Geo-Art De Tempeliers in Vlassenbroek

Mijn laatste geoart “Figuras” is een groot succes geweest – hij had tenslotte op 1 jaar tijd 13.320 logs en 303 favo’s verzameld ! Iets om fier op te zijn. 😊 Tijd dus om deze te archiveren en op zoek te gaan naar een nieuw projectje. Persoonlijk ben ik al lang gefascineerd door de orde van de Tempeliers – de ridders welteverstaan, niet het bier LOL. Hoewel dat laatste ook niet te versmaden is! De beknopte voorgeschiedenis staat in de listings te lezen, en die bracht mij op het idee om deze als volgende geo-art uit te brengen.

De puzzels: kan jij ze vinden?

Ik dacht met ‘eenvoudige’ puzzels te werken. Maar blijkbaar was het zo simpel, dat het voor sommigen een complete hersenbreker werd. Het begon al bij de publicatie van de listings: mag ik een hint? Waar is de puzzel? Kijk ik er over? Diegenen die hem ondertussen opgelost hebben, zullen er de humor van inzien… 😊

De locatie: een Schelde meander nabij Vlassenbroek

Maar eerst moest ik een nieuwe locatie zien te vinden. De linkeroever van de Schelde kennen jullie ondertussen al van de vorige geoart “Figuras”. Ik koos terug voor een stukje ongerept natuurdomein langsheen de Schelde, maar ditmaal een meander op de rechteroever. Daar waar de vorige moest wijken voor de Sigmawerken, kon de volgende genieten van het einde van deze werken in de buurt van Vlassenbroek.

Om het aantal (60 caches) op de kaart te kunnen zetten, moest ik voor 1/5e uitwijken naar de volkswijk in het aanpalende Baasrode, dat over netjes geasfalteerde wegen verder loopt. Maar ook dàt heeft zijn charmes en hoort bij het geocachen: bebouwing en natuur in harmonie verbinden.

Door deze sprong in ‘aantal gelegde caches’ kwam ik even op de 9e plaats in de rangschikking van de ‘leggers’. Maar dit is allemaal heel erg relatief… het is tenslotte maar een momentopname. Tot weer een andere CO zijn of haar nieuw rondje uitbrengt en jullie andere leuke dingen en locaties voorschotelt.

De afstand van het rondje is iets meer dan 19 km en afhankelijk van je snelheid moet je rekenen op 4 à 5 uur te voet. Met de fiets gaat het uiteraard sneller, en de wegen zijn uiterst geschikt daarvoor. Je kan dit rondje uiteraard ook in twee of drie delen opsplitsen en het over meerdere dagen spreiden. Ondanks de raad om deze bij voorkeur in het weekend te lopen, bleken sommige groepen die deze raad in de wind sloegen, last te hebben gehad van gesloten hekken wegens de uitlopers van de aan de gang zijnde werken. Gelukkig heeft niemand die IN het weekend op pad trekt, daar enige last van.

De caches: breng de nodige tools mee

De moeilijkheid in verstoptechnieken heb ik beperkt, omdat de afstand toch wel tijdrovend is voor de ‘zoekers’. Dus geen gesofistikeerde verstoptechnieken (alhoewel sommigen hun tanden stuk bijten op bepaalde exemplaren), maar meestal simpele oppikkers.

Lees wel aandachtig de listings! Zowel de technische fiche, alsook de attributen (die zwarte blokjes aan de rechter zijde van de (website) listings. Velen durven die wel al eens over het hoofd zien. Zo blijken sommigen onderweg verrast te zijn doordat er hengelcaches en een klimcache bijzitten. Even de attributen en de D/T-waarde bekijken en je hebt alle noodzakelijke tools mee.

Dus los gauw de puzzels op (eerste cache van deze reeks: GC8M437) en zak eens af naar de omgeving van Deiremonne. De uitgestrekte natuur zal je rust geven in deze tijden. Het is een aanrader voor wie van de natuur en lange wandelingen houdt. Er ligt op het einde een leuke banner op jullie te wachten. En wie weet kom je daar misschien de CO zélf tegen 😉
Tot in de meander…
P@je

Met dank aan Bientje (van SaLu), Jolien&Tijs en Project_Ron voor de schitterende foto’s onderweg.

3 reacties op “Geo-Art De Tempeliers in Vlassenbroek”

 1. Prachtige reclame voor een heerlijk rondje natuur! Puur genieten van de rust ook! Dat heb je weer ‘WOOOW’ gedaan, P@je!

  Beantwoorden
 2. Prachtig dit rondje helemaal in de natuur ik heb het gelopen een paar weken geleden,naar daar gereden met de camper en dan met de fiets gaan zoeken .Goed gedaan P@je bedankt .

  Beantwoorden
 3. Wij hebben het rondje ook gedaan paar dagen geleden, wat hebben we ervan genoten ! Er zijn wel plaatselijk werken , maar een klein ommetje kan de pret niet drukken !
  Thanks Patje voor dit leuk avontuur !!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.