Geocaching in Mechelen

Enige tijd geleden is mijn gevraagd om een blog te schrijven over geocachen in het Mechelse en dat heb ik met plezier aanvaard.

Mechelen is een stad met een rijke geschiedenis, prachtige architectuur, winkelstraten, musea en genoeg horeca om honger en dorst te stille en lessen. De binnenstad is grotendeels autoluw tot autovrij maar rondom zijn er genoeg parkeermogelijkheden. Of men komt gewoon met de trein, het station is op een boogscheut afstand. Het centrum wordt  omring door kleinere gemeenten en verrassend veel natuur.

Wat te doen vandaag in Mechelen? Ontdek de stad via Geocaching!

Een walhalla voor (aspirant) co’s dus, die daar enthousiast gebruik van hebben gemaakt om er een breed scala van cache’s te leggen. Verschillende multi’s liggen pal in het centrum en zijn opgebouwd rond de geschiedenis, al wordt er ook gul gebruikgemaakt van de nodige fantasie, en de vaak prachtige architectuur.

Geocaching Mechelen - Sint-Romboutstoren

Een mooi voorbeeld is  Anno1707 (GC70HQ3). Deze katapulteert je terug in de tijd waar je samen met Rommy de stadsgids door de stad loopt. Aan de hand van detail foto’s en een stadsplan laat men je in Time Flies in Mechelen (GC63VWZ) dan weer verder kijken dan je neus lang is. Wanneer je RV 1.38 Mechelen (GC6261Z) loopt, ontdek je waar vroeger vlietjes en bruggen waren. Alle drie de multicaches zijn ideaal om de stad te verkennen. Met het tradje Den Toren (GC54DE5) kan je het allemaal nog eens van op grote hoogte bekijken uit de Sint-Romboutstoren. Voor deze laatste dien je wel entreegeld te betalen en deze is niet 24/24 bereikbaar. Zij die ook graag hedendaagse kunst zien, kunnen de multi Mechelen Muurt (GC5GBMZ) wandelen. Dan gaat men op zoek naar details van recente muurschilderingen.

Geocachen in het groen om Mechelen

Maar zoals ik reeds zei, Mechelen is meer dan een stad alleen. Liefhebbers van groen kunnen net buiten het stadscentrum genieten van  de natuur. Het Mechels Broek, dat makkelijk te bereiken is met auto en openbaar vervoer, is een verrassende oase van rust. Het rondje Toerke Mechels Broek leid je aan de hand van tien tradjes en een bonus (GC63DYV) door en rond dit natuurgebied. Vlakbij ligt ook de multi Sneeuwwitje-The Sequel (GC5JM95) die kinderen zeker zal bekoren.

Aan de andere kant van de stad ligt dan weer De Battelaar (GC6BT0R) in een drassige stuk natuur. Op weg daarheen kan je menig tradjes met verschillende T/D waarden meepikken.

Geocaching Mechelen - Koeien

Ga ook even buiten Mechelen

Iets verder van de stad vind je eveneens mooie natuur. Neem bijvoorbeeld rondom Bonheiden, daar liggen twee prachtige wandelingen opgebouwd met tradjes en een bonus(sen), Trivial Time Bonheiden (GC5VG0Q) en Mispeldonk (GC6RFZX).

Voor zij die liever op de fiets de streek willen verkennen, kunnen vele tradjes aaneen rijgen tot een tocht van weinig tot vele kilometers over rustige secundaire wegen, fietspaden en wegels, doorheen bossen, velden en dorpen. Misschien is onder andere Zemst dan wel een idee, daar liggen enkele zeer mooie reeksen zoals Grimm (GC3MHG6), AIW (GC38D8G) en Bos van AA (GC2YAH1). Maar er zijn er nog zoveel meer, teveel om op te noemen, je gaat uw dag makkelijk gevuld krijgen.

Wanneer je tijdens de voorbereiding voor uw ‘daagje Mechelen’  graag de grijze massa wil trainen, kan je kiezen uit een ruim gamma mistery’s. Sommige zijn niet zo simpel, dus tijdig aan deze beginnen, wil je ze kunnen meepikken op uw tocht.

Kort samengevat: zeg niet zomaar “’t is maar een stad”, Mechelen heeft voor elk ‘type’ geocacher menig  te bieden. Mij rest dan alleen u veel cacheplezier te wensen en te genieten van deze stad en zijn omgeving.

Blog geschreven door Chris aka C-box

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.