe virtuals en tot 24 augustus 2018 kunnen hier nog enkele nieuwe virtuele caches bijkomen.

Dit selecte groepje geocachers bestaat uit geocachers die tot de beste verstoppers worden gerekend door een algoritme ontwikkeld door Groundspeak. 4.000 geocachers kregen zo’n mailtje van Groundspeak en hopelijk komen er heel wat nieuwe Virtuele caches.

Virtuele caches in Nederland & België

In Nederland zijn er op het moment van schrijven 80 virtuele caches te vinden. 33 hiervan zijn geplaatst voor 2005, de andere zijn virtual rewards. In België zijn er iets minder virtuele caches: 35 op het moment van schrijven, waarvan er 7 geplaatst zijn voor 2005.

VIrtual Icon  kunst in een boom in Amsterdam – GCH623

Sinds april 2003 bestaat deze virtual cache en deze brengt je letterlijk naar kunst in een boom. Op het Leidseplein kan je in een van de oudste bomen van de stad een houthakker vinden.

Virtuele cache - kunst in een boom in Amsterdam

VIrtual Icon  The 6 Kings – GC7F9C

Voor deze virtuele cache moet je in Brussel zijn: tijdens een wandeling van ongeveer 6 kilometer zal je op verschillende plekken informatie moeten verzamelen over Koningen.

VIrtual Icon  De Dom – GCHKZA

Bij deze virtuele cache krijg je de opdracht om de 465 treden van de Utrechtse Domtoren te bedwingen en dit met foto als bewijs vast te leggen.

VIrtual Icon  And Glory of Antwerp – GC6F23

Sinds 2002 bestaat deze virtuele cache reeds, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal uit Antwerpen staat er al heel wat langer.

VIrtual Icon  De Afsluitdijk – GC7B69T

Deze cache is als Virtual reward gemaakt: De Afsluitdijk verbindt Noord-Holland met Friesland en is de bekendste dijken van Nederland.

VIrtual Icon  Lest We forget – GC7B9XY

Deze virtual cache zal je naar de Menenpoort in Ieper brengen. Je krijgt de opdracht om even stil te staan bij de vele slachtoffers van WO I.

VIrtual Icon  ♥ Pont d’Amour ♥ – GC7B940

Deze cache is een virtual reward die je kan vinden in Brugge. Hier kan je de romantische Bonifaciusbrug terugvinden, die ook wel de bijnaam De Liefdesbrug krijgt.

Pont d'amour Brugge - Virtuele cache

VIrtual Icon  Pegasus Bridge – GCGECF

In Arnhem kan je op deze plek een brug terugvinden. Niet echt zo bijzonder, maar het is eerder de bedoeling dat je in het nabijgelegen parkje de restanten gaat opzoeken van de historische slag.

VIrtual Icon In Flanders Fields : Tyne Cot – GCGKC1

Bij deze virtual cache die gemaakt is in 2003 moet je even naar Passendale. Hier kan je deze begraafplaats terugvinden met slachtoffers van de geallieerden van WO I.

VIrtual Icon Vincent van Gogh – GC7B9ND

Voor deze virtual reward cache moet je in Nuenen zijn en zal je in het Park meer te weten komen over de beroemde schilder Vincent van Gogh en zijn meesterwerk de aardappeleters.

De aardappeleters Nuenen - Virtuele cache

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.