Vuuravontuur Lommel

Sinds 2021 kan je in Lommel het Vuuravontuur terugvinden: een (Geocaching) route helemaal in het thema van de brandweer. Dat deze Geocaching reeks een dikke aanrader is voor zowel groot als klein hoeft weinig te verbazen! CO Didgedude staat immers gekend voor de leuke kinderroutes die van zijn hand komen en dat is niet anders voor dit leuke vuuravontuur. Geocache-team StevieSjaake gingen aan de slag met dit avontuur en vertellen ons hun verhaal. Vuurvaste brandweerpakken aan, en daar gaan we!

De Watering: het decor voor dit avontuur

Bij aankomst in Lommel wilden we naar de aangegeven parking rijden, maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Het pad er naartoe was namelijk herschapen in een modderpoel, bij hevige regen kan de locatie zeer drassig worden namelijk. Daarom kozen we ervoor om de Gizmocar op een drogere plek achter te laten en van daar af te voet op weg te gaan naar nummer 1. Gelukkig maar, want voor ons bleek het Vuuravontuur meer weg te hebben van een Modder Avontuur… 🤣

Bij aankomst aan nummer 1 deden we eerst de earthcache (GC3NZY3) die daar ook te vinden is. Een Earthcache waarbij je meer te weten zal komen over De Watering. Er staan ook picknicktafels bij het startpunt, dus je kan jouw tocht beginnen met een goed gevuld buikje. Als je gelukt hebt, komt de brandweer zelf ook eens langs om de kinderen kennis te laten maken met de brandweerwagen en het materiaal van een brandweerman.

Wat een prachtige wandeling! De Watering is dan ook een bijzonder gebied: waar het hier normaal arme zand- en heidegrond was, had men hier met een doelgerichte irrigatie de omgeving herschapen in één groot hooiland. Opvallend toch wel in deze streek, waar de arme zandgrond destijds diende als ontginning voor oa bouwmaterialen (Lommelzand, de naam komt ergens van) en glas.

Wordt een echte brandweerman

De reeks is ook een bezoekje meer dan waard! Tof aangeklede caches, volledig in het thema, waren telkens vergezeld van hele leuke opdrachten, die zowel voor groot als voor klein vrij vlot op te lossen zijn. Deze reeks is dan ook gelegd in samenwerking met de Hulpverleningszone Noord Limburg, Stad Lommel en gemeente Pelt. Bedoeling is om ons een beetje meer bewust te maken van de risico’s en gevaren van vuur, en zeker van nonchalant omgaan ermee. Wij denken dat ze geslaagd zijn in hun opzet. Zeker omdat ze gecombineerd zijn met een gewone zoektocht, die gezinnen kunnen doen om achteraf een toffe herinnering te kunnen meenemen naar huis. Dit initiatief verdient natuurlijk alle steun!

Na enkele kilometers kan je de route afsluiten met de bonuscache. Ook die is prachtig uitgevoerd! Bovendien is deze bonus te vinden op een toch wel bijzonder plekje. Wij konden alvast na een beetje moeite vlot de kroon op het werk zetten en dus ook de bonus loggen.

CO Didgedude heeft hier, zoals we intussen van hem gewend zijn, opnieuw een prachtige reeks neergelegd! Toffe caches, een mooie wandeling, en bovendien nog een boodschap die voor iedereen belangrijk is, het maakt van deze reeks een echte aanrader voor groot en klein! We hebben er dan ook enorm van genoten, en onderweg voelden we ons soms terug 8 jaar, zo leuk zijn de opdrachten! Zo hebben we het graag!

Dus, brandweermannen en -vrouwen groot en klein, het is in Lommel dat je moet zijn! Geniet ervan wanneer het jullie beurt is om de brandjes in de Watering te blussen!

Zelf op zoek gaan naar het Vuuravontuur in Lommel

Deze Geocaching route bestaat uit 15 geocaches waarvan 14 traditional caches en afsluitend de bonuscache (GC9ARGP). De route is in totaal ongeveer 4 kilometer lang, wat het uitermate geschikt maakt voor kinderen (en uiteraard de iets oudere kinderen). Bij iedere cache moet je een leuke opdracht uitvoeren om te zien of jij een echte brandweerman kan worden. Vergeet niet om alle gegevens te verzamelen zodat je de bonus kan vinden. Goed schoeisel is ook aan te raden want het parcours kan op sommige dagen modderig zijn.

Vond jij dit Vuuravontuur van CO Didgedude een leuke uitdaging? Ontdek dan ook de andere geocaching routes van deze geocacher in Lommel: De schat van Koning Leeuw en Het verloren Kabouterdorp. Heel erg mooie zoektochten voor jong en oud. Voor wie niet genoeg kan krijgen is er ook een vuuravontuur te vinden in Pelt, let wel: dit is geen Geocaching route.

Geogroeten van StevieSjaake uit Berlaar!!!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.