Het mooie dierenrijk – Gasthuisbos Lubbeek

Tijdens het Santawalk event, kreeg ik (Gramientje69) de vraag van bevriende geocachers als er geen nieuw rondje in het verschiet was. Dat bracht mij aan het denken en ik dacht bij mezelf waarom ook niet. Zou ik dat kunnen klaren bij mijn verjaardag? Eerder heb ik al een geocaching route geplaatst, waarover je alles kan nalezen in het stukje Geronimo Stilton op avontuur.

En zo begonnen we aan een nieuw geocaching rondje waar we graag wat meer over vertellen. Het begon allemaal met een verkenning op een mooie besneeuwde winterdag.

Locatie : Gasthuisbos

Via kleine veldwegen kwamen we uit bij een mooi en rustig bos dat we niet kenden (en heel dicht bij de locatie van onze vorige geocaching route Geronimo Stilton op Avontuur). Bij nader onderzoek bleek dat het Gasthuisbos in Lubbeek te zijn, in de provincie Vlaams-Brabant. Het bos strekt zich uit over een aanzienlijk gebied en biedt een natuurlijke omgeving, een bestemming voor wandelaars, natuurliefhebbers en recreanten.

Het Gasthuisbos staat bekend om zijn gevarieerde flora en fauna. Het biedt een mix van Amerikaanse eiken en beuken, samen met een verscheidenheid aan plantensoorten. Het gebied is ook de thuisbasis van verschillende diersoorten, waaronder vogels, kleine zoogdieren en insecten. Het bos biedt verschillende mogelijkheden voor recreatie en ontspanning. Wandelpaden doorkruisen het bos, waardoor bezoekers kunnen genieten van wandelingen in de natuur en mooie holle wegen.

Een creatief bos vol Lego-dieren

Nadat we een locatie gevonden hadden en de punten voor de caches hadden opgemeten, konden we starten met het maken van de caches. Natuurlijk moest dat in een leuk thema en al snel werd de naam Het mooie dierenrijk tot leven gebracht. Het rondje zelf bestaat uit 14 caches en 1 bonus.

Ik heb een reeks creatieve caches voorbereid, allemaal met een uniek thema geïnspireerd op de schoonheid en diversiteit van de natuurlijke wereld om ons heen. Vergeet een petling achter een boom. Stel je voor: een kleurrijke wereld in Lego-stijl, waar majestueuze dieren en hun natuurlijke habitats tot leven komen. Elk van onze caches is een miniatuurdiarama, met levendige Lego-scènes die het dierenrijk tot leven brengen op een manier die zowel leuk als creatief is. Verwacht je dus aan een bos vol geocaches met Lego.

Zelf op zoek gaan naar het mooie dierenrijk

Ben je klaar voor een geocaching avontuur dat de grenzen van je verbeelding zal verleggen? We presenteren een unieke ervaring die de passies van LEGO-stijl en geocaching combineert tot een onvergetelijk avontuur! 15 geocaches met Lego-creaties waar veel werk in zit, ontdek snel deze geocaching route in het Gasthuisbos van Lubbeek: GCAJPX5

2 reacties op “Het mooie dierenrijk – Gasthuisbos Lubbeek”

  1. Deze hebben wij vorige week gelopen en inderdaad het is een prachtige omgeving en de caches waren één voor één pareltjes. Een diepe buiging voor Garmientje69 voor de creativiteit en het leggen van dit rondje het verdiend 5 sterren ⭐️ kon het hier echt niet laten om op iedere cache een favo te laten. Garmientje69 ben benieuwd wat je nog uit je mouw ga schudden. Hopelijk volgen nog meer rondjes 🤞🤞
    Groetjes BernPas

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.