Rondje FietsPlezier in As, Zutendaal en Maasmechelen

Wij zijn BVMJ: deze naam staat voor Bjorn, Vicky, Mirthe en Jenthe. Wij zijn al enkele jaren actief in het geocachen en hebben dan ook al heel wat gedaan. Vooral heel wat geocaches geplaatst, evenementen georganiseerd en uiteraard zelf gaan zoeken naar een geocache avonturen.

Vele geocaches maken veel onderhoudswerk

De eventjes die wij zelf hielden waren verschillende meet-and-greets: BVMJ, BVMJ Goes Vintage, Flight Through Space Event, Back to earth en Back to basic hier zijn dan ook tal van geocaches bij online gekomen. Zo kan je nog steeds de 100 geocaches van de ruimteraket geo-artFlight Through Space gaan zoeken. Helaas zijn er reeds heel wat van deze caches gearchiveerd maar toch proberen we de meeste online te houden. Het onderhoud neemt veel werk en tijd in beslag: niet alle caches overleven de tand des tijd en helaas hebben wij ook soms te maken met geocachers die helaas weinig respect hebben voor onze geocaches.

Maar we houden vol en trekken ons op aan de leuke logs en reacties die we krijgen. Het wordt ons dan ook veel gevraagd hoe wij dit allemaal kunnen vol houden. Hier weet ik zelf het juiste antwoord niet voor, wij proberen voor en na het werk of op een vrije dag onderhoud en herstellingen doen. En als er tijd is wandelen of fietsen we een rondje af om gewoon logboekjes te wisselen ook al zijn ze nog niet vol toch plaats ik een nieuw logboekje. Dit om te vermijden dat we anders elke dag heen en weer moeten om een nieuw boekje te plaatsen. Als dit dan gedaan is hou ik de logs in de gaten: vooral de DNF’s en maintenance logs trekken onze aandacht. Als zich hier een probleem voordoet, probeer ik zo snel mogelijk onderhoud uit te voeren. Zo blijft het leuk voor de geocachers en heb je op termijn minder werk en plaatsen de geocachers leuke logjes.

Na een drukke periode van evenementen organiseren besloten we in 2019 om er even mee op te houden. We besloten om een soort van sabbatjaar in te lassen op vlak van nieuwe caches maken en plaatsen en besloten om zelf eens wat meer te gaan geocachen.

Zogezegd zo gedaan: 2019 werd zo een jaar van we zien wel wat op ons pad komt en waar mogelijk deden we een klein eventje of verstopten we een enkele geocache. In 2020 werd dit nog doorgezet: zo besloten we op 29 februari 2020 een roadtrip Leapday te doen, waar we met een zotte bende een busje gehuurd hebben om vervolgens 24u rond te rijden en zoveel mogelijk leapday eventjes af te gaan en dit in 5 landen in totaal werden er 20-tal bezocht en reden we ±1400km. Dit was echt een leuk avontuur, ik zou het dadelijk nog eens opnieuw willen doen.

Onze tweede passie fietsen omzetten in een geocachereeks

Maar goed deze blog wilden we eigenlijk schrijven om ons nieuw rondje in de kijker te zetten, want door de coronapandemie hebben we zeker niet stil gezeten beter nog samen met enkele bevriende geocachers zijn we heel wat geocaches gaan zoeken. Maar toch kriebelde het zelfs nog eens een rondje te leggen maar dan is telkens de vraag wat doen we, waar gaan we iets leggen, wat gaan we leggen welk thema nemen we enzovoort.

Dan kwam ik op het idee om iets te doen met mijn 2de passie fietsen of MTB’s dus werden er heel wat onderdelen verzameld van een fiets en kroop ik samen met mijn vader Jeanke53 de garage in om het een en ander te bedenken en vooral om onze ideeën uit te werken en al snel hadden wij een 10-tal geocaches klaar.

Oorspronkelijk was de bedoeling om dit rondje op een mountainbike route te leggen maar doordat ik enkele eigenaars niet kon vinden i.v.m. toestemmingen werd dit niets dus werden de plannen omgegooid om het dan maar op het toeristische fietsroutenetwerk te gaan doen. Hier werden wel de nodige toestemmingen verkregen van o.a. gemeente As, Zutendaal en Maasmechelen alsook van ANB en Limburgs landschap.

Zelf op zoek gaan naar Rondje Fietsplezier

Zo werd er een fietsroute uitgestippeld van zo’n 25 kilometer en 42 geocaches: Rondje Fietsplezier was geboren. En omdat ik de nadruk wou leggen op het fietsen hebben we de geocaches zoveel mogelijk in het thema willen houden van de FIETS. Geen raadsels, maar allen traditional caches. Vergeet niet om een magneet en fietspomp mee te nemen.

Omdat men met dit fietsrondje op het toeristische fietsroutenetwerk fietst en dus mooie plekjes tegenkomt waaronder “fietsen door de heide” een pad van 4km lang, een nieuwe fietsbrug om een drukke weg over te steken en de mooie bosrijke natuur van de gemeentes Zutendaal, As en Maasmechelen werd er besloten om geen bonus te leggen en enkel leuke geocaches in een mooi decor te leggen. Ik zou zeggen kom het zelf doen en geniet van de omgeving en de geocaches. De eerste van deze reeks(GC9735A) kan je hier terugvinden, maar eigenlijk kan je dus starten waar je wil.

Wie maar niet genoeg kan krijgen van onze geocaches, daag ik uit voor onze cache Lock box (GC9DWT7). Een leuke geocache voor de echte die hards onder ons want de meeste zijn een dik uur bezig om aan het logboek te geraken. En ja: alles in aanwezig er moet geen ander materiaal gebruikt worden.

Bij deze wil ik ook iedereen bedanken voor leuke logjes en de favopuntjes. En blijf ons volgen op onze fb pagina geocachingBVMJ wie weet komen er nog wel geocaches bij of organiseren we nog een groot of klein eventje. 😉

Geogroeten BVMJ – Bjorn, Vicky, Mirthe, Jenthe

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.