Project GC: ontdek uitgebreide Geocaching statistieken

Wat is Project-GC?

Project-GC is een website die je een zeer uitgebreid aanbod Geocaching statistieken laat zien en geavanceerde tools aanbiedt.

Wie heeft Project-GC opgestart?

De oprichter ontwikkelaar van deze site is Magnus, als geocacher gekend als magma1447. Deze Zweedse geocacher vond de statistieken op Geocaching.com nogal karig en ontwikkelde daarom en veel uitgebreidere Geocaching statistieken website. Eerst was dat voor de regio in Zweden waar hijzelf woonde, intussen is het platform wereldwijd uitgegroeid.

Wat is het verband tussen Project-GC en Geocaching?

Project-GC is een website die los staat van Geocaching.com. Het maakt wel gebruik van de data van Geocaching.com via de Geocaching live API. Als je jou inlogt met je Geocaching gegevens op Project-GC krijg je uitgebreide profielstatistieken te zien.

Welke Geocaching statistieken kan je terugvinden op Project-GC?

Project-GC heeft zeer dynamische statistieken over Geocaching: algemene statistieken, profielstatistieken, Top-lijstjes, … Eigenlijk kan je zo goed als alles terugvinden via Project-GC en kan je verschillende statistieken vergelijken met andere geocachers.

Is Project-GC gratis?

Ja, vele statistieken kan je zonder te betalen bekijken. Er is ook een betalend premium account bij Project-GC: het grote voordeel hiervan is dat je statistieken dagelijks worden bijgewerkt ipv. wekelijks. Daarnaast heb je toegang tot heel wat leuke extra tools.

Als je een Geocaching Premium lid bent, kan je op Geocaching.com verschillende statistieken van jouw profiel bekijken: welke types, containers, D/T ratings heb jij al kunnen behalen. Een leuke extra waarmee je jouw geocache vondsten kan opvolgen. De statistieken die je hier te zien krijgt, zijn eerder beperkt want er zijn zoveel meer mogelijke statistieken te bekijken.

Project-GC heeft hier handig op ingespeeld en is de website bij uitstek om uitgebreide Geocaching statistieken te bekijken. Handig bovendien is dat deze website ook in het Nederlands beschikbaar is. Als je naar de website gaat kan je jou rechts bovenaan authenticeren: hiermee log je eigenlijk in met jouw gegevens van Geocaching.com via de Geocaching Live API en kan je zeer uitgebreide statistieken bekijken voor jouw Geocaching profiel.

Uitgebreide en dynamische Geocaching Statistieken

Project-GC is de website waar je terecht kan voor een groot aanbod van allerlei Geocaching statistieken. Een kleine greep uit de vele mogelijkheden:

Profiel statistieken

Deze zijn vergelijkbaar met wat je kan terugvinden op Geocaching.com: alle statistieken die je kan terugvinden van jouw profiel kan je hier zeker ook terugvinden. En daarbovenop kan je nog heel wat leuke extra zaken bekijken zoals: wat de laagst gelegen cache is die jij hebt gevonden, het aantal FTF die jij gevonden hebt, gemiddeld aantal woorden van een log die je schrijft, oudst gevonden caches, caches met meeste favorietpunten, …

Je krijgt ook heel wat statistieken over jouw eigen geocaches die je verstopt hebt: totaal aantal vondsten, totaal aantal vinders, meest gevonden cache, aantal logs ontvangen per cache, vinders per land, … Heel handig om te zien hoe goed jouw eigen geocaches het doen in een handig overzicht.

Naast jouw eigen gevonden en verstopte cache statistieken kan je ook mijlpalen, FTF, kaarten, BadgeGen en Souvenirs op deze plek terugvinden. Leuk is ook dat je deze profielstatistieken op jouw eigen profielpagina kan plaatsen op Geocaching.com door een stukje HTML code te kopiëren en plakken.

Via de tabbladen bovenaan kan je schakelen tussen verschillende profielstatistieken

Cache statistieken

Wil je een goed beeld krijgen van andere caches op vlak van logs, favorietpunten, hoogst gelegen, laagst gelegen, … Dan kan je hiervoor de cache statistieken bekijken: handig is dat je verder kan filteren per land, regio en stad om zo een nog specifieker beeld te krijgen van wat je wil te weten komen.

Project-gc kan zelfs een andere kleur geven aan de caches die jij reeds gevonden hebt: zo zie je in 1 oogopslag de geocaches die jij nog niet hebt kunnen vinden.

Afhankelijk van welk profiel je selecteert krijg je statistieken te zien. De grijs/groene balken geven aan dat je deze caches al gevonden hebt, de blauwe balken kan je meteen gaan zoeken. Grijs/Zwart wil zeggen dat de cache niet (meer) beschikbaar is.

Statistieken van jouw vondsten

Een wat vreemde omschrijving voor deze statistieken, maar hier kan je jouw vondsten vergelijken met andere geocachers uit een bepaalde regio op vlak van vondsten, dagen, caching streaks, …

Verberg statistieken

Hier kan je jouw statistieken van jouw verstopte geocaches vergelijken met andere cachers in een bepaalde regio op vlak van aantal, ontvangen logs, ontvangen favorietpunten, …

Project-GC hulpprogramma’s

Naast statistieken kan je bij Project-GC ook terecht voor verschillende hulpprogramma’s. Het meest gekende en gebruikte hulpprogramma zijn ongetwijfeld challenge checkers. Challenge caches hebben als voorwaarde dat ze een challenge checker in hun geocache listing moeten hebben om na te lopen of een geocacher aan de voorwaarden voldoet om een challenge cache te mogen loggen. Project-GC is een website waar geocachers deze challenge checkers kunnen terugvinden (en eventueel maken).

Er zijn ook allerhande kaart gerelateerde hulpprogramma’s: zo kan je trending geocaches bekijken op een kaart of een handige kaart laten maken met geocaches om jouw Jasmer Challenge te behalen. TB rescue is een programma om je te helpen zoeken naar verloren gegane TB’s en daarnaast zijn er nog enkele kleinere hulpprogramma’s.

Statsbar en Geocaching Badges

Misschien ben jij ook al eens op een profiel of Geocaching forum een gelijkaardige statsbar tegengekomen. Deze statistiekenbalk kan je eenvoudig terugvinden op Project-GC.

Ook de Geocaching Badges die je kan behalen als je aan bepaalde voorwaarden voldoet kan je hier terugvinden. Hieronder een voorbeeld van hoe dit er kan uitzien.

Project-GC premium

Niet alle tools en statistieken van Project-GC zijn gratis te gebruiken, daarom hebben ze ook een Premium Project-GC account. Enkele voordelen van zo’n account

  • De advertenties verdwijnen
  • Je krijgt toegang tot een heel pak leuke extra tools
  • Profielstatistieken worden dagelijks bijgewerkt ipv. wekelijks
  • Challenge checkers worden automatisch voor jou uitgevoerd: zo zie je meteen aan welke challenges je voldoet
  • Extra filtermogelijkheden

Kortom: je kan best wel al veel met een gratis account, maar er zijn ook nogal wat voordelen met zo’n Project-GC lidmaatschap. Alle info over zo’n betalend Project-GC account kan je hier terugvinden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.