10 geocaches in de Ardennen om U tegen te zeggen

De Ardennen: het bosrijke gebied in het zuiden van België, noorden van Luxemburg en een klein stukje van Frankrijk. De ideale locatie om prachtige wandelingen te maken en unieke geocaches te vinden. In deze blog gaan we op zoek naar 10 leuke geocaches uit de Ardennen. Het leuke aan Geocaching in de Ardennen is dat je er echt voor ieder wat wils kan vinden: populaire multicaches, mooie boswandelingen met een leuke geocaching trail, fietscaches, lost place caches, earthcaches, … Er zijn ongetwijfeld nog meer leuke geocaches in de Ardennen, aarzel niet om deze als reactie te posten op dit bericht :).

🌲 Moria : The Return – GC22FB4

Deze multicache moet gewoon op jouw Geocaching wishlist komen. Je kan deze multicache vinden in Givet, vlakbij de Belgische grens. De Mont d’Haurs is het speelveld van deze multicache waarbij je gegevens zal moeten verzamelen op verschillende plaatsen van de site om de cache te kunnen vinden. Heel wat cachers (78%) loggen deze cache als favoriet, plaats deze dus maar hoog op je wishlist.

🌲 Achouffe – GC43JAT

Achouffe, gekend voor zijn bier Lachouffe, heeft bijzonder leuke caches in een reeks van 10 traditionals + bonus volledig in het teken van kabouters! Lees alles over deze reeks in de blog Achouffe heeft meer te bieden dan La Chouffe.

🌲 Bastogne-Libramont – GC55Y6X

De naam van deze reeks zegt het eigenlijk al: deze geocachereeks vertrekt in Bastogne en loopt helemaal tot in Libramont. Het leuke van deze reeks van bijna 30 kilometer is dat deze de oude spoorlijn L163 volgt tussen de 2 steden. Onderweg kom je 86 caches + 2 bonuscaches tegen en deze reeks begint makkelijk maar zal steeds moeilijker worden 😉

🌲 Darkness – GC2F2NP

Wanneer je op de baan bent tussen Nisramont en Filly dan kom je onderweg een ruime parking tegen. Laat je wagen hier achter en neem het smalle paadje langs de rotsen tot je de rotsen als het ware kan inlopen. Een zaklamp is een must en voorzie stevig en watervast schoeisel om deze traditional te pakken te krijgen!

🌲 GC 40 & La balade d’Haut-Fays – GC62NHF

GC40 is een van de oudste nog vindbare caches ter wereld en deze monumentale cache kan je perfect combineren met La balade d’Haut-Fays. Ontdek alles over GC40 en de geocachereeks La balade d’Haut-Fays in deze blog.

🌲 Bois de l’aune – GC69CTK

Een wandeling van bijna 7 kilometer nabij het Waalse dorpje Rondu, ondanks dat de naam van de reeks anders doet vermoeden, loopt deze reeks niet in een bos maar in de heide. Onderweg kom je heel gevarieerde caches tegen die echt de moeite waard zijn!

🌲 GéoTrans’Ardennes – GC6XKJ8

Deze geocachereeks is gelegen in Frankrijk. De GéoTrans’Ardennes reeks is in totaal meer dan 130 kilometer lang en kan je vinden langs de boorden van de Maas. Bedoeling is om deze reeks, met ongeveer 250 caches + bonussen, te fietsen. Om het makkelijk te maken is deze route in 6 sectoren opgedeeld die elk een bonuscache hebben. De eerste cache van deze reeks kan je in Givet terugvinden.

🌲 Les Templiers Balade – GC6NEFK

In de Ardennen kan je ook verschillende GeoArts terugvinden, een van de mooiste is het Tempeliersteken dat je kan terugvinden in Noirefontaine. De geoart wordt gevormd door 2 wandelingen met in totaal 65 mysteriecaches. Deze geocaches zijn echt aan te raden: GC6NEKY, GC6NF5B en GC6NF5X

Geoart Tempeliers

🌲 The house of the Postman – GC6VF26

Deze cache kan je vinden in het Groothertogdom Luxemburg nabij Hoscheid. Bij deze letterbox cache is het de bedoeling om de foto’s te volgen tot aan de cache. Bijzonder aan deze cache is dat het een Lost Place cache is waarbij je de donkerste plekjes van dit verlaten en vervallen huis zal opzoeken. Een zaklamp is dus aangeraden.

🌲 Durbuy Anticline – GC1W06W

Durbuy is heel erg gekend in de Ardennen en een van de toeristische trekpleisters van Wallonië. Hier kan je deze Earthcache terugvinden waar je een anticline zal zien en waarover je meer informatie zal moeten verzamelen om de earthcache te kunnen loggen.

 

Ben jij reeds in de Ardennen gaan geocachen? Welke geocaches in de Ardennen kan jij aanraden? Wij kijken uit naar jullie tips over Geocaching in de Ardennen.

3 thoughts on “10 geocaches in de Ardennen om U tegen te zeggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.