I ❤ 🍺 in de Oostkantons

Een ge-oart, de ene is er fan van, voor de andere hoeft het niet. Zelf vallen we onder de categorie ‘af en toe wel eens leuk, maar geen absolute must’ vaak omdat het 101 keer hetzelfde soort potje is waar je achter zoekt.

Deze ge-oart telt als ‘de uitzondering op de regel’, aan variatie, zowel in omgeving als in cachebehuizingen, geen gebrek! Een samenwerking tussen meerdere co’s met een pareltje als resultaat!

Om voldoende te kunnen genieten van de omgeving, om niet de ganse dag van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat op trot te zijn zodat er voldoende tijd over is om gezellig te tafelen en te genieten van een drankje spreiden we deze over 3 dagen. Zo hadden we ook ineens een goede reden om een weekendje te boeken in de B&B “the place 2 beer”, van de nood een deugd maken of hoe noemen ze dat? 😉

B&B The Place 2 Beer is gewoon The Place 2 Be!

Eu…. Place 2 beer, moet je dan een rasechte bierdrinker/bierkenner zijn om je thuis te voelen in The Place 2 Beer was zowat de eerste gedachte bij het lezen van de naam?!? Helemaal niet!

Deze B&B is zoveel meer, een thuis weg van huis, van de eerste tot de laatste minuut wordt je in de watten gelegd door Peggy & Francis. Zij gaven dit karaktervolle gebouw een nieuw leven, een B&B met 5 ruime, kraaknette kamers, voorzien van alle comfort werd geboren. Natuurlijk is het voor de liefhebbers van een heerlijk verfrissend glas gerstenat een absolute plus om net deze B&B te kiezen voor een weekendje of weekje weg! Met keuze uit 150 verschillende bieren, is er voor ieder wat wils! No worries, wijn, cava, frisdrank, een tasje thee of koffie behoren ook zeker tot de mogelijkheden!

🍷 Dag 1: Trappist-Runde – 13,5 km – 35 caches + bonus

We starten met de langste wandeling en maken af en toe een zijsprongetje naar een Geuze-mysterie, deze mysteries zijn gelukkig niet van de moeilijkste en dus vrij vlot om te zetten in de juiste coördinaten voor het vinden van de cache! 🙂

Deze wandeling, over hoofdzakelijk onverharde wegen, laat je genieten van een prachtige omgeving, meer dan eens stonden we even stil om de pracht die de natuur ons hier schenkt te aanschouwen!

De caches zijn knap gemaakt, creatief, afwisselend, inventief, af en toe met een twist, leuke fieldpuzzels, een kleine, fijne multi ertussen,… kortom voor ieder wat wils! (Alle info is te vinden bij de bonus: GC84Q89)

🐲 Dag 2 – voormiddag: Guldener Drache-Runde – 11 km – 23 caches + bonus

Vandaag wandelen we in een heel andere setting, rustige landelijke wegen, iets minder puur natuur, maar even zalig om te vertoeven, geen mens te zien, rust, stilte, genieten!

Ook hier opnieuw goed verzorgde caches, die zich snel laten vinden, deze gaat zo vlot dat we tegen lunchtijd al terug aan ons startpunt staan. (Alle info is te vinden bij de bonus: GC896XQ)

🍄 Dag 2 – namiddag: Zwergen-Runde – 6,5 km – 17 caches + bonus

Deze streek heeft zoveel moois te bieden en wat een afwisseling in omgeving. Het feit dat dit rondje vooral over geasfalteerde wegen gaat, wordt ruimschoots goedgemaakt door de mooie vergezichten!
Ideaal als afsluiter van dag 2 of voor cachers die de voorkeur geven aan een iets korter rondje. (Alle info is te vinden bij de bonus: GC87Y80)

😈 Dag 3: Teufels-Ronde – 8 km – 17 caches + bonus

Het enige rondje dat niet vanuit de B&B vertrekt, maar de paar km’s waarvoor je de auto nodig hebt, zijn het absoluut waard, vanaf de eerste stap zijn we omgeven door een prachtig woud! Rust, stilte, natuur, tussendoor een kabbelend beekje, voor ons de hemel op aarde. Zonder afbreuk te doen aan de andere rondjes die mooi, mooier, mooist zijn is dit mooier dan mooist!
Niet alleen de omgeving doet ons genieten, ook de caches zijn afwisselend & mooi gemaakt…
In deze geoart zijn duidelijk heel wat uren werk gestoken, niet alleen in het uitzoeken van de geschikte locaties om de caches een plekje te geven, maar zeker ook in het maken van de mooie behuizingen! (Alle info is te vinden bij de bonus: GC87WPE)

Het mag gezegd worden, deze geo-art is pure verwennerij voor de liefhebben van mooie wandelingen, afwisselende caches! We kijken alvast uit naar de volgende creaties van dit team!

Geschreven door Kristien alias De Vliertjes

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.