Garfield vs Wickie de Viking, een geoart in cijfers

🔢 Tienduizend

Lady Linneke en ikzelf, Merino, gaan wel vaker samen cachen. Er kwam een moment waarop zij zich realiseerde, dat haar 10.000ste Found in zicht kwam. Daarvoor moet je toch iets speciaals doen? Nu houdt zij nogal van geoart en dus was het plan om een M&G-event te houden voor haar #10.000 en daar een eigen Geo-art te lanceren.

🔢 Eenenvijftig

Voor een geoart heb je natuurlijk allemaal caches nodig, waarvan de plaats op de kaart niet de plaats van de stash is. Gewoonlijk zie je daarom in geoart alleen mysteries, maar wij smokkelden er ook een paar letterbox/mysteriecombinaties in en zowaar enkele multicaches. Het concept voor de puzzels werd ‘Garfield versus Wickie de Viking’: in de listings vind je prenten met Garfield en voor de veldpuzzels werden memory-spellen aangekocht met afbeeldingen van Wickie de Viking. We wilden met deze geoart zoveel mogelijk geocachers een mooie landelijke omgeving laten ervaren, de puzzels werden daarom niet al te moeilijk gemaakt. De caches zijn dan ook allemaal D1,5/T1,5.

Om binnen het concept te blijven werd de geoart een kattenhoofd en maakten we het teamprofiel Spooky_Kitty aan, de namen van Lady Linneke’s katten. De multicaches werden op de kaart zo ingeplant, dat de oranje icoontjes de ogen van het kattenhoofd werden.

De totale lengte van ca. 20 km brengt je naar Wintam, deelgemeente van Bornem, en leidt je over het jaagpad langs de Schelde, over boswegen en een stuk over… noem het maar heirbaan. Daarlangs liggen 5 reeksen van 10 caches, met aan het einde nog een extra bonus. Per reeks vind je – willekeurig gespreid over de eerste 9 caches – in totaal 36 memory-kaarten. In de volledige geoart zitten dus samen 180 zulke kaarten. Nummer 10 van elke reeks is een bonuscache. De coördinaten daarvan kun je puzzelen in de listing, als je tenminste in de eerste 9 caches van de reeks noteerde, welke kaarten tweemaal voorkomen. Het is tenslotte een memory-spel…

De kaft van het logboek in elk van de 5 bonuscaches geeft informatie over de coördinaten van de extra bonus. In de listing van #51 moet je daarmee nog enkele basisberekeningen uitvoeren om de precieze locatie ervan te vinden.

🔢 Tien

Om het geheel af te werken voegden we wat goodies toe: in 10 van de 51 caches werd willekeurig een speciale ‘Garfield’-kaart geplaatst. Wie zo’n kaart vond, kon die inruilen voor een door Lady Linneke zelfgemaakte pop. Verrassend genoeg duurde het een tijdje voor die allemaal de deur uit waren, niet iedereen leest de listings even grondig. Of had geen belangstelling voor de pop, dat kan ook.

🔢 Duizendzeshonderd

Op 5 augustus was er dan het event. Daar werd een roadbook uitgedeeld, want met de reviewer was overeengekomen dat de caches pas enkele uren later gepubliceerd zouden worden. Vaak zie je dan cachers onmiddellijk wegspurten om als eerste te kunnen loggen. Veel zien zij dan niet van het wisselende landschap. Om dat te voorkomen, mocht iedereen die dag de hele reeks als FTF loggen. Dat leverde een goeie dertig logs per cache op, samen een kleine 1600 mails. Gelukkig hadden we dit van tevoren goed ingeschat: de mails gingen naar een apart Spooky_Kitty-emailadres. Je zal dat maar in je eigen inbox krijgen…

🔢 Acht

De 51 caches liggen niet precies op de plek van de geoart. We moesten immers een plaats op de kaart vinden zonder bestaande caches, die de geoart zouden ontsieren. Om te voorkomen dat daar in de toekomst toch geocaches zouden bijkomen, hebben we onder de geoart een multicache gelegd. Zes multi’s zitten er in de reeks, een zevende ligt een heel eind hier vandaan, in de buurt van Antwerpen. Dit is dus de achtste multi van Spooky_Kitty. Als je alle 26 waypoints bent langsgegaan – met een geocaching-term voor elke letter van het alfabet – dan levert je dat een eindlocatie op, waar geen cache ligt. We maakten er immers een nachtcache van, wat betekent dat je op die eindlocatie vuurtoren moet spelen en na donker met een zaklamp rondschijnen tot je de reflector ziet.

🔢 Veertienduizend

We zijn nu drie maanden verder en de teller staat op 267 geocachers die hun ervaringen in de logs hebben geregistreerd, we kregen bijna 14.000 mails. Die cachers kwamen alleen of in groep, met het gezin, te voet of op de fiets. Sommigen leggen het parcours in één dag af, anderen komen een paar keer terug om telkens een deel van de caches te bezoeken. Daarmee heeft team Spooky_Kitty zijn doel bereikt om deze streek wat meer bekendheid te geven. Als dank daarvoor mochten we in totaal al 602 favo’s ontvangen. Op naar de duizend? Als jij dat wil, dan kan het. Je vindt de nodige informatie in de eerste van deze reeks (GC7T88X).

De recentste multicache vind je hier: GC7YJM9 Spooky_Kitty’s Multi #8: Letterlijke nachtcache.

 

Garfield vs Wickie de Viking - Geo-Art

Drieëntwintig twee negentien

Intussen werken we aan een nieuwe reeks die zal gepubliceerd worden op 23 februari 2019. Dat is opnieuw een speciale gelegenheid, opnieuw een geoart, eentje van 50 caches. Niet voor Lady Linneke’s nummer 11.000, die was eerder deze maand al een feit.

Blog geschreven door Spooky_Kitty

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.