Noord Oost Zuid West: de uiterste caches van België en Nederland

Geef toe, vele mensen houden wel een beetje van extremen en dat blijkt ook als we op zoek gaan naar de meest noordelijke, oostelijke, zuidelijke en westelijke caches van België en Nederland. Sommige CO’s hebben de meest extreme punten van hun land opgezocht om daar een cache te kunnen plaatsen. Ontdek mee de uiterste caches van België en Nederland

De uiterste caches van België

🧭 Noord: Kapelletje bij ons moeke – GC6HR8G

De meest noordelijke cache van België kan je vinden in Hoogstraten op een honderd tal meter van de Nederlandse grens. Een heel erg eenvoudige cache bij een kapelletje dat intussen toch al meer dan 600 keer gevonden is.

🧭 Oost: Ost.be / Est.be / Oost.be – GC1114G

Op het meest oostelijke punt van ons land ligt ook de meest oostelijke Belgische cache. Deze ligt nags de Kehr- baan die de grens vormt tussen België en Duitsland. Je zou denken dat de naam van deze cache bestaat uit 3 domeinnamen, maar bespaar je de moeite: deze bestaan niet 😊. Deze cache ligt hier reeds sinds 2007 waardoor hij maar liefst meer dan 10 jaar hier al verstopt ligt en onderhouden wordt. Goed 750 mensen hebben deze microcache intussen gevonden.

🧭 Zuid: Belgique MIDI – GC1HNFN

In Torgny kan je deze meest zuidelijke Belgische geocache terugvinden in het midden van enkele velden. De cache ligt op het meest zuidelijke niet-private deel van België. Leuk weetje: deze meest zuidelijke Belgische cache is geplaatst door de geocacher met de toepasselijke naam ‘Facenorth23’.

🧭 West: Zandbak BONUS – GC5PWQ7

De meest westelijke cache van België ligt in letterlijk en figuurlijk in de Noordzee in De Panne. Om deze cache te kunnen loggen zal je eerst de Zandbak reeks (6 caches) moeten afleggen in het duinenreservaat de Westhoek vooraleer je deze bonus – mysteriecache kan loggen. Na ongeveer 10 kilometer wandelen in de duinen zal je voor deze misschien wel moeten zwemmen.

 

De uiterste caches van Nederland

🧭 Noord: Rottumerplaat – (Groningen) – GC2HB84

De meest noordelijke cache van Nederland is een earthcache. De Rottumerplaat is een waddeneiland dat toebehoort aan de gemeente Eemsmond. Het eiland is echter onbewoond en de toegang is ook verboden. Om deze cache te loggen moet je naast enkele vragen ook proberen om een afbeelding van jou in de buurt van het eiland te maken (bijvoorbeeld met een kano of een bootje).

🧭 Oost: OOST.NL – GC35B2

Reeds sinds januari 2002 ligt deze cache er al en hij is nog steeds de meest oostelijke cache van Nederland. Deze cache maakt deel uit van een reeks caches met onder meer ook NOORD.NL / ZUID.NL / ZWAARTE.NL / GEVAARLIJK.NL waarbij je toch wel ettelijke kilometers zal moeten rijden om deze allen te kunnen loggen.

🧭 Zuid: Vier Länder Letterbox am Dreiländerpunkt – GC2YQRE

Een letterbox cache waarbij je een wandeling moet maken door 3 landen (volgens de geschiedenis zelfs 4). Deze letterbox ligt aan het drielandenpunt Nederland-België-Duitsland en is tevens de hoogst gelegen cache in Nederland op 319 meter hoogte.

🧭 West: Het ultieme westen – GC5HQT3

Wanneer je op zoek wil naar de meest westelijke cache van Nederland dan zal je ook naar de meest westelijke grenspaal van Nederland moeten gaan in Sint Anna ter Muiden. Op deze plek aan de grens tussen België en Nederland zal je 2 getallen moeten zoeken om deze mysteriecache tot een goed einde te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.