10 meest gegoogelde vragen over Geocaching

Dit is de meest Gegooglede vraag over Geocaching: Wat is Geocaching en hoe werkt het? Op deze vraag gaan we in dit stuk geen antwoord geven omdat we op deze vraag al heel wat info geschreven hebben waar je uitgebreid meer kan lezen over Geocaching: klik op het linkje en je zal alle info terugvinden. Naast deze vraag over Geocaching, zijn er nog heel wat vragen die aan de Google zoekmachine worden voorgelegd: tijd om er even in te duiken. Ontdek snel met ons de hoe, wat en wie vragen over Geocaching en de antwoorden hierop.

🔍 Meeste gegoogelde Geocaching vragen

Er zijn ook nog heel wat andere vragen die mensen hebben over Geocaching, wij gingen op zoek naar diegene die het meest gesteld worden en geven er meteen een antwoord op. Zit je zelf ook met een vraag over Geocaching? Laat het ons gerust weten in een reactie!

Hoe duur is Geocaching?

Geocachen kan je helemaal gratis spelen: download de app, maak een accountje aan en ga op pad. Maar zoals bij iedere hobby heb je bij sommige geocaches ook extra materiaal nodig zoals bijvoorbeeld een magneetstok, zaklamp, klimgerief of een hengel. Naast de Geocaching app kan je ook geocachen met een wandel GPS en naast een gratis basis account kan je ook Geocaching Premium worden waarbij je toegang krijgt tot meer geocaches en functies op de website. Kort samengevat kan je Geocaching helemaal gratis spelen, eenmaal je de smaak te pakken hebt is het de moeite waard om te investeren in deze hobby en kan je de kosten vergelijken met iedere hobby.

Is de Geocaching app gratis?

De Geocaching app is helemaal gratis te downloaden. Bepaalde functies zijn enkel beschikbaar voor Geocaching premium leden, maar als starter kan je perfect van start met een gratis account. Met de Geocaching app kan je zeker en vast al heel wat doen. Naast de Geocaching app zijn er ook nog verschillende alternatieven zoals c:geo (voor Android en volledig gratis) en cachly (voor iPhone).

Geocaching app

Wat is er leuk aan Geocaching?

Geocaching kan je vergelijken met een wereldwijde schattenzoektocht: je gaat op speurtocht naar meer dan 3 miljoen geocaches die over de wereld verstopt zijn. Daarnaast is Geocaching een spel waarbij je moet buiten komen en bewegen. Het zorgt vaak voor mooie wandelingen en brengt je naar plekken waar je anders nooit zou komen. Door de variatie aan geocache soorten kan iedereen zeker en vast zijn ding vinden in het spel.
Er bestaan ook Geocaching events waarbij je andere geocachers kan leren kennen en samen met hun gaan geocachen.

Wie heeft de meeste vondsten in Geocaching?

Geocaching draait niet meteen om de cijfers, maar het is natuurlijk wel altijd leuk om weten. Via de Geocaching statistiekenwebsite Project-GC kan je op zoek gaan naar de Top zoekers per land, deze website baseert zich op de online logs die gedaan worden via Geocaching.com. Wat dus ook wil zeggen dat je nooit 100% zeker bent dat iedere geocache ook daadwerkelijk gevonden is. Maar ervan uitgaande dat dat wel zo is, zien we dat de geocacher met de meeste vondsten in België mettoanne is, in Nederland is dat MoVeD en wereldwijd heeft Alamogul al meer dan 222.000 geocaches gevonden. Ontdek nog andere extreme geocachers met indrukwekkende statistieken.

Wat stop je in een cache?

Geocaches bestaan in verschillende formaten, maar bevatten steeds een logboek. In of op dit logboek kunnen de vinders van de geocache hun naam (en datum) noteren om zo hun vondst te bewijzen.
In zijn simpelste vorm bestaat een geocache enkel uit een logboek. Er zijn ook geocaches die groter zijn en spullen kunnen bevatten. Het doel van deze spullen is dat je deze ruilt met andere spullen van gelijke of grotere waarde. Zo wordt Geocaching een echte schattenzoektocht. Voorbeelden van ruilspullen zijn boeken, CD’s, kaarten, tickets, speelgoed, juweeltjes, … Het is aan te raden om deze ruilspullen in een aparte afgesloten zak te steken om deze te beschermen.

Wat mag je niet in een geocache achterlaten?

Hiervoor gebruik je best jouw gezond verstand. Mensen van alle leeftijden spelen Geocaching, denk dus goed na wat je in een geocache achterlaat. Messen, wapens, drugs en alcohol zijn zaken die je niet mag achterlaten in een geocache. Voeding in een cache plaatsen is altijd een slecht idee: dieren hebben een betere reukzin dan mensen en er zijn reeds gevallen waarbij er gekauwd is op geocaches door dieren, soms werd de cache zelfs vernield of opgegeten.

Wat is de minimum afstand tussen 2 geocaches?

Geocaches liggen minimaal 161 meter uit elkaar. Misschien vraag je jou wel af waar dat getal vandaan komt? 161 meter komt exact overeen met 0,1 mijl. Aangezien Geocaching zijn oorsprong kent in Amerika is deze richtlijn in mijl bepaald in plaats van in meter. De 161 meter regel tussen 2 geocaches bestaat om enerzijds geocache-verzadiging in bepaalde gebieden te voorkomen en anderzijds om verwarring te voorkomen dat je niet de verkeerde geocache kan vinden. Al moeten we zeggen dat dat laatste echt wel heel uitzonderlijk zou zijn.

Wat zijn de gevaren van Geocaching?

Geocaching is niet gevaarlijk. Je kan het vergelijken met het maken van een wandeling of trektocht. Alle gevaren die je tijdens een trektocht hebt, kan je natuurlijk ook bij Geocaching tegenkomen: je kan vallen, verloren lopen, je hebt ook brandnetels, teken, guur weer, bijtende insecten, en in stedelijke gebieden kan je aangereden of beroofd worden.

Geocaching niet gevaarlijk

Wat moet je meenemen als je gaat geocachen?

Bij de meerderheid van de geocaches heb je voldoende aan een balpen of potlood. Hiermee kan je jouw naam in het logboek schrijven van de geocaches die je kan vinden. In sommige gevallen kan het handig zijn om Geocaching tools (zoals een magneetstok, pincet, spiegeltje, …) mee te brengen zodat je de geocache makkelijker te pakken kan krijgen.
In sommige gevallen wordt gevraagd om een extra tool mee te brengen (bijvoorbeeld batterijen of een hengel), dit wordt vermeld in de Geocaching listing of kan je zien door het Geocaching attribuut dat bij de cache is geplaatst.

Hoe noem je mensen die caches publiceren?

Dat wordt gedaan door Geocaching reviewers. Dat zijn vrijwilligers die verantwoordelijk zijn voor het nalopen van de informatie die geocachers indienen via de geocache listings en als aan alle richtlijnen voldaan is publiceren de reviewers de caches. Geocaching reviewers zijn verantwoordelijk in een bepaalde regio, dit omdat iedere regio zijn eigen richtlijnen en regelgeving heeft (bijvoorbeeld: de plaats waar de cache verstopt wordt). Zo zijn er in Vlaanderen 3 reviewers en in Nederland zijn er 6 Geocaching reviewers.

Zit je zelf nog met vragen over Geocaching? Aarzel dan niet om deze hier te stellen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.