Fototoestel geo-art in Zoerle-Parwijs

Wij zijn het gezin vanthof en samen zijn wij de trotse co’s van deze geo-art gelegen in Zoerle-Parwijs.

Wij hadden het al vaak over een geo-art gehad maar nooit de tijd voor gevonden om er een in elkaar te steken. Omdat we werden gevraagd om mee te werken aan het event “in de stille Kempen” is zo het idee ontstaan om samen met de andere co’s van het event een paar caches mee uit te brengen op het event zelf. Zoals hiervoor al gezegd kriebelde het nog steeds om een geo-art te leggen en zo werd de knoop snel doorgehakt, er zou een geo-art komen.

Flitsende Ideën

Een andere hobby naast geocachen is het verzamelen van oude camera’s en zo was het idee voor het onderwerp van onze geo-art snel gekozen. Over de vorm van de geo-art moest ook niet zo heel lang nagedacht worden aangezien de mysteries over camera’s gingen. Het idee dat het een fototoestel moest zijn kwam al heel snel op de proppen. Er werd hard gewerkt om een mooie, duidelijke en simpele vorm te creëren en na enkele dagen was de vorm klaar zoals deze nu wel bekend is. We gingen eerst op zoek naar verstopplaatsen in en rond Zoerle-Parwijs, na een coördinaten check te hebben uitgevoerd en te hebben gezien dat dit in orde was zijn we begonnen met het maken van de puzzels.

Het onderwerp van de puzzels gaat over, hoe kan het ook anders, fototoestellen. Voor de vragen moesten we niet lang zoeken aangezien we bijna alles wisten over camera’s. We hebben geprobeerd om variatie te voorzien in de puzzels door afwisselend makkelijke en iets moeilijkere raadsels en een paar jigidi-puzzels te maken. We hebben ook geprobeerd om variatie in de caches zelf en de verstoptechnieken te voorzien. Voor sommige geocaches werd een 3D-printer gebruikt om de versiering van de geocache te maken en voor de bonus werd een oude camera gebruikt.

Landelijk wandelen en fietsen

Als je de mysteries hebt weten de ontcijferen, ben je klaar voor ongeveer 9,5 kilometer wandel- of fietsplezier. Het rondje fototoestellen leidt je voor ongeveer 80 procent over verharde landelijke wegen en meestal goed berijdbare, onverharde veld- en boswegen, op enkele plaatsen moet er wel een drukke weg gekruist worden. Je kan er de gezonde buitenlucht opsnuiven, genieten van een mooi stukje Kempische natuur en ontsnappen aan het drukke leven.

Zelf op zoek gaan naar de fototoestellen geo-art

Om deze 25 caches plus bonus (start: GC8F01X) te vinden zal je eerst aan het puzzelen moeten gaan: het zijn voornamelijk raadsels en enkele jigidi puzzels. Daarna kan je van start met de route van 9,5 kilometer in Zoerle-Parwijs. Deze gaan over verharde en onverharde wegen en is te voet en met de fiets te doen.

Dan rest er ons alleen nog jullie heel veel cacheplezier toe te wensen. Geniet van de natuur, geniet van het cachen en de rust. Maar ook: geniet van elkaar en van ontmoetingen met collega-cachers. Niets mooier op de wereld dan deze hobby te delen met anderen en ervaringen en ideeën met elkaar uit te wisselen. Wie weet ontmoeten we elkaar ergens te velde op de fototoestellen geo-art.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.