Geronimo Stilton op avontuur – Geocaching in Korbeek-Lo

Ik ben Assimina, in de geocache wereld gekend als Gramientje69. Sinds 16 januari 2020 ben ik een actieve geocacher. Deze hobby heb ik leren kennen dankzij mijn echtgenoot genaamd Ben6Jan9. Buiten deze hobby heb ik nog enkele andere hobby’s, zoals knutselen, pyrografie en bakken van diverse cakes en cupcakes. Als ook van tuinieren en gezellig bezig zijn in mijn serre en tot rust komen in mijn rozentuin.

Verschillende werelden samen brengen

Bij een grote opruimactie in huis, je kan het ook wel een CITO in eigen huis noemen 😊, botsten we op de mooie en leuke leesboeken van Geronimo Stilton van onze jongste zoon. Na een aantal boeken te hebben doorbladerd en beetje gelezen te hebben, kwam ik op het idee om een geocache rondje te maken rond Geronimo Stilton. Zijn avonturen zouden kunnen passen in de mooie omgeving waar we wonen in Korbeek-Lo. Het idee van het rondje is niet te groot gemaakt en op maat van de kinderen alhoewel ook grote kinderen hier hun plezier aan zullen hebben. Dan zijn we aan het knutselen geslagen om toch mooie en aantrekkelijke caches te maken, en niet zomaar enkele petlings achter een boom te leggen. We gingen aan de slag met hout en waren creatief met pyrografie om uiteindelijk heel tevreden te zijn met de afgeleverde caches.

Een omgeving met hoogtes en laagtes

Op papier hadden we het rondje uitgestippeld en zijn we op stap gegaan om te zien wat we tegen komen. Het rondje start aan de oude zandgroeve, wat nu een mooi biotoopontwikkelingsproject is. De bedoeling van dit project is om een braakliggend en onbenut terrein van een oude opgevulde zandgroeve door biotoopontwikkeling om te zetten in een educatief natuurreservaatje met maximale biodiversiteit. Wat nu een mooi stukje natuur is. Tijdens de wandeling kan je, bij mooi weer ook onze bekende watertoren in de vorm van de wereldbol te Bierbeek zien. Het landschap is nogal afwisselend van berg op en berg af, van woongebied naar mooie velden en ook het avontuurlijke bos gedeelte.

Wie is Geronimo Stilton

Geronimo Stilton is een fictief persoon en woont in Rokford de hoofdstad van muizen eiland. Hij studeerde af in geschiedenis van Rattentaal en de Fliosofie van de Snorhaar. Geronimo Stilton is de uitgever van de meest gelezen krant van muizenland De Wakkere Muis. Met zijn vrienden beleeft hij de grootste avonturen. Ga je ook mee in de wereld van Geronimo Stilton dan moet je zeker dit rondje lopen. Het rondje telt 18 geocaches en een bonus (bonus van deze reeks: GC9X51T).

Oh ja vergeet de codetaal van fantastisch schrift, magneetstok en stevige hengel niet mee te nemen. In de buurt van het rondje kan je ook een bezoekje brengen aan de cache Lego Guesthouse (GC9NKNW).

2 reacties op “Geronimo Stilton op avontuur – Geocaching in Korbeek-Lo”

 1. Dat is het ook… 😉
  Een tijdje terug deden we dit mooie rondje in de natuur en ontdekte zo ook de zandgroeve. Hier deden we een babbeltje met de toffe beheerder en kregen nog een trosje lekkere druiven.
  Onderweg met wat geluk zie je tal van lokale diertjes waaronder met wat chance zelfs een reebokje.
  Je gaat ook door een prachtige holle weg en als de ronde er op zit kan je nog het lego, tb hotel bezoeken en een woodie ruilen 🙂
  Groetjes, Sa Lu!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.