#TLL – Team Lage Landen

Wat is Team Lage Landen (#TLL)?

Het idee van Team Lage Landen is ontstaan tijdens een livestream van GC Rogier in Madrid. Tijdens het live geocachen kwam een kijker op het idee om de kijkers van de livestream te verenigen in een Facebookgroep. Op die manier kon Rogier ook iedereen die via de livestream mee volgde loggen in 1 keer: hiervoor gebruikt hij #TLL. En zo is #TLL ontstaan!

TLL’ers zijn dus hele enthousiaste geocachers die vaak naar de livestreams van GC Rogier kijken, en zo met elkaar in contact gekomen zijn. Je kan je ten allen tijde aanmelden bij deze Facebook groep.

#TLL caches

Tijdens de corona periode waarin we werden opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven, kwam Chris (van Team Snip&snaP) op het idee om met z’n allen in Nederland en België #TLL caches te gaan maken. Chris bedacht ook een mascotte: Roger de Gans, geïnspireerd naar Rogier de geocachevlogger. Het idee van de #TLL caches verwerkten we in volgende Youtube video.

Er kwamen heel veel reacties op deze oproep, zelfs Rogier ondersteunde het idee. We werden uitgenodigd om tijdens zijn livestream Huisarrest te vertellen over de #TLL caches. Ook daarna kwamen er weer veel reacties binnen van geocachers die enthousiast waren voor het idee.

Inmiddels is naast Nederland en België ook Duitsland en Curaçao vertegenwoordigt bij #TLL, daar zijn er alvast #TLL caches! Ook in Spanje komt er nog een #TLL cache bij. Hoe gaaf is dat, dat we al op zoveel plekken #TLL caches kunnen gaan zoeken.

Wat is een #TLL cache?

Een #TLL cache, kan elk soort cache zijn: een Tradi, een Multi, een Mysterie, noem maar op. Alles kan en mag, er zijn geen vereisten aan verbonden voor deze caches. Alleen aan de listing (daar staat meestal een kleine uitleg over #TLL) en soms als de mascotte Roger is toegevoegd op één of andere manier, kan je zien dat het een  #TLL cache is.

Weet in elk geval dat de de CO’s van #TLL caches super enthousiaste cachers zijn, en als je dus een TLL cache vindt, dat daar voorafgaand op Facebook en in de livestreams van Rogier veel over is gesproken. De caches worden (meestal)  in de woonplaats van de CO gelegd, en krijgen de naam TLL erbij, naast de gewone titel van de cache. In de Geocaching app staat al een lijst met alle TLL caches tot nu toe, en er is ook nog een website in de maak, waarin de GC-codes worden opgenomen.

Zelf een #TLL cache plaatsen?

Alle teams waarvan de caches online zijn, krijgen van ons een Roger woodie toegestuurd en van Rogier een zilveren ticket. Met dat zilveren ticket kan je een vlog of livestream met Rogier winnen. 

Je kan je nog altijd aanmelden om een #TLL cache te plaatsen, mail dan je gegevens naar teamsnipensnap@ziggo.nl en je ontvangt van ons dan de #TLL gegevens.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.