Geocaching onderzoek 2020 – deel 3

Nadat we het vorige keer hadden over jullie Geocaching voorkeuren, gaan we vandaag aan slag met jullie mening aan de hand van enkele stellingen in het Geocaching onderzoek. Ontdek mee de resultaten van het Geocaching onderzoek 2020.

Een extra woordje uitleg

📊 Het is belangrijk voor mij als eerste een cache te vinden (FTF)

Akkoord7,89%
Niet akkoord92,11%

Met deze vraag waren we eigenlijk benieuwd hoeveel First to Find-jagers er zijn onder de geocachers. Bijna 8% springt meteen zijn wagen in wanneer ze een melding krijgen van een nieuwe cache.

First to Find Geocaching - FTF

📊 Er zijn teveel caches met foute moeilijkheid en terrein ratings

Akkoord33,19%
Niet akkoord66,81%

Moeilijkheid en terreinratings, ook wel gekend onder D/T ratings, zijn moeilijk in te schatten en hierdoor loopt er natuurlijk wel eens wat mis. Bijna 1 op 3 geocachers vind dan ook dat deze al te vaak verkeerd ingeschat worden. We hadden het er ook over in het stuk over D5T5 caches: Geocaching.com heeft een rating systeem, maar wat voor de ene moeilijk is, is voor de andere dan weer wat makkelijker.

📊 Caches zouden enkel op interessante plaatsen moeten liggen

Akkoord26,75%
Niet akkoord73,25%

Nog zo’n moeilijke stelling was deze! Iets meer dan een kwart van de geocachers gaat hiermee akkoord. Leuk om weten: de mensen die akkoord gaan met deze stelling, vinden (op een uitzondering na) ontdekken van nieuwe plaatsen een belangrijke Geocaching motivatie.

📊 Er zijn te veel onoplosbare puzzels

Akkoord50,93%
Niet akkoord49,07%

De volgende interessante discussie gaat over Geocaching puzzels: wat voor de ene moeilijk is, is voor de andere dan weer makkelijk. Hier zijn de meningen ook heel erg verdeeld, een lichte meerderheid vindt dat er te veel onoplosbare puzzels zijn. Ontdek 10 tips om Geocaching puzzles op te lossen.

📊 Ik vind nanocaches leuk

Akkoord49,22%
Niet akkoord50,72%

Nanocaches zijn die heel erg kleine geocachekokertjes. Hier zijn de meningen echt verdeeld: voor iedere persoon die dit leuk vind bestaat er ook een persoon die dit niet leuk zal vinden. De ene zal het leuk vinden omdat zo’n klein ding extra moeilijk te vinden is, terwijl de ander het gepruts met het mini-logrolletje maar niets zal vinden.

📊 Je moet minstens 100 caches gevonden voor je er zelf een mag verstoppen.

Akkoord60,62%
Niet akkoord39,38%

Een opvallende vaststelling is dat 6 op de 10 geocachers met deze stelling akkoord gaat. Geocaching is in het begin wat zoeken hoe alles in elkaar zit en geocachers zijn vaak snel enthousiast om zelf ook een geocache te verstoppen. Bij de ene lukt dat al beter dan bij de andere.

Heb jij prijs?

Dankzij onze sponsors Geocoins for all, GcProducts en Gc Rogier Geovlogs mogen we enkele leuke prijzen weggeven! Vul hieronder jouw mailadres in en ontdek of jij een prijs gewonnen hebt. Deze week zijn er liefst 3 winnaars!

Fout: Contact formulier niet gevonden.

We hebben enkel een e-mailadres gevraagd. Om privacyredenen publiceren we deze niet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.