GCC – GeoCache Calculator: puzzelen in het veld

Moet jij ook vaak puzzelen of codes converteren in het veld? Geef toe, eenvoudig is dat niet altijd! Maar wat zeker en vast kan helpen is deze GCC app, helaas wel enkel voor Android gebruikers. Deze tool heeft meer dan 250 functies om geocache puzzels en raadsels op te lossen. Via de handige zoekfunctie kan je snel opzoeken wat je nodig hebt, denk hierbij bijvoorbeeld aan ASCII converteerder, morse code vertalen, vlagcode en veel meer. De app is te vinden in de Google Play Store of op de GCC website.

GCC – een must voor iedere geocacher

Als je nu Romeinse cijfers wil uitrekenen, binaire code wil opzoeken of toch maar eens een priemgetal wil nalopen: de GCC app kan het allemaal. Er zijn misschien wel zoveel mogelijkheden dat je toch wat moet zoeken naar de functie die jij nodig hebt. Hiervoor kan je gebruik maken van de zoekfunctie (zie hieronder). Maar als je multi-caches of mysteriecaches wil zoeken dan is deze app een must voor al deze geocachers: van zodra je de puzzelcode herkent hebt, heb je via deze app meteen de mogelijkheid om deze puzzels om te zetten naar wat bruikbaars.

Wat kan je doen met de GeoCache Calculator?

De app heeft meer dan 250 verschillende functies! We herhalen: tweehonderd vijftig! Dat is natuurlijk heel wat, waardoor het ook natuurlijk wat onoverzichtelijk wordt. Gelukkig heeft de app een handige (en goede!) zoekfunctie. Klik rechts-bovenaan op het vergrootglas en geef jouw zoekopdracht in. Wij gaan bijvoorbeeld op zoek naar morse.

Je ziet meteen alle handige resultaten: zo kan je naar de functie Morse Code gaan waar je zelf morse code tekens kan converteren of je kan de myGEOtools tabellijst bekijken, waar je dan zelf handmatig op zoek kan.

Handige functies

Een handige functie van de GCC app is woordwaarde berekenen: dit kom je ongelooflijk veel tegen tijdens het lopen van een multi-cache en via deze app heel simpel op te lossen. Ga naar de ‘cross total’ functie, geef het zoekwoord op waarvan je de woordwaarde wil berekenen en je ziet bij Sum de woordwaarde. Eronder zie je ook de woordwaarde herleid naar 1 cijfer (Sum Iterated).

Ook handig zijn de puzzelcodes waarbij je symbolen moet omzetten naar tekst of cijfers. Deze kan je terugvinden bij ‘Mygeotools’. Hier zie je dan een overzicht van de verschillende puzzelcodes en krijg je ook reeds te zien hoe die symbolen er ongeveer uitzien.

3 reacties op “GCC – GeoCache Calculator: puzzelen in het veld”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.