10 geocaches in de Ardennen om U tegen te zeggen

De Ardennen: het bosrijke gebied in het zuiden van België, noorden van Luxemburg en een klein stukje van Frankrijk. De ideale locatie om prachtige wandelingen te maken en unieke geocaches te vinden. In deze blog gaan we op zoek naar 10 leuke geocaches uit de Ardennen. Het leuke aan Geocaching in de Ardennen is dat je er echt voor ieder wat wils kan vinden: populaire multicaches, mooie boswandelingen met een leuke geocaching trail, fietscaches, lost place caches, earthcaches, … Er zijn ongetwijfeld nog meer leuke geocaches in de Ardennen, aarzel niet om deze als reactie te posten op dit bericht :).

🌲 Promenade de Sainte Marie – GC7RK6Z

Een leuke reeks waar heel wat werk is gestoken is deze Promenade de Sainte Marie: een wandeling van 8 kilometer met 25 caches (23 traditionals, 1 multi en 1 myseterie). Deze reeks kan je terugvinden in Sainte-Marie (deelgemeente van Libramont-Chevigny) en wordt door heel wat geocachers als heel erg leuk ervaren.

🌲 Achouffe – GC43JAT

Achouffe, gekend voor zijn bier Lachouffe, heeft bijzonder leuke caches in een reeks van 10 traditionals + bonus volledig in het teken van kabouters! Lees alles over deze reeks in de blog Achouffe heeft meer te bieden dan La Chouffe.

🌲 Bastogne-Libramont – GC55Y6X

De naam van deze reeks zegt het eigenlijk al: deze geocachereeks vertrekt in Bastogne en loopt helemaal tot in Libramont. Het leuke van deze reeks van bijna 30 kilometer is dat deze de oude spoorlijn L163 volgt tussen de 2 steden. Onderweg kom je 86 caches + 2 bonuscaches tegen en deze reeks begint makkelijk maar zal steeds moeilijker worden 😉

🌲 Darkness – GC2F2NP

Wanneer je op de baan bent tussen Nisramont en Filly dan kom je onderweg een ruime parking tegen. Laat je wagen hier achter en neem het smalle paadje langs de rotsen tot je de rotsen als het ware kan inlopen. Een zaklamp is een must en voorzie stevig en watervast schoeisel om deze traditional te pakken te krijgen!

🌲 GC 40 – GC40

GC40 is één van de oudste nog vindbare caches ter wereld en daarom mag deze monumentale cache ook vaak bezoek verwachten. De oudste cache van het Europese vasteland ligt om de mooi afgeronde coördinaten N 50° 00.000′ E 005° 00.000′ en is de meest bezochte geocache van België. Ontdek alle weetjes over GC40 in deze blog.

GC40

🌲 Bois de l’aune – GC69CTK

Een wandeling van bijna 7 kilometer nabij het Waalse dorpje Rondu, ondanks dat de naam van de reeks anders doet vermoeden, loopt deze reeks niet in een bos maar in de heide. Onderweg kom je heel gevarieerde caches tegen die echt de moeite waard zijn!

🌲 GéoTrans’Ardennes – GC6XKJ8

Deze geocachereeks is gelegen in Frankrijk. De GéoTrans’Ardennes reeks is in totaal meer dan 130 kilometer lang en kan je vinden langs de boorden van de Maas. Bedoeling is om deze reeks, met ongeveer 250 caches + bonussen, te fietsen. Om het makkelijk te maken is deze route in 6 sectoren opgedeeld die elk een bonuscache hebben. De eerste cache van deze reeks kan je in Givet terugvinden.

🌲 La Frontière – GC7R7AK & Autour du chateau – GC7MKDA

La Frontière is het eerste deel van deze kasteeltorens geo-art, dit rondje gaat door een prachtig landschap met uitzicht op het kasteel van Hierges en is ongeveer 8,5 kilometer. Het is een wandeling in 2 delen die aan te raden is voor ‘geoefende wandelaars’ want het parcours is vrij stevig.

🌲 The house of the Postman – GC6VF26

Deze cache kan je vinden in het Groothertogdom Luxemburg nabij Hoscheid. Bij deze letterbox cache is het de bedoeling om de foto’s te volgen tot aan de cache. Bijzonder aan deze cache is dat het een Lost Place cache is waarbij je de donkerste plekjes van dit verlaten en vervallen huis zal opzoeken. Een zaklamp is dus aangeraden.

🌲 Durbuy Anticline – GC1W06W

Durbuy is heel erg gekend in de Ardennen en een van de toeristische trekpleisters van Wallonië. Hier kan je deze Earthcache terugvinden waar je een anticline zal zien en waarover je meer informatie zal moeten verzamelen om de earthcache te kunnen loggen.

🌲 Moria : The Return – GC22FB4

Helaas is deze cache gearchiveerd, maar we laten hem nog even in het lijstje.

Deze multicache moet gewoon op jouw Geocaching wishlist komen. Je kan deze multicache vinden in Givet, vlakbij de Belgische grens. De Mont d’Haurs is het speelveld van deze multicache waarbij je gegevens zal moeten verzamelen op verschillende plaatsen van de site om de cache te kunnen vinden. Heel wat cachers (78%) loggen deze cache als favoriet, plaats deze dus maar hoog op je wishlist.

Ben jij reeds in de Ardennen gaan geocachen? Welke geocaches in de Ardennen kan jij aanraden? Wij kijken uit naar jullie tips over Geocaching in de Ardennen.

6 reacties op “10 geocaches in de Ardennen om U tegen te zeggen”

  1. Ja ik doe dit graag heb mijn vriend al zover gekregen dat hij dat ook leuk vind en meer wil doen. Maar als ik inlog op gsm zie ik enkel de gemakkelijkste tegen als op de laptop zie ik er meer. En ik weet niet hoe te beginnen met de eerstvolgende graad die met puzzels ofzo
    Ik zal daar ooit wel eens wijzer in te worden zeker

    Beantwoorden
  2. In Aywaille kan je de cache Bemi62-10 – Belvédère Rahir vinden. Het is een mooie hike om er te komen, en het uitzicht is prachtig.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.