Geocaching in Kessel-Lo: de PKL serie

Wist je dat de meest gevonden geocache van Vlaams Brabant in Kessel-Lo te vinden is? Dit zijn de gegevens van deze geocache, die intussen meer dan 3.000 keer gevonden is:

  • GC-code: GC53WFH
  • Plaats: Kessel-Lo, Vlaams Brabant
  • Coördinaten: N 50° 53.615′ E 004° 43.240′
  • Publicatiedatum: 1 mei 2014
  • Formaat: klein
  • D/T rating: 1,5/1,5
  • CO: Turfje65

Het is de 9de cache van een Geocaching route die te vinden is in het Provinciedomein van Kessel-Lo. Wij kregen CO Turfje65 te pakken om wat meer te vertellen over deze geocachereeks.

PKL = Provinciedomein Kessel-Lo

Het Provinciedomein Kessel-Lo is een schitterend recreatiepark met vele mogelijkheden voor sport en ontspanning. Voor de kinderen zijn er twee avontuurlijke speeltuinen. Het terrein is uitermate geschikt voor het maken van wandelingen, maar er zijn ook mooie voorzieningen om te lopen. Op twee paden na is fietsen er niet toegestaan. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden voor sport en ontspanning. Er zijn een aantal waterplassen met veel vogels, in het zomerseizoen zijn er roeiboten, waterfietsen en trapbootjes te huur. Een fantastisch domein om alleen of in gezelschap te bezoeken. De toegang tot het park is gratis. Voor meer informatie kan u terecht op de website.

De beheerders hebben in 2014 het park ook open gesteld voor een serie geocaches. Zo kwam er de Geocaching route PKL # Provinciedomein Kessel-Lo met in totaal 13 caches. Vele zijn voorzien van een hint, zodat het voor beginners ook goed te doen is. Voor het gemak zijn de caches genummerd. Het is een Geocaching route zonder bonus cache, dus je kan vanuit iedere parkeerplaats aan de serie beginnen. De caches zijn op verschillende manieren gecamoufleerd en hebben daardoor een wat wisselende moeilijkheidsgraad. Hoewel een paar caches best wat moeilijk te vinden zijn is het een mooie reeks, ook voor beginners.

Geocaches plaatsen in het domein

Het verdelen van de geocaches over het terrein was best ingewikkeld. De caches moeten verder dan 161 meter uit elkaar liggen. Er lag toen ook nog een Wherigo cache waarvan het logboek op een locatie in het park lag, intussen is deze cache helaas in het archief. Gelukkig mocht de CO overal op het terrein caches plaatsen, daarom brengt deze reeks je zelfs in sommige uithoeken van het domein.

De geocaches in het domein Kessel-Lo zijn oorspronkelijk geplaatst voor een introductie in Geocaching. De bedoeling was om eerst een inleiding te geven over Geocaching, met voorbeelden van mogelijke verstoptechnieken. Daarna volgde een route door het domein met een mengeling van makkelijke en enkele best moeilijke geocaches. Denk hierbij aan de simpele Petling in container aan de boom en de cache aan de voet van de boom tot de voorbeelden. Natuurlijk ontbrak het vogelhuisje niet.

Daarnaast werden er caches geplaatst bij verschillende bomen, kleine huisjes en er zijn ook enkele bijzondere constructies. Zo werd er gebruik gemaakt van een vlaggenmasthouder en zelfs de signalisatie van het park om caches te kunnen verstoppen. Last but not the least is er nog de PKL 112 cache (GC53WGR) die de reeks afsluit, we kunnen al verklappen dat dit een kijkdoos is en dat deze veruit de meeste favorietpunten heeft verzameld.

Kortom een serie voor echte beginners, maar ook een paar uitdagingen voor de meer gevorderde geocachers.

Zelf op zoek gaan naar de PKL serie

Het provinciedomein van Kessel-Lo is op zich al een fantastische locatie en als je daarbij ook nog eens een Geocaching route van 13 caches kan vinden, dan is dat zeker de moeite. Alle informatie kan je terugvinden bij de eerste cache van deze reeks: GC53WBG. Heb je daarna nog zin om te geocachen? Vlakbij kan je de Geocaching route Smiley world (bonus: GC6TH4N) terugvinden en daarnaast kan je vlakbij ook gaan geocachen in Leuven.

De serie is duidelijk in trek: De geocache PKL#9 Provinciedomein Kessel-Lo (GC53WFH) is de meest gevonden geocache in Vlaams-Brabant. Het is heel mooi om te zien dat er veel ervaren bezoekers zijn, maar dat ook heel veel beginnende geocachers dit domein aandoen voor hun eerst stappen in het geocaching avontuur.

Happy geocaching, Turfje65

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.