Puzzel.org – online puzzels maken

Wat is Puzzel.org?

Puzzel.org is een website waarbij je puzzels online kan maken en deze kan delen met andere mensen.

Hoeveel verschillende online puzzels zijn er op Puzzel.org?

17. Zo kan je legpuzzels, schuifpuzzels, kruiswoordraadsels, woordzoekers en memory spellen online maken.

Is Puzzel.org gratis?

Je kan gratis puzzels aanmaken, bepaalde functies zijn betalend. Bij een gratis account is er een limiet van 60 gespeelde puzzels per maand.

Intussen zijn Jigidi puzzels een begrip geworden in de Geocaching wereld. Maar er bestaan natuurlijk ook andere websites om online puzzels te maken. Eentje daarvan is Puzzel.org, een website waarbij je 17 verschillende online puzzelsoorten kan maken! Ideaal voor jouw nieuwe puzzel bij de mysteriecache die je gaat maken? Ontdek het samen met ons.

Mogelijkheden Puzzel.org

Puzzel soorten

Alle puzzels die je maakt op Puzzel.org kan je met eigen teksten en afbeeldingen maken en deze zijn bovendien online te spelen en op te lossen zowel op desktop als op mobiele apparaten. Dit zijn alle mogelijkheden:

 • Legpuzzels
 • Schuifpuzzels
 • Kruiswoordraadsels
 • Woordzoekers
 • Filippine
 • Memory
 • Gehusselde woorden
 • Categorize
 • Fill in the gap
 • Reorder
 • Label dit
 • Quiz
 • Speurtocht
 • Cijferpuzzel
 • Kwartet
 • Zoek de paren

Features

Het leuke aan deze website is dat er ook verschillende (betalende) features zijn. Denk hierbij aan eigen styling/lay-out (kleur, lettertype, schaduw, …), antwoordencontrole (aan/uit), herladen van gegeven antwoorden, statistieken, bericht bij het oplossen, multiplayer/oplossen in teams, timers en verder veel puzzelspecifieke instellingen zoals puzzelgrootte bij de woordzoeker/legpuzzel/schuifpuzzel.

Daarnaast kan je kiezen om de puzzel te delen of deze toe te voegen aan je eigen website. Daarna kan je dan opvolgen hoeveel mensen jouw puzzels spelen via de statistieken.

Puzzel.org voor geocaches?

Puzzel.org biedt natuurlijk ook mogelijkheden voor geocaches want zo hebben mysteriecaches een raadsel of puzzel nodig en deze kan je natuurlijk vinden op Puzzel.org. Met 17 mogelijke puzzels heb je heel wat mogelijkheden om er een unieke online puzzel van te maken. Een handige (betalende) functie is dat je eenmaal de puzzel opgelost is een boodschap kan laten zien: zo kan je kiezen om bv. de coördinaten van de cache hier te plaatsen.

Ook wij hebben al eens gebruik gemaakt van Puzzel.org bij één van onze Hebbes puzzels.

Dit bericht verschijnt als je de puzzel van AoM 01 (GC9CP75) opgelost hebt.

Het verhaal achter Puzzel.org

Wij namen contact op met de maker van Puzzel.org en kregen Daan (Nederlander) te pakken en konden hem enkele vragen stellen over Puzzel.org. Zo is Puzzel.org gestart in 2016 als een project van Daan om zijn programmeerskills en SEO-specialisatie in een eigen project uit te testen. Daarnaast vind hij het zelf fijn om puzzels te verzinnen en deze te delen met vrienden en familie: vandaar dat alles samen kwam en hij begonnen is met Puzzel.org. Zo kon hij zijn eigen kruiswoordpuzzel maken online na wat programmeren. Al deze puzzels hebben een belangrijke voorwaarde: deze moeten online speelbaar zijn.

Intussen is Puzzel.org uitgegroeid tot een website die beschikbaar is in 10 talen wereldwijd en een ruim aanbod aan interactieve puzzels aanbied. Daan heeft alles op zijn eentje gedaan, onafhankelijk van anderen en dat wil hij graag zo houden. Intussen vinden iedere maand enkele honderdduizend mensen hun weg naar Puzzel.org, wat hij zelf nooit kon denken toen hij ermee begonnen was.

De puzzels worden voornamelijk gebruikt door leraren: 95% van het klantenbestand is immers leraar van primair tot MBO/hoger onderwijs. Leraren zoeken naar manieren om hun leerstof interactief te maken en hier komt Puzzel.org naar voren. De leraren zelf zorgen voor de input om nieuwe dingen en features te gaan ontwikkelen voor de website: dingen waar ze tegenaan lopen in de les daar zocht Daan een oplossing voor en probeerde iteratief te ontwikkelen zodat deze zeer toegankelijk zouden zijn voor leraren.

Op dit moment zijn er reeds 17 puzzelsoorten waar actief gebruik van gemaakt kan worden op de website en zijn er heel wat features mogelijk. Uiteraard staan er nog zaken op de planning die eventueel in de toekomst ontwikkeld kunnen worden: denk hierbij aan een leaderboard, extra features en nieuwe puzzelmogelijkheden.

Wist je trouwens dat Daan zelf ook een geocacher is? Hij speelt onder de nickname DeFrutsels en heeft intussen meer dan 800 geocaches gevonden en hoopt snel op pad te kunnen gaan met zijn dochter (die nu 1,5 jaar is). Tot nu toe heeft hij zelf nog geen geocache verstopt, al heeft hij het wel geprobeerd (en uiteraard een mysteriecache met een Puzzel.org raadsel): helaas bleek er op de unieke locatie toch al een cache te liggen. Maar het komt er zeker ooit van dat hij nog een geocache zal verstopen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.