De Gouden Kat van Don Quichot: een ideale reeks voor kinderen

Wanneer je in de Limburgse Kempen bent, in de buurt van Lommel en even tijd hebt om te geocachen, dan is de reeks ‘De Gouden Kat van Don Quichot’ (start: GC5Q29K) een echte aanrader. Toevallig of niet ligt deze reeks in het Kattenbos, een gehucht in Lommel, waar je de heerlijke natuur van de Limburgse Kempen kan ontdekken.

Als je reeds fan bent van Het Verloren Kabouterdorp dat even verder ligt, dan zal je deze mooie reeks ook wel smaken. De reeks is gemaakt door dezelfde CO en toen wij hem deden zag je dat deze mooi onderhouden is.

Gouden Kat van Don Quichot - Leyssensmolen

Neem de kinderen mee naar het Kattenbos

Dit is een geocachereeks volledig op kindermaat: je wordt meegenomen in een verhaal over Don Quichot die een gouden kat gekregen heeft van een farao. Opdat deze gouden kat niet in de handen van de bende van de Zwarte Rovers zou vallen, verstopte hij deze gouden kat. Maar omdat de bende de gouden kat op het spoor zou zijn wordt ons gevraagd om op zoek te gaan naar deze gouden kat.

In een wandeling van een kleine 7 kilometer door het mooie Kattenbos wordt je naar 12 opdrachten geocaches gestuurd en 2 bonuscaches. Het leuke van deze reeks is dat er een welgekome afwisseling is tussen wandelen en opdrachtjes die je moet uitvoeren samen met je kinderen bij de geocaches. Belangrijk is dat je bij iedere geocache de opdracht in de listing goed leest, dat is ook de enige manier om het slot open te krijgen in iedere geocache en de juiste info te verzamelen voor de bonuscaches (er zijn 2 bonuscaches!) van deze reeks.

Poezenvoetjes zoeken

Op zoek naar poezenvoetjes

Deze geocachereeks wordt gecombineerd met een wandelzoektocht voor kinderen waarbij ook gegevens verzameld moeten worden, maar deze zijn dus anders dan de gegevens die je moet verzamelen voor de bonus van deze reeks. Het handige van die zoektocht is dat alles mooi aangeduid staat met ‘poezenvoetjes’ (dat is toch de naam die wij eraan gegeven hebben), waardoor je niet constant op je GPS moet kijken waar de geocaches verstopt liggen (behalve voor nummer 5).

Deze zoektocht is opgedeeld in een korte zoektocht (blauwe poezenvoetjes) en een lange zoektocht (rode poezenvoetjes, die grotendeels alle caches aandoen). De korte route kan je met de buggy doen over verharde paden, de rode route is net iets lastiger met buggy’s weten wij uit eigen ondervinding (bospad en zand). Van zodra je een gouden poezenvoetje tegenkomt, kan je een opdracht/geocache vinden. Wij gingen op pad met en kind van 3 en de opdrachten vond ze fantastisch, de wandeling zelf was net iets te lang 🙂

Op zoek gaan naar de Gouden Kat van Don Quichot

Reken genoeg tijd om deze wandeling tot een goed einde te brengen: met een kind van 3 hebben wij er bijna 4 uur over gedaan. Sommige opdrachten nemen wel wat tijd in beslag en de wandelroute is deels verhard, deels bos en deels over zand. Wij raden aan om voldoende drinken mee te nemen want in de zomer is het vrij warm in dit zandbos. Vlakbij de parking in de Zandstraat is er ook een Ijsjeszaak (Sanden’s Ice Cream) en een bar waar het op warme dagen echt druk kan zijn. De reeks start je bij GC5Q29K.

Kortom: een echte aanrader, zeker met kinderen!

Gouden Kat van Don Quichot - Bunker

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.