Rondje Grembergen Broek West

In 2022 ben in terug in contact gekomen met deze leuke hobby, en de vriendin was onmiddellijk verkocht. Zo gingen we aan de slag eind 2022 met het maken van rondje Vlassenbroek. Het plezier dat het geeft om alle leuke logs te lezen doet echt deugd. Het geeft echt voldoening om te lezen dat andere cachers zich geamuseerd hebben met hun zoektocht. De avonturen te lezen die ze meemaken, de dingen die ze onderweg zien, … Ja, dat smaakte naar meer!

Eens dit rondje goed liep en ik leerde uit de fouten, begon het te kriebelen om aan een nieuw project te beginnen. Deze keer aan de ander kant van de Schelde, maar zeker kort genoeg om de twee rondjes te combineren.

Een geocaching route in Grembergen Broek

Zelf hoe ik van fietsen en wandelen, dus geocachen is de perfecte aanvulling. Voor ik op jacht ga geniet ik van de planning thuis, de keuze van de streek, een leuke puzzel die ik thuis moet voorbereiden. Ter plekke kan ik genieten van de natuur, een leuke verstoptechniek of een mooi uitgewerkt idee voor een cachebehuizing. Ook zoeken hoe de stash open geraakt geeft een cache voor mij een weerwaarde. Dat heb ik ook geprobeerd om in deze geocaching route te verwerken.

Het rondje GBW ofte Grembergen Broek West (W van de N41) (Start: GBW #1- GCA2W09) kreeg stilaan vorm en op het moment van indienen omvatte het 9 tradjes, 3 korte eenvoudige multi’s en een bonus, goed voor 4 à 5 uur cacheplezier op een rondje van ongeveer 7 km.

Het was niet de bedoeling om een rondje oppikkers te leggen maar eerder iets waar je de nodige tijd moest voor uittrekken voor het zoeken, rekenen en herrekenen en zoeken naar de manier om aan de logrol te komen. Maar soms lijken de simpelste plekken voor de meeste vragen te zorgen.

Een kleine tegenslag bij het online gaan

Alle caches waren klaar en geplaatst, alles werd gecontroleerd. En net bij de laatste controle zegt mijn quadricepspees foert. Resultaat: afgescheurde pees en een operatie in het vooruitzicht. Dus werd de planning wat verschoven, zodat ik toch voldoende mobiel zou zijn om de controle en eventuele herstellingen te kunnen gaan doen.

Het rondje kwam uiteindelijk online in het paasweekend i.p.v. rond Valentijn. Maar de herder en zijn schapen hadden het blijkbaar anders gezien en zo moest ik al snel een cache tijdelijk sluiten. Gelukkig kwamen er al snel positieve logs en ondervond ik dat dit rondje nog beter aansloeg dan het eerste. Ook de babbels met mensen die ik op het rondje tegenkwam deden me enorm plezier.

Zelf op zoek gaan naar rondje Grembergen Broek West

Grembergen is een deelgemeente van Dendermonde en in de bocht van de Schelde kan je Grembergen broek terugvinden waar deze geocaching route ligt. Het is een route van ongeveer 6 kilometer waarbij je 13 caches kan vinden (9 traditionals, 3 multi-caches en een bonus).

Lees aandachtig de cachepagina! Zowel de technische fiche, alsook de attributen. Velen durven die wel al eens over het hoofd zien. Zo blijken sommigen onderweg verrast te zijn doordat er hengelcaches en een klimcache bijzitten. Even de attributen en de D/T-waarde bekijken en je hebt alle noodzakelijke tools mee.

De meeste vragen die ik tot nu moest beantwoorden (met veel plezier) waren zeker te vermijden door de listing goed te lezen. Doe je iets stuk, of zie je iets dat stuk is … geef de CO een seintje zodat de herstelling snel kan gaan en de volgende cachers er ook van kunnen genieten.

En als je nog tijd over hebt kan je eventueel aan de slag met Rondje Vlassenbroek.

Ik moet toegeven dat het leggen van geocaches me evenveel voldoening geeft als het zoeken. Beide rondjes lopen goed en het kriebelt al om alweer aan een nieuw project te starten. CO zijn is een verslaving.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.