Geocaching in Roeselare, het hart van West-Vlaanderen

“Roeselare, handelsstad, Hart van West-Vlaanderen” Deze boodschap werd vroeger geplaatst aan elke toegangsweg rondom mijn geboortestad. Naast handelen, lees “winkelen”, is er natuurlijk veel meer te doen in deze stad waar Rodenbach en Gezelle hun naam voor eeuwig verbonden aan het college. Zo kan je er het Wielermuseum, de brouwerij Rodenbach en het kasteel van Rumbeke vinden. Bovendien is het ’s avonds heerlijk vertoeven in één van de vele cafe’s en restaurants die Roeselare rijk is. Maar bovenal, je kan er natuurlijk ook geocachen en dit is waar het ons hier toch om gaat.

Toffe losse caches in Roeselare

Voor de liefhebbers van Church Micro’s liggen er in Roeselare en zijn deelgemeenten acht exemplaren te wachten om ontdekt te worden. Meer staan nog op de planning, want Beveren, Oekene en Beitem staan nog op het todo-lijstje.

CMB796 – Roeselare, Sint-MichielsGC9EPK0
CMB797 – Roeselare AugustijnenkerkGC9EPKW
CMB795 – Roeselare, Heilig-HartGC9EPGT
CMB665 – Roeselare, H.-GodelieveGC96XN8
CMB684 – Rumbeke, St-Petrus&PaulusGC974CE
CMB815 – Roeselare, Sint-AmandsGC9EPNR
CMB814 – Roeselare, PaterskerkGC9EPNH
CMB798 – Roeselare, O.L.V.-kerkGC9EPMT
CMB685 – Roeselare, Sint-JozefkerkGC974C2

Er is echter nog meer. Verschillende losse caches liggen nog verspreid doorheen het centrum van onze stad. Verschillende mysteries, multi’s, trads en zelfs een earthcache en een wherigo liggen hier op jullie bezoek te wachten.

Bij regenweer is de multi in de bibliotheek een aanrader (GC3P8WH): een leuke multi-cache die je binnen kan vinden. Niet alleen kun je er zoeken naar de cache, de architectuur alleen al is het bezien waard en je kunt er genieten van een natje en een droogje.

Geocachereeksen in en om Roeselare

De liefhebbers van reeksen kunnen hun hart ophalen in de rand van Roeselare.

  • De Zilten – is een kleine wandeling van een 3,5 Km. Een al wat oudere reeks, maar nog steeds goed onderhouden. (eerste cache van deze reeks: GC6R8Z9)
  • Rumbeca – bestaat nog niet zo lang en is een reeks die je doorheen het Sterrebos (met zijn prachtig kasteel) en de wijken van de gemeente Rumbeke loodst. (eerste cache van deze reeks: GC96E05)
  • Grüm – is een reeks voor liefhebber van veldpuzzels. (eerste cache van deze reeks: GC8JAWF)
    In het Bergmolenbos/Natuurdomein De Kleiputten ga je op zoek naar de kleiputtentrol Grüm, waarbij je bij de eerste zeven traditionals ook telkens een puzzel krijgt. Bijna alle codes zijn terug te vinden in de Geocaching code tabellen, maar hier en daar moet je toch wat verder denken, want een trol laat zich natuurlijk niet zomaar spotten.
  • Heb je er dan nog niet genoeg van, dan zijn er nog in het naburige Hooglede nog heel wat leuke reeksen, die gelegd werden door kaboeterke.

In de buurt van Roeselare, net over de grens bij onze Izegemse buren, ligt er ook een mooie reeks voor teams die wel eens van een uitdaging houden. Capture the FlagGC73EJR zorgt voor een ware battle tussen twee of meer teams. Starten doe je op hetzelfde punt, maar daarna legt elk team een eigen parcours af, met de bedoeling om het snelst bij “The Flag” uit te komen. Je bekomt echter niet zomaar de coördinaten van je volgende punt. Je moet er ook telkens een opdracht voor uitvoeren. Een echte aanrader, dus.

Adventure Lab Roeselare

Arne_Sarah, een geocache-koppel dat zijn tijd verdeelt tussen Roeselare en Geluwe, hebben Roeselare op de Adventure Lab-kaart geplaatst via de Geocaching Adventure Lab #RSL – ontdek Roeselare. De wandeling die een drie kwartier in beslag neemt neemt je mee van op de Grote Markt, naar onder meer ons vissersmarktje en het Wielermuseum. Deze laatste is zeker het bezoeken waard, want vergeet niet dat enkele wereldkampioenen uit Roeselare afkomstig waren (Jempi Monseré) of hier intussen neergestreken zijn (Freddy Maertens). Mocht je niet aan de vele terrasjes en/of restaurantjes kunnen weerstaan, dan kan de wandeling natuurlijk wel wat uitlopen.

Redenen genoeg dus om dit “Hart van West-Vlaanderen” eens te bezoeken. Aarzel niet om mij te contacteren indien je nog vragen hebt. Je vindt me in de berichten bij “PatTon58”.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.