Een Bezoek aan Geocaching Headquarters

Er zijn een paar heel bijzondere caches in de wereld zoals de (bijna) laatste Project APE cache in het regenwoud van Brazilië of de originele ‘stash’ dichtbij Portland, Oregon. Vorige maand bezochten wij één van dit soort caches, namelijk Geocaching Headquarters in Seattle, Washington.

Geocaching Headquarters

Een huwelijksreis naar Geocaching HQ

Wij waren op vakantie (onze huwelijksreis!) in Canada en de Verenigde Staten. Wij hebben bij oude buffalo jumps (GC86AC) in Canada en in het prachtige Glacier National Park van Montana (GC986F) gecached. Maar wij keken er extra naar uit om Seattle te bezoeken.  Wij hadden een dag in het centrum gepland om lekkere koffie te proberen en de dag daarna zouden we naar HQ gaan. Geocaching HQ (GCK25B) bevindt zich in de trendy buurt Fremont dat noordelijk van het centrum ligt. Onze shuttlebus zette ons voor de deur van HQ af en we gingen direct naar binnen. Van de buitenkant lijkt HQ een gewoon kantoorgebouw, maar wel met het groene Geocaching logo op de gevel. Binnen zag het er ook een beetje als een kantoor uit. Eenmaal boven was het duidelijk dat dit Geocaching HQ was. HQ wordt ook wel ‘lelieblad’ genoemd en het was duidelijk te zien waarom: Er was heel veel groen en we konden een glimlachende Signal de kikker door de deur zien.

Geocaching HQ Signal the Frog

Geocaching HQ geocache

 

Geocaching HQ: kantoorgebouwen & een fijn bezoekerscentrum

Het grootste deel van HQ bestaat uit de kantoren van de Groundspeak medewerkers, maar het bezoekerscentrum is redelijk groot met heel veel om te zien en te doen. We kregen cadeautjes van de Lackey (medewerker van Groundspeak) achter de welkomstbalie en hij gaf ons een uitleg over het bezoekerscentrum.

Er staan verschillende cache containers ter decoratie in het bezoekerscentrum, maar natuurlijk is er ook een echte cache. Deze zat vol met dozen met daarop bestemmingen geschreven voor travel bugs die verschillende doelen willen bereiken. Aan één van de muren, onder meerdere klokken die de tijden in verschillende tijdzones aangeven, hangt een beeldscherm die elke 20 seconde de meeste recente logs op de geocaching website laat zien op een interactieve kaart. In de hoek naast de balie, staat een photo booth waarin bezoekers foto’s kunnen maken voor in het groot fotologboek. Er zijn ook bijzondere travel bugs om te discoveren, waaronder een travel bug die in het internationaal ruimtestation is geweest. Je kunt ook Geocaching HQ merchandise kopen zoals t-shirts, petjes, geocoins, cache containers enzovoort.

Geocaching HQ shop      Geocaching HQ Project APE cache

Geocaching HQ CITO 2003

 

HQ Geotour

Na ons bezoek aan HQ, gingen we naar buiten om de HQ geotour te doen. De geotour bestaat uit negen caches van verschillende typen rondom HQ. Helaas konden we door tijdsgebrek in onze planning alleen zes van de negen doen, maar deze waren allemaal heel vindingrijk en creatief. Ons favoriete onderdeel van de tour was zeker weten de Chairy Tree (GC2AD97 – zie de foto). En ook Ode to the Golgafrinchan Phone Workers (GC32A0H) was de moeite waard!

Geocaching HQ chairy tree  Geocaching HQ Ode to the Golgafrinchan Phone Workers

Geocaching HQ geotour

Geocaching HQ geotour passport

Wij hadden ook een event net buiten de deur van HQ gepland. Wij hoopten op een gezellig event en dat was het zeker. We hadden meer mensen dan verwacht, waaronder mensen die net als wij van verder weg kwamen. Verder kwamen er zeven lackeys naar buiten om ons event te bezoeken. Één van de mede-oprichters van Geocaching kwam zelfs langs. Het was extra bijzonder om een paar mensen die geocaching mogelijk maken te ontmoeten.

event aan Geocaching HQ

We hadden een volle dag bij HQ en we kunnen het zeker aanraden aan iedereen van geocaching houdt. HQ is een heel bijzondere geocache-ervaring die leuk is voor de hele gezin.

 

Blog geschreven door Lekker Caterpillar

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.