Geocachen in Leuven: Würst, studenten en pittige caches

Dat Leuven gekend is als een echte studentenstad, staat als een paal boven water. Daarnaast zijn uiteraard de Stella Artois fabriek en de Haute Dogs van Würst, het restaurant van de tv-kok Jeroen Meus de gekende zaken van deze stad aan de Dijle. Maar je kan in Leuven ook geocachen en de geocaches zijn hier best wel pittig te noemen.

Geocachen van op de parking tot de Keizersberg

Met de wagen kan je eventueel parkeren in één van de stadsparkings, maar als je toch wil geocachen dan raden wij jou de parking van Herent aan. Hier is een carpoolparking waar je vlot raakt en waar meteen ook een geocache te vinden is: Carpool Windgat TB Hotel (GC1M764). Meteen een leuke geocache om te beginnen, want deze gaat op in zijn omgeving. Bovendien is het een TB hotel: ideaal dus om meteen jouw trackables die je meegebracht hebt achter te laten en enkele nieuwe te discoveren.

Via de Mechelsesteenweg kom je uit aan de Abdijkerk van de Keizersberg. Hier ligt een fantastisch leuke mystery/multi-cache: The Guardians of the Holy Grail (GC9BFWR) waarbij je een mooie wandeling maakt door het park van de keizersberg en intussen ook nog eens enkele heerlijke waypoints met allerhande opdrachten krijgt waarbij de Tempeliers je menig keer op het verkeerde been zullen zetten. Vergeet vooral niet op voorhand een plekje te reserveren want deze geocache van Piewen en poolenchanti wil je echt niet missen als je in Leuven bent. Vergeet ook niet om de noodzakelijke tools mee te nemen want je zal deze echt nodig hebben.

Naar het prachtige stadscentrum van Leuven

Via de Keizersberg zit je al binnen de singel van Leuven waar je een heel pakChurch Micro Belgium caches kan meepikken: Abdij Keizersberg (GC961XW) St-Geertruikerk (GC8G0FC), Sint-Jacobskerk (GC8YWT2) & O.L.V. ter Koorts (GC9NCVT), OLV-Middelares (GC8XYVN), Lemmenskapel (GC9DPXD).

Via de Brusselsestraat kom je eenvoudig in het stadscentrum of je maakt een ommetje langs de Dijleterrassen waar het zeker in de zomer heerlijk toeven is. Eenmaal in het centrum zal je zien dat er een reeksje in de stad ligt: De Mannen van het Jaar (start: GC3WA3D). Deze reeks draait om de Jaartallen, een verbond van mannen met het jaarlijkse hoogtepunt in september met de Abrahamviering (voor vijftigers) en de Jaartallendag (voor veertigers). De Mannen van het Jaar-reeks bestaat uit 3 multicaches en 2 mysteries.

Als je dan toch in het stadscentrum bent: geniet dan zeker even van de prachtige omgeving of ga een worstje in bij Würst waar ze heerlijke haute dogs maken. Pik zeker ook de virtuele caches aan het Leuvense stadhuis (GC7B6Z1) en op de Oude Markt (GC9P75B) mee.

Leuven en pittige geocaches

Leuven telt ook aardig wat Wherigo-caches waarbij je Leuven toch weer net op een andere manier zal ontdekken. Zo kan je aan de slag met istnogver (GC5F8ZV), Kruistocht door het Mariapark (GC70264), De buit is binnen (GC7XZ4H) en Tot de laatste snik (GC810WQ). Heb je moeite om met Wherigo caches aan de slag te gaan, lees dan hier even How to wherigo.

Er liggen ook enkele pittige caches in het Zuiden van centrum Leuven. Met Via Ignis Occulta Tenet (GC5E7YF) kom je in een klein en onbekend parkje terecht waar je op zoek moet naar de cache en hoe je deze moet openen. Even verderop ligt ’t College cache (GC2K6X5) in een sluipstraat waar aardig wat volk passeert. Ook niet zo simpel te vinden, maar de aanhouder wint.

Voorts zijn er nog enkele caches die we zeker niet mogen vergeten om te vernoemen als het gaat over Geocaching in Leuven, alhoewel je voor deze caches echt jouw tijd zal moeten nemen: RV 4.36 : Leuven (GC4YRK7) is een Rondje Vlaanderen cache die uitvoerig beschreven staat in het stukje over Letterbox caches. Glorie & Vergane Glorie (GC1NGB7) in de Leuvense Kruidtuin en Fotogeniek Leuven (GC7NGR6) zijn 2 multi-caches die jou de pracht en historische gebouwen van Leuven laten zien.

Voor de meerwaarde cacher zijn onderstaande geocaches zeker en vast de moeite.

1914 – de Grote BrandGC4ZBDYEen boeiende, historische multi die start aan het station.
StadsomwallingGC7B765Een virtuele rondwandeling langs de oude stadspoorten (opnieuw zichtbaar gemaakt in het straatbeeld).
LVN LabT !GC8405QEén van de eerste Lab Adventures toen het nog echt een avontuur mocht zijn, met een uitdagende bonus die minstens verfrissend is op warme dagen.

1 reactie op “Geocachen in Leuven: Würst, studenten en pittige caches”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.