5 Geocaching tips tijdens advent

Advent is een periode waarin we aftellen naar Kerst. Tijdens deze periode van het jaar steken we iedere week een lichtje aan om de donkerste dagen van het jaar door te komen. De adventsperiode duurt ongeveer 4 weken en begint 4 zondagen voor Kerstmis. Om af te tellen naar Kerstmis zijn adventskalenders ontstaan: deze beginnen op 1 december en lopen tot en met 24 december. Ook geocachers gaan creatief om met Advent en wij gingen op zoek naar enkele leuke Geocaching initiatieven tijdens Advent.

🕯️ Advent op de Amerongse Berg

Geocachers BvVeen en KaRo team hebben voor Advent de handen in elkaar geslagen en brengen tijdens Advent liefst 26 nieuwe caches uit: 24 traditionals en 2 bonuscaches als extra cadeautje. Elke dag vanaf 1 december verschijnt er een nieuwe cache in het prachtige wandelgebied van de Amerongse Berg. Ga jij hier voor de FTF of wacht je tot alle caches uitgekomen zijn? Ontdek hier de lijst met caches van deze reeks.

🕯️ GG9 Adventkalender

De Gentsche Geokasjing Sosseteit (GGS) organiseert ieder jaar hun event in het Zuiden van Gent, echter in dit vreemde jaar zijn er geen evenementen en dus moesten ze wat anders verzinnen. Daarom kwamen ze dit jaar met de GGS Adventkalender: iedere dag een nieuwe geocache om af te tellen naar Kerstmis. Op de volledige lijst met Adventcaches van de GGS zal je zien dat er zowel traditionals, multi-caches en mysteriecaches staan. Een zeer gevarieerd aanbod dus. En zo is GG9 geboren.

🕯️ Advent 2020 in Gronsveld

Als je in de buurt woont van Gronsveld, dan kan je ook genieten van nieuwe caches gedurende Advent. Met 22 traditionals, een letterbox en een korte multi, telt deze reeks af naar Kerstmis. Elke dag één cache. In deze caches zitten geen chocolaatjes maar aanwijzingen. Er zijn 12 aanwijzingen, die twee keer voorkomen. Verzamel ze alle 12, dan kun je op eerste Kerstdag op zoek naar de bonus. Ontdek hier alle info: GC91M9T

🕯️ Geoadvent

Ook de mannen van Geocache Radio organiseren dit jaar opnieuw GeoAdvent. GeoAdvent is een Adentskalender voor geocachers waarop iedere dag van de Advent er een nieuwe uitdaging komt van de kerstman. Zoals je waarschijnlijk al kan raden zal je hem kunnen helpen door iedere dag te geocachen. Wil jij de uitdagingen van de kerstman ontdekken? Ga dan snel naar de GeoAdvent website.

🕯️ Iedere dag een Hebbes woodie

Liefhebbers van woodies kunnen ook hun hartje ophalen, want je kan iedere dag tijdens Advent woodies winnen met Hebbes, onze Geocachen-mascotte. Deelnemen is heel eenvoudig: ga naar de wedstrijdpagina, geef je mailadres op en je speelt iedere dag mee. Veel succes!

Andere ‘Advent’caches

We geven ook graag aandacht aan onderstaande Adventscaches.

De Geologen Adventtrail #2 🎄GC9376F
Eerste AdventGC934VH
Tweede AdventGC93DCV

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.