6 tips om te geocachen op Halloween

Halloween is mijn favoriete feest, dan ben ik verkleed in een griezelbeest ?: dit deuntje, gezongen door de M-kids in 2001 spookt altijd in mijn hoofd als we 31 oktober naderen. Het griezelfeest Halloween is de laatste jaren alleen maar populairder geworden in onze streken en zo ook bij geocachers. In deze blog gaan we dieper in op enkele Halloweencaches die misschien wel de moeite zijn om op 31 oktober de deur uit te gaan.

? R.I.P. – GC5DFQJ

Een mysteriecache in Spijkenisse, waarbij je op zoek moet naar een sleutelwoord. Eenmaal je de puzzel hebt kunnen oplossen kan je deze mooie cache gaan zoeken: deze cache is niet aan te raden om in het donker te doen omdat er vreemde figuren in de buurt kunnen hangen… U weze gewaarschuwd!

Happy Halloween

 

? Halloween in Poeke – GC2GJ33

Dit is is eigenlijk een bijzondere in dit lijstje. Het gaat over de multicache in Poeke met als thema Halloween uiteraard. Opmerkelijk aan deze cache is dat deze eigenlijk slechts een uurtje per jaar beschikbaar is en dat er slechts 10 personen kunnen deelnemen. CO Jostje probeert er ieder jaar een waar spektakel van te maken en iedere cacher weet dit heel erg te appreciëren.

Niet getreurd wanneer je deze cache niet kan doen: de CO heeft ook een leuke Darkness-reeks (meer info kan je vinden op GC3AA6Y).

 

? Halloween Part II – GC35JDR

Wanneer je in de buurt van Bilzen bent, moet je zeker even een omweg maken naar deze cache. Je kan (letterlijk) in een netelige situatie komen om deze griezel op te graven.

Halloweencache

 

? Halloween fear! #6 – GC6PWPW

In de velden rond Meteren werd op 31 oktober 1794 Jack en zijn bruid aangevallen door een groep soldaten en gruwelijk vermoord. Later werden zijn restanten op deze plek begraven, terwijl een vloek over de soldaten uitgesproken werd. Durf jij het aan om het graf van Jack te bezoeken?

RIP Jack

 

? Halloweenmulti 1 & 2 –  GC6PN8A GC6VFR9

Wanneer je wat meer tijd hebt dan moet je afzakken richting Dendermonde. Een jaartje terug vond hier een heus Halloween Geocaching event plaats met uiteraard een heleboel geocaches in het thema van Halloween. Zo ook deze 2 multicaches, bij Halloweenmulti 1 moet je aan de hand van reflectoren je weg zoeken, bij de tweede multi ga je op pad door enkele vragen op te lossen. Onderweg kan je nog een heleboel andere caches meepikken die bij deze multicaches horen, zie de lijst hieronder. Als je deze 2 multi’s tot een goed einde hebt gebracht, kan je ook nog aan de slag met de R.I.P. reeks (eerste uit de reeks: GC6TF81) waarna je ook nog een Halloween Bonus kan vinden.

Extra 1 tijdens Halloweenmulti 1GC6PN8X
Extra 2 tijdens Halloweenmulti 1GC6PN93
Extra 3 tijdens Halloweenmulti 1GC6PN9B
Extra 4 tijdens Halloweenmulti 1GC6PN9G
Extra 5 tijdens Halloweenmulti 1GC6PN9K
Extra 1 tijdens Halloweenmulti 2GC6VFTF
Extra 2 tijdens Halloweenmulti 2GC6VFTN
Extra 3 tijdens Halloweenmulti 2GC6VFTT
BONUS HalloweenGC6VFVD

 

? HAL2016: Nachtcache 10 jaar Halloween – GC6VQKE

Dit is een nachtcache in de buurt van Bergen-Op-Zoom dat vorig jaar geplaatst is naar aanleiding van 10 jaar Halloween Event. Deze cache kan je enkel in het donker zoeken met een zaklamp en je zal ook een opgeladen gsm nodig hebben.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.