Geocaching met Lego

Ongetwijfeld heb jij ooit ook al eens gespeeld met Lego. Met deze leuke gekleurde bouwstenen kan je de leukste creaties maken en de mooiste bouwwerken in elkaar steken. Lego heeft de afgelopen jaren ook zijn weg naar Geocaching gevonden: zowel in puzzels en caches, ja er bestaan zelfs Lego Geocaching gadgets. Tijd om eens een blik te werpen op deze leuke Legosteentjes en hoe ze hoe deze gebruikt worden door geocachers.

Geocaching met Lego in geocaches en puzzels

Dat Lego en Geocaching een goede combinatie zijn, hebben intussen al meerdere geocachers mogen ontdekken: sommige gebruiken deze leuke steentjes om er een toffe geocache van te maken, andere maken er een (moeilijke) puzzel mee, nog andere gebruiken dit als tool die je moet meebrengen en nog andere geocachers maken zelfs een leuke build met Legoblokken waar je uren naar zou kunnen kijken. Ontdek hieronder enkele leuke Lego Geocaching ideeën die je in België en Nederland kan terugvinden.

🧱 Lego (XXL) – GC84JJX

DeBeagles (CO van deze geocachereeks) hadden het idee opgevat om een geocachereeks te maken voor kinderen: deze hoefde niet al te groot zijn en zo kwam er een kleine wandeling tot stand met 5 geocaches. Het thema van deze geocachereeks was snel gemaakt: Lego, want wie heeft er nou niet mee gespeeld (of op gestaan 😉). De 5 caches zijn oplopend van small naar XXLarge, dit laatste model is ook een soort van eindbonus van deze geocachereeks. Deze cache heeft inmiddels zelfs meer dan 500 favorietpunten gekregen. 

🧱 LEGOFIGUUR – GC4C6NX

In Kanegem kan je het rondje Legofiguur terugvinden. De opdrachten om de coördinaten te pakken krijgen van dit rondje zijn bijzonder leuk: met enkele Legoblokjes zijn er figuurtjes gemaakt en het is jouw opdracht om deze te herkennen en de juiste namen van deze figuren te vinden waarmee je de coördinaten kan vinden. Enkele voorbeelden van deze puzzels kan je hieronder zien: kan jij de figuren herkennen?

Samen met de legofiguur caches kan je ook de Geocaching reeks Legoblokjes combineren. Dit is een rondje van een 13-tal geocaches die een route vormen van 5,6 kilometer (eerste cache van deze reeks: GC4ADD4) over mooie en rustige wegen die wanneer het regent wel wat drassig kunnen liggen. Combineer je dit met de legofiguur geocaches dan heb je een route van ongeveer 12 kilometer.

🧱 LegoHûske – GC8PBX1

Deze geocache is een heel erg kleurrijke voortuincache, dit vogelhuisje zal je al van ver op straat zien hangen. De Legoblokjes zijn met lijm vastgemaakt aan een houten geraamte en met enkele extra schroeven vastgezet. Onderaan deze cache zit een luikje waar de logrol achter zit. Doormiddel van een code die je moet ontdekken kun je het slotje open krijgen. Erg mooi gemaakt vinden wij!

🧱 Spelenderwijs – GC8EHQX

In Oudsbergen kan je het 20 geocaches tellende rondje Spelenderwijs terugvinden: een geocachereeks dat draait rondom kinderspeelgoed. En hier mogen de Lego bouwstenen natuurlijk niet bij ontbreken: bij één van de caches krijg je de opdracht om een slotcode te zoeken tussen een bouwwerk vol legoblokjes. Moeilijker dan je denkt 🙂

🧱 LEGO huis 83 – GC7C1V2

In Harderwijk is lego huis 83 te vinden. In 2017 waren de kinderen van de CO enthousiast om zelf een cache te maken. Het moest iets met Lego worden want dat was de grootste hobby van onze kinderen. Het is een kleurrijke voortuincache geworden die goed te vinden is. De kinderen hebben de Legostukjes zelf in elkaar gezet en de verschillende huisjes werden voorzien van een slotje. Het doel is dat je eerst op zoek gaat naar de sleutel om de eerste huisjes te kunnen openen. In deze huisjes zal je een cijfer vinden waarmee je na een rekensom het grote huisje kan openen.

