In 2016 zijn we in contact gekomen met Geocaching. We waren op verlof in Oostenrijk in Vent (Ötztal). Omdat het slecht weer was en we op een hoogte logeerden van 1900m lag er s’morgens verse sneeuw in het dorp, ja zelfs in juli. Tegen de middag klaarde het wat op en trokken we eens naar de dienst toerisme om te zien wat voor mogelijkheden we nog hadden. Daar lag een briefje waarop stond Geocaching für kinder. Een ronde van 6 geocaches met een bonus rond het dorpje.
Bij het eerste punt stonden we daar dan. En nu? Eens rondgekeken maar we vonden niks. Hopelijk meer succes bij nummerr 2 en ja hoor, daar vonden we een doosje. We werkten daarna ons rondje af en gingen daarna opnieuw op zoek naar de eerste van deze reeks die we in eerste instantie niet konden vinden: deze keer vonden we hem wel. Eens terug in ons appartement zetten we onmiddellijk de geocache kaart open op de laptop en dat was het begin van onze gezonde verslaving.
Het wapenschild van Moorsele
De volgende stap was het zelf creëren van een ronde. De lat werd meteen hoog gelegd want het zou een geo-art worden: zo kwam er in 2019 de geo-art Het wapenschild van Moorsele. Een mooie samenwerking met de gemeente Wevelgem om Moorsele letterlijk op de kaart te zetten. Het wapenschild van Moorsele lag ruim 3 jaar te blinken op de Geocaching kaart.
Stilaan werd er gedacht om eens iets nieuws te brengen: uiteindelijk had de geo-art Het Wapenschild het bezoek gekregen van meer dan 600 geocacheteams waar we toch wel heel blij om zijn. Eens polsen bij de gemeente of zij daar nog interesse voor hadden en dat werd positief onthaald. Het leuke aan de samenwerking met de gemeente Wevelgem is dat zij het materiaal aankopen, waardoor wijzelf tijd kunnen maken om er een leuke Geocaching ronde van te maken.
Een duimpje in Moorsele
Tijd dus voor een nieuwe Geocaching route: maar wat, waar en wanneer? Allemaal vragen waarmee we aan de slag konden. Uiteindelijk kozen we ervoor om een duim te tekenen op de Geocaching kaart: dat straalt iets positiefs uit. De volgende stap is het uittekenen van de geo-art en de boguscoördinaten bepalen. Op die manier wisten we hoeveel geocaches we zouden moeten voorzien op de route.
Niet zo simpel als het lijkt, want ik wil zeker iets van Moorsele laten zien. Bossen kan je hier niet vinden, dus moeten we het doen met andere leuke plekjes uit de gemeente. Ik denk (aan de logs te lezen) dat we er aardig in geslaagd zijn om 45 leuke caches uit te zetten.
Nieuwe mensen leren kennen, aangename babbels en positieve commentaren doen altijd deugd. Soms kom ik aan de praat met die mensen en dan sta je verstomd van welke uithoeken ze allemaal komen naar Moorsele. Door deze contacten en mooie logs vergeten we het maandenlange werk die we verricht hebben bij de voorbereiding van de Duim geo-art.
Zelf op zoek gaan naar de Duim in Moorsele
Voor dit rondje moet je in Moorsele zijn. Moorsele is een deelgemeente van Wevelgem, gelegen aan de Leie in West- Vlaanderen. Voor je naar Moorsele komt kan je best de 45 mysteries thuis oplossen. Heb je moeilijkheden bij het oplossen bij deze Jigidi puzzels, dan mag je steeds een berichtje sturen via berichtencentrum en we helpen u zo spoedig mogelijk verder. In het veld wacht je een route van ongeveer 12,5 kilometer en je mag jouw magneet(stok) niet vergeten meenemen. De eerste cache van deze reeks kan je hier terugvinden: GC9Q0MR. Als je de reeks helemaal volbracht hebt, kan je een leuke woodie meenemen als aandenken.
Bedankt alvast aan iedereen die de ronde reeds afgewerkt heeft en voor iedereen die het rondje nog op hun to-do lijstje heeft staan, veel succes!
Dirk en Els (Ledoux4)
Beste, wij hebben de puzzel opgelost en kregen de coördinaten van eerste plaats maar is het de bedoeling dat we nog puzzels thuis oplossen? We vinden niet terug waar volgende puzzels vinden zijn?
Alvast bedankt!
Mvg,
Hanne