6 tips om te geocachen op Halloween

Halloween is mijn favoriete feest, dan ben ik verkleed in een griezelbeest 🎵: dit deuntje, gezongen door de M-kids in 2001 spookt altijd in mijn hoofd als we 31 oktober naderen. Het griezelfeest Halloween is de laatste jaren alleen maar populairder geworden in onze streken en zo ook bij geocachers. In deze blog gaan we dieper in op enkele Halloweencaches die misschien wel de moeite zijn om op 31 oktober de deur uit te gaan.

🎃 Griezelcache – GC5A9TM

Uiteraard ben je altijd benieuwd wat je gaat tegenkomen bij een geocache en dan is het nog zo’n verrassing als er onderweg een griezelcache te vinden is. Dat is alleszins het geval in Wilbertsoord, op een landweg boordevol leuke geocaches kan je een griezelcache meepikken: ideaal om jouw geocaching partner eens goed de stuipen op het lijf te jagen. Leuk om weten is dat deze cache gemaakt is door een 6-jarige (in 2015). Goede tip voor als je hier in de buurt bent: reserveer zeker ook een plekje voor PoeF 20.000 die op een boogscheut van deze cache te vinden is en meer dan de moeite is!

🎃 Halloween Part II – GC35JDR

Wanneer je in de buurt van Bilzen bent, moet je zeker even een omweg maken naar deze cache. Je kan (letterlijk) in een netelige situatie komen om deze griezel op te graven.

Halloweencache

🎃 ClueGEO & Het Enge bos

Iedereen kent zeker en vast het legendarische Cluedo spel waarbij je op zoek moet naar de moordenaar, het moordwapen en de locatie. De geocaching ClueGeo versie is er eentje waarbij je een moord moet oplossen in Harderwijk: 11 caches, volledig in Cluedo-stijl. Alleen al de magnifieke puzzels volledig in thema verdienen een pluim, de wandeling zelf is een ideale Halloweentocht om met kinderen te doen. Vlakbij deze geo-art kan je trouwens ook terecht voor Het Enge Bos: een leuke Halloween tocht met griezelige caches waarbij je allerhande enge beesten zal tegenkomen: perfect om te doen met de kinderen.

🎃 De 3 zusjes

Een multi-cache die reeds sinds 2003 in het veld ligt maar nog steeds de moeite waard is en zeker met Halloween! Want je wordt meegenomen in een verhaal dat start met een lijk en 3 verdwenen zusjes: aan jou om uit te zoeken wat er gebeurd is. Leuk is ook dat deze cache tot een boek geleid heeft.

De 3 zusjes boek en cache

🎃 R.I.P. – GC5DFQJ

Een mysteriecache in Spijkenisse, waarbij je op zoek moet naar een sleutelwoord. Eenmaal je de puzzel hebt kunnen oplossen kan je deze mooie cache gaan zoeken: deze cache is niet aan te raden om in het donker te doen omdat er vreemde figuren in de buurt kunnen hangen… U weze gewaarschuwd!

Happy Halloween

🎃 Griezel Trail – GC8QBGJ

Een wandeling van 4 kilometer door een terrein van Geldersch Landschap & Kasteelen waarbij je 7 caches kan vinden die geïnspireerd zijn op Halloween. Ideale toch om met de kinderen te doen op Halloween!

🎃 Nog meer Halloween tips!

Ben je nog niet bang genoeg van bovenstaande griezelcaches? Dan hebben we nog enkele andere tips om jouw Halloween ervaring compleet te maken.

Halloween eventsTrick or treat! Snuister eens tussen de verschillende geocaching Halloween events die georganiseerd worden.
NachtcachesMaak je klaar voor een heerlijk avontuur in het donker en laat je niet bang maken door de geluiden van de nacht.
Lost placesKan het nog enger? Gaan ronddwalen op verlaten plaatsen en dat tijdens Halloween.
Geocaching in het donkerGeocaching gewapend met een zaklamp: durf jij het aan om in het donker op zoek te gaan naar geocaches?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.