🧱 De Lego toer – GC9MD6Z

In het Oost-Vlaamse Lede ligt de zogenaamde Lego toer: een geocacheroute met een 20-tal geocaches. Het zijn vrij eenvoudige geocaches die je kan vinden en in sommige van deze geocaches zal je een letter terugvinden. Wanneer je alle geocaches en letters hebt kunnen vinden, kan je met deze letters een Lego-film vormen. Via deze filmnaam zal je uiteindelijk de bonuscache van deze reeks kunnen vinden.

🧱 cosmo’s cosy tb hotel – GC8ACYA

Sommige geocachers verrassen jou volledig door een leuk Geocaching tafereeltje te maken en deze aan hun geocache toe te voegen. In Bredene bezochten wij een leuk TB hotel en konden wij dit leuke bouwwerk aantreffen.

🧱 Lego Goese polder – GC975JY

Dit is een korte Geocaching reeks in het park aan de rand van de Goese polder. De lego vriendjes zullen zich tijdens dit mooie rondje één voor één aan je voorstellen. Iedere bewoner van de caches heeft zijn of haar eigen verhaaltje waarin je telkens een bonusgetal zal kunnen vinden. Met deze getallen kun je bij de bonus cache under construction komen waar Lego mannetjes hard aan het werk zijn en volop timmeren aan nieuwe avonturen.

🧱 Bonus Geobrick – GC91T0F

Legosteentje of bricks zorgen ook in het Drongengoedbos voor een korte, maar heel erg toffe Geocaching route. Deze keer zijn de Legosteentjes jouw special tool required voor deze geocache. Je moet immers legoblokjes meebrengen waarmee je bij iedere cache zal moeten bouwen. Als je correct de stappen opvolgt, zal je telkens een getal vinden waarmee je dan uiteindelijk ook de Geobrick bonuscache zal kunnen vinden.

🧱 Lego Ninjago – GC9VCKK

Vlakbij Diksmuide ligt er een heus Lego Ninjago Geocaching rondje met 17 geocaches. Een leuke wandeling van 7 kilometer met vrij eenvoudige geocaches waarbij je op het einde een bonus zal terugvinden met een leuk Lego tafereeltje. Ideaal rondje om met de kinderen te doen aangezien het idee ook ontstaan is door de zoon van de CO die verzot is op Lego Ninjago.

🧱 Lego – einer ist zuviel

Ongetwijfeld één van de meest gekende Lego geocaches is de cache Lego – einer ist zuviel, echter niet te vinden in België of Nederland. Deze geocache kon je in Berlijn vinden bij het Legoland Discovery Center. Je leest het goed: kon… Helaas is deze leuke cache in oktober 2021 in het archief gegaan. Op dat moment was deze cache de populairste geocache ter wereld wat aantal favorietpunten betreft. De cache kon je vinden in een giraf die gebouwd werd met Lego-blokken (eigenlijk Duplo blokken).

Voor de échte liefhebbers: Geocaching Lego gadgets

Er bestaan ook enkele leuke Geocaching gadgets die je online kan kopen in verschillende Geocaching shops. Zo is er een Lego minifig die speciaal ontworpen werd om 15 jaar Geocaching te vieren. Deze minifig heeft niet alleen een eigen ontworpen geocache, maar ook een eigen logboek en GPS als leuke accesoires. Bovendien is deze minifig uiteraard trackable. Wist je dat er ook een minifig bestaat van Signal the Frog, de mascotte van Geocaching.com?

Je kan trouwens ook een Lego-munitiebox online vinden: een leuke bouwset van 33 bricks om een micro container mee te maken. Je kan deze gebruiken in je eigen Lego sets of je kan deze verstoppen en er een waterproof nano cache in steken.

Geocaching stop motion video met Lego

Enkele jaren terug maakten wij tijdens de Corono-periode enkele Geocaching knutsel tips, eentje daarvan was een stop motion video maken. Via een zeer eenvoudige app (Android en Iphone) kan je heel erg leuke stop motion video’s maken. Wij hebben deze uitgetest met een Duplo setting en Geocaching gespeeld. De video bestaat eigenlijk uit heel veel afbeeldingen die na elkaar worden afgespeeld: kortom hier ben je wel even zoet mee, maar het resultaat is verbluffend!

https://www.instagram.com/p/B-UsmYgnyhK/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.