8 Geocaching tips tijdens advent

Advent is een periode waarin we aftellen naar Kerst. Tijdens deze periode van het jaar steken we iedere week een lichtje aan om de donkerste dagen van het jaar door te komen. De adventsperiode duurt ongeveer 4 weken en begint 4 zondagen voor Kerstmis. Om af te tellen naar Kerstmis zijn adventskalenders ontstaan: deze beginnen op 1 december en lopen tot en met 24 december. Ook geocachers gaan creatief om met Adventskalenders en wij gingen op zoek naar enkele leuke Geocaching initiatieven met een Adventskalender.

🕯️ Kraskaart 2020-2021

In 2020 was er helaas geen kraskaart, maar in 2021 is deze er wel :): daarom is het ook de kraskaart 2020-2021. Iedere dag een nieuwe geocache die samen een leuke geo-art zullen vormen. Dit zal uiteindelijk een geocacheroute worden van 14 kilometer die je te voet of met de fiets kan doen. Hier kan je alvast de eerste van deze reeks terugvinden: GC8Z40X

🕯️ De Krystmûtse 🎅

Bij Beetsterzwaaf in Zuidoost Friesland kan je iedere dag een nieuwe geocache ontdekken. Het is reeds de derde keer dat er een trail geplaatst wordt door de geheimzinnige CO De_Kerstman waardoor je sommige stukken van het 8 kilometer lange parcours wel zal herkennen, maar er zijn ook enkele nieuwe paadjes toegevoegd aan het parcours. Puzzel jij ook iedere dag mee?

🕯️ Assen – KORTE DAGEN en LANGE AVONDEN VOOR KERST

Dit jaar kan je ook terecht in Assen tijdens de adventsdagen: iedere dag tem. kerstmis komen de caches één voor één online. Los de Jigidi puzzels met winterse taferelen op en je zal een geocacheroute voor de kiezen krijgen van 8 kilometer die je zowel te voet als met de fiets kan doen.

Deze tekening wordt als achtergrond gebruikt bij deze serie en is getekend door Yanieck

🕯️ Advent 2021: Het begin

Reeds voor de tiende (10!) keer verschijnt er een Advent serie in het Savelsbos in Gronsveld. Op 4 december zal de Advent serie gelanceerd worden via een Geocaching event (GC9JB4M)

🕯️ Geoadvent

Ook de mannen van Geocache Radio organiseren dit jaar opnieuw GeoAdvent. GeoAdvent is een Adentskalender voor geocachers waarop iedere dag van de Advent er een nieuwe uitdaging komt van de kerstman. Zoals je waarschijnlijk al kan raden zal je hem kunnen helpen door iedere dag te geocachen. Wil jij de uitdagingen van de kerstman ontdekken? Ga dan snel naar de GeoAdvent website.

🕯️ Iedere dag een Hebbes woodie

Liefhebbers van woodies kunnen ook hun hartje ophalen, want je kan iedere dag tijdens Advent woodies winnen met Hebbes, onze Geocachen-mascotte. Deelnemen is heel eenvoudig: ga naar de wedstrijdpagina, geef je mailadres op en je speelt iedere dag mee. Veel succes!

🕯️ Geocaching Adventskalenders uit het verleden

Het is natuurlijk niet het eerste jaar dat er Geocaching Adventskalenders verschijnen. Ook in het verleden waren er al geocachers die geocaches geplaatst hebben met als thema advent. Het voordeel van deze geocachereeksen: je kan ze allemaal bekijken en je hoeft dus niet iedere dag op een nieuwe cache te wachten. Heel wat Geocaching adventsreeksen zijn reeds verdwenen, maar sommige kan je nog vinden.

AdventsreeksLinkje
Advent op de Amerongse BergOntdek de Amerongse berg
GG9 AdventkalenderAdventcaches van de GGS

🕯️ Andere ‘Advent’caches

We geven ook graag aandacht aan onderstaande ‘Adventscaches’.

Advent 🕯 LevaviGC9H5FW
Church Micro NL002 – Veenendaal, AdventkerkGC9177D
De Geologen Adventtrail #1 🎄GC936Q5

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.