Geocaching in Zedelgem – ontdek 3 toffe Geocaching routes

Ik ben Alain, in het Geocaching wereld beter gekend als Spinningboy. De nickname Spinningboy is er gekomen doordat ik 15 jaar spinninglessen heb gegeven. Geocaching heb ik leren kennen via een collega van mij een paar jaren geleden en is intussen tot een echte passie uitgegroeid. We hadden al vlug de smaak te pakken en besloten om zelf ook Geocaching routes te maken. Intussen heb ik 3 Geocaching routes geplaatst die ik hier graag met jullie deel

Spinner – GC9D3V9

De eerste route die ik geplaatst heb, was Spinner: opnieuw een verwijzing naar mijn spinninglessen. Deze geocachereeks laat jou kennis maken met ons dorp Aartrijke. Vele paadjes worden hier aangedaan om zo een andere kijk te krijgen over Aartrijke. Bij deze geocachereeks is gedacht aan groot en klein en een groot variatie aan geocaches: neem hier voldoende tijd voor wat het zijn niet allemaal oppikkers. In totaal zal je 10 caches vinden en een bonuscache indien je alle codes hebt kunnen verzamelen.

Daar Aartrijke op een berg(je) ligt, zal je jouw kuiten goed moeten insmeren. Maar je zal beloond worden met her en der een mooi zicht. Aartrijkeberg heeft een hoogte van 39 meter en daarron ligt een licht golvend landschap met verschillende beken zoals de Zabbeek, Potsdambeek, de Kerkebeek en de Zeewegbeek die uitmondt in de Bourgognevaart. In dit landschap zal je een wandeling maken van ongeveer 4,5 kilometer. Deze route kan je wandelen of fietsen. Voor de jongsten onder ons kan je achteraf afsluiten in de Toverplaneet, de iets oudere kinderen kunnen terecht in de plaatselijke horeca.

Vloethem – GCA02Z5

Vrij snel na de Spinner route, kwam ook deze Vloethem geocachereeks uit. Deze Geocaching route loopt door het Vloethemveld: een heel erg leuk natuurgebied waar je dan ook 14 tradi’s en een bonus zal terug vinden. Het is een route van ongeveer 5 kilometer door bosgebied wat er dus voor kan zorgen dat de paden er drassig bij kunnen liggen.

Het Vloethemveld is een natuurgebied van 355 hectare met bos, heide, water en graslanden. Het is het ideale decor voor een leuke uitstap of om de natuur in te duiken. Er is ook aan de kinderen gedacht in dit natuurgebied met een heuse speelzone. In de caches heb ik zo origineel mogelijk proberen maken, ze zijn dan ook met veel liefde en passie gemaakt en ik hoop dat jullie er van genieten.

SPOED – GCA1PJA

Ik gaf niet alleen spinninglessen, ik werk ook als ambulancier bij Niet Dringend Liggend Ziekenvervoer: ideaal om ook een Geocaching reeks te maken in dit thema. Deze route bevat 12 traditionals en een bonus waarbij Aartrijke gekozen werd als decor. Ook voor deze geocaches heb ik mijn best gedaan om enkele leuke creaties uit mijn hoed te toveren.

Het is een tochtje geworden van ongeveer 5 kilometer, waarbij je deze keer zeker de tools niet mag vergeten meebrengen om alle caches te pakken te krijgen: haal dus maar die magneetstok en hengel van onder het stof. De tocht kan je zowel te voet als met de fiets doen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.