7 Tips om je Geocaching experience perfect te maken

Wanneer je een geocache verstopt, hopen we allemaal dat deze gevonden zal worden. Geocaches waarbij de Geocaching experience top is zorgen er automatisch voor dat er meer bezoekers naar jouw geocache zullen komen. Daarom gingen wij op zoek naar enkele tips om de Geocaching ervaring van jouw cache completer te maken.

🧪 Thema

Een heel toffe ervaring voor geocachers is als ze meegenomen worden in een bepaald verhaal of thema. Is het een verhaal over kabouters, smurfen, of een moord dat gepleegd is: je neemt de mensen mee en bouwt de spanning alvast op. Als de geocaches zelf ook in dit thema verwerkt zijn dan klopt het volledige plaatje!

🧪 Geocoins

Sommige geocachers laten voor bepaalde geocaches een geocoin maken: deze gecoin kan dan gekocht worden door geocachers al herinnering van deze cache. Het geld dat hiermee opgehaald wordt kan dan weer gebruikt worden om het onderhoud van de geocache te financieren. Een gecoin voor de FTF, STF en TTF is ook een leuke geocaching-ervaring die bij veel geocachers zal bijblijven.

🧪 Woodies

Deze houten ronde schijfjes zijn ook een leuke herinnering aan een geocache en fanatieke geocachers verzamelen deze. Op Geocaching events worden woodies zelfs vaak met elkaar uitgewisseld. Woodies zijn ook een goedkoper alternatief voor geocoins: Waarbij je bij geocoins de geocachers laat betalen voor een herinnering, kan je eventueel bij woodies overwegen om deze gratis weggeven. Wanneer je bijvoorbeeld het Verloren Kabouterdorp gaat zoeken, kan je deze leuke woodie krijgen.

Deze woodie krijg je als herinnering bij Het Verloren Kabouterdorp.

🧪 Banner toevoegen

Verschillende geocachers houden van souvenirs en kleurrijke profielen: de manier om je profiel op te fleuren is met Geocaching banners. Maak voor je geocache(reeks) een leuke banner die geocachers kunnen toevoegen aan hun profiel. Het voordeel van deze banners: andere geocachers zullen deze banner zien en ontdekken dat je deze als beloning krijgt voor het oplossen van hun geocache.

Verschillende Geocaching profielen hebben leuke banners

🧪 Bonuscache

Geocachers vinden het belangrijk om meerdere caches te kunnen vinden en het volledige rondje in 1 keer af te werken: maak daar gebruik van. Voorzie bij jouw geocachereeks of trail een bonuscache waarbij je de gegevens voor die bonuscache in de andere caches verzamelt. Deze extra tips of gegevens voor de bonuscache maken de ervaring voor de geocache alleen maar completer.

🧪 Beoordeling

Er zijn meer dan 3 miljoen geocaches verstopt in de wereld, dus is het niet zo eenvoudig om de echt goede eruit te pikken. Natuurlijk zijn er de favorietpunten die goede geocaches automatisch zullen krijgen, maar er zijn ook andere mogelijkheden om het kaf van de koren te scheiden: denk aan de parel/juweel van de maand, de Geo d’or, de Geocache of the week of bettercacher.org

Deze proberen de leuke Geocaching ervaringen te belonen zodat de CO dit kan plaatsen op de cachelisting van zijn geocache.

🧪 Kalender

Geocaches die een leuke ervaring bieden, zorgen natuurlijk ook voor veel bezoekers. Het is niet altijd even fijn om te staan drummen met meerdere geocachers aan een cache. Daarom is een kalender waarop je een tijdstip kan reserveren best wel handig en zorgt deze voor een betere ervaring. Bovendien denken mensen als ze een kalender zien bij een geocache dat deze geocache echt wel speciaal moet zijn, waardoor ze een reservering inplannen. Je kan dit zelfs proberen wanneer jouw geocache net gepubliceerd is. Zo heeft de cache Poef 20.000 een reserveringskalender aan hun geocache toegevoegd.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.