Fright Night – Nachtcaches

Nachtcaches zijn in onze dichtbebouwde omgeving eerder een zeldzaamheid. Bossen zijn meestal niet toegankelijk na zonsondergang en de lintbebouwing en vlakke omgeving is ook niet ideaal om mooie nachtreeksjes te leggen. Toch slaagt het team van SME3 (Naert32, Beke68, Nori6 en NWNS), geholpen door enkele bevriende geocachers, in december 2017 om in de omgeving van Ardooie-Koolskamp een aardig toertje uit de grond te stampen.

Fright Night - Nachtcaches wandeling

Gruwen en Griezelen met de FRIGHT NIGHT nachtcaches
Nu ja, aardig? Deze reeks staat volledig in het teken van horror, dus is het eerder gruwen en griezelen. Dit was dan ook het hoofddoel van het Sint-Maarten Event 3 (GC7CVVC). Ze zijn er in geslaagd een reeks van 10 caches in een wandeling te gieten van ongeveer 7 km, hoofdzakelijk langs verkeersluwe wegen en paden, al hangt de verkeersdrukte ook een beetje af van het tijdstip. Hoe later, hoe beter zou ik zeggen.

De afwisseling van multi’s en mysteries volgen elkaar vlot op waarbij UV-licht (zo komt die UV lamp ook nog eens van pas) en ander gekende en minder gekende technieken ervoor zorgen dat je er best je hoofd bijhoudt. Ook de caches en waypoints zijn steeds in het horror-thema en er zitten ware pareltjes tussen voor de liefhebbers van dit soort wansmakelijke praktijken.
De bonus van deze nachtcachesreeks is een waar pareltje: een prachtige afsluiter om voldaan terug huiswaarts te keren. Ik zou zeggen, als je van dit soort nachtelijke avonturen houdt, gewoon doen!

Fright Night - Nachtcaches gruwen en griezelen

Fright Night - Nachtcaches UV licht

Zelf op zoek gaan naar de Fright Night nachtcaches?

Er zijn een aantal basiszaken wat je bij zo’n nachtreeks nodig hebt. Eerst en vooral voor ieders veiligheid: een fluohesje en gepaste verlichting, al kan dit laatste soms in jullie nadeel spelen (UV-licht). Een UV lamp en reserve batterijen zal je zeker en vast kunnen gebruiken. Breng zeker ook 2 goede AAA batterijen mee want onderweg kom je een tooltje tegen waarbij die nodig zijn. Er zitten batterijen in maar die zijn snel leeg en ook de weersomstandigheden zijn nadelig voor deze. En natuurlijk een goede zaklamp. Ook een toestel (gps of smartphone) die chirp gegevens kan ontvangen zullen jullie nodig hebben. (Voor Androidgebruikers is er een Chirp app). Vergeet tenslotte ook het blad met de formule niet af te printen die je vindt bij de foto’s van de bonus.

Het parcours loopt bijna uitsluitend over verharde wegen maar toch zijn wandelschoenen aangeraden. Er is parkeerplaats genoeg rond de kerk van Koolskamp of langs de grote baan niet ver van de eerste cache.

Lees voor je vertrekt nog eens de listing na zodat je weet wat de verschillende reflectoren willen zeggen. Zo gaan jullie (hopelijk) vlot de verschillende caches vinden.

De caches zijn allemaal vrij groot en niet al te moeilijk verstopt. Reken op 2 à 3 uur om de toer af te werken. Voor de ene zal het al wat gemakkelijker zijn dan voor de andere. Kijk goed (ook met uv) in elke cache voor info, je hebt zowel letters als coördinaten nodig.

 

De Fright Night caches

 1 FRIGHT NIGHTGC7EZ62Dit is een mysterie cache. Voor deze moet je thuis een simpel vraagje oplossen. Zo krijg je de coördinaten van de eerste cache en tevens de start van de wandeling.
2 FRIGHT NIGHTGC7EZ73Multi cache waarbij jullie zaklamp en UV lamp al van pas zullen komen
3 FRIGHT NIGHTGC7EZ7JMysterie cache waarbij een engeltje of een duiveltje je zal toespreken op de bogus coördinaten.
4 FRIGHT NIGHTGC7EZVJ Multi cache waarbij jullie zaklamp jullie tot bij het tooltje gaan brengen die jullie naar de cache zal leiden.
5 FRIGHT NIGHTGC7EZWEMulti cache. Hopelijk zijn de batterijen van jullie UV lamp nog niet leeg.
6 FRIGHT NIGHTGC7EZX0Mysterie cache. De gegevens van deze cache moet je verzamelen in de vorige caches.
7 FRIGHT NIGHTGC7EZY8Multi cache. Ook hier leidt een UV spoor u naar de cache.
8 FRIGHT NIGHTGC7EZYJReflectorpad naar de volgende griezelige locatie.
9 FRIGHT NIGHTGC7EZZ0Mysterie cache. Onderweg ben je de gegevens voor deze cache tegengekomen
10 BONUS FRIGHT NIGHTGC7EZZ9 Mysterie cache. Onderweg ben je niet alleen de coördinaten van enkele vorige caches tegengekomen maar ook een aantal letters in willekeurige volgorde. Vorm hiermee 2 woorden (blijf in het thema) en zet ze om volgens de formule bij de bonus. Veel zoekgenot. Whoehaha

Voor de mensen die zich daar voor interesseren, je vindt tijdens de wandeling alle verschillende cacheformaten, van micro tot onbekend en alles ertussen.

PS: Ik heb vernomen dat het SME-team aan het broeden is op een nieuw event voor mei 2019. Benieuwd wat ze nu uit hun mouw schudden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.