Je eigen Geocaching logboek maken

Geocaching logrollen en logboeken zijn een vereiste in geocaches: het is simpelweg de manier om te kunnen bewijzen dat je een geocache gevonden hebt (en hem open hebt kunnen maken). Als je zelf een geocache maakt kan je een Geocaching logboek aankopen of je kan deze natuurlijk zelf een boekje samenstellen en personaliseren: elk schriftje of boekje kan dienen als logboek voor geocachers.

In kleinere geocaches zoals bijvoorbeeld filmrolpotjes zitten Geocaching logrolletjes. Deze bestaan uit verschillende repen logpapier die aan elkaar vastgemaakt zijn en opgerold.

Hoe maak je jouw eigen Geocaching logrol

Je eigen Geocaching logrol maken is heel eenvoudig als je volgende tips volgt.

1. Creëer en personaliseer

Je eigen logrolpapier maken kan je doen op verschillende websites. Hou natuurlijk rekening met de grootte van jouw cache: een nano-cache zal ander logpapier nodig hebben dan logrollen in een filmdoosje. Bij sommige sites kan je jouw logpapier ook personaliseren met eigen logo en tekst.

Geocachingtoolbox.comVerschillende breedtes, personaliseren mogelijk en je kan eigen boodschappen toevoegen.
Geologgers.comVerschillende breedtes
Techblazer.comVerschillende breedtes

Als je wil kan je ook onze logrolpapieren downloaden met Hebbes, onze mascotte, en het logo. Klik hieronder op de gewenste grootte en download je Geocaching logboek.

0,7cm1cm2cm3cm4cm5cm6cm7cm8cm

2. Knippen

Eenmaal je tevreden bent van je logpapier kan je het printen en kan je de stroken uitknippen.

3.Oprollen & passen

Leg de stroken op elkaar, rol deze op en pas het in de cachecontainer. Soms zal je enkele stroken moeten weghalen zodat je logrol in de cachecontainer past: liever eentje minder, zodat het logboek niet komt vast te zitten. In kleinere cachecontainers is het ook vaak handig om tussen het logboek een stukje hout of ijzerdraad te steken, zo kan de geocacher het logboek makkelijk te pakken krijgen.

4. Vastmaken

Eventueel kan je met een stukje papier-tape het logrolletje ook vastmaken: zo kan het logrolletje zijn vorm min of meer behouden. Of je kan ook een ringetje gebruiken van een bindrug of een Geocaching logrol in zijn vorm te houden.

5. Waterdicht maken

Als laatste stap kan je eventueel ook nog een plastic zakje rond je logboek doen. Hersluitbare zakjes zijn handig, maar hebben ook geen eeuwige garantiedatum. Ontdek onze tips om je logboek droog te houden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.