The Silent Darkness of the R6 (n8-cache)

Begin november stond de Paaltjesreeks van Piewen op onze planning. Piewen heeft enkele jaren terug wat geschreven over zijn huisjesreeksen in Putte: allemaal unieke vogelhuisjes waar je op zoek moet om deze te kunnen openen. Stuk voor stuk pareltjes die allemaal op zich wel een favoriet-puntje waard zijn. We waren dus bijzonder enthousiast toen we vorige zomer een nieuwe reeks van Piewen zagen verschijnen: de Paaltjesreeks. Opnieuw een heel leuk en gevarieerd reeksje, alles ging heel vlot maar toch liep er wat mis bij het berekenen van de coördinaten van de bonuscache van deze Paaltjesreeks (oja, deze moet je gedaan hebben: GC7V84K).

Via het handige Geocaching Message Center (een goede reden om de Geocaching app te installeren: deze geeft push-meldingen van berichten die je ontvangt op je gsm) kwamen we snel in contact met Piewen. Omdat we niet snel opgeven, gingen we toch maar even controleren op onze uitkomst, toen hij ons liet weten dat hij ons stond op te wachten op de parking. Snel naar daar en het probleempje werd al snel opgelost zodat we op weg konden naar de bonuscache. Piewen stond daar vol enthousiasme en in het gesprek gaf hij ook nog mee dat hij aan de  vooravond stond van de release van een nachtcache…

The Silent Darkness of the R6

Hij was er al meer dan een half jaar mee bezig geweest en was vol enthousiaste ongeduld om daarover zijn eerste reacties te krijgen. Wij wilden uiteraard zo snel mogelijk de bonuscache oplossen, wisten wij dat Piewen het had over de nachtcache The Silent Darkness of the R6…

Misschien enkele cijfers om te beginnen (12 november 2021):

Startdatum9 november 2018
Difficulty/Terrain4/3,5
Bezoekers920
Favorieten868
Favorieten/Premium logs100%
Wilson Bound score11de plaats wereldwijd

Een cache die op zo een korte periode zoveel favorieten-puntjes krijgt en een score van 99% haalt! Dat moet een rising star zijn in de (Belgische) geocache-wereld. En zeggen dat dit een nachtcache is! Ook als we de voorgaande logs lezen, zijn we al helemaal enthousiast. Een kleine bloemlezing van de laatste logs die wij lezen:

een favo puntje is hier zeker meer dan verdiend, jammer dat we er maar 1 kunnen geven – Sergeant Pain

Eentje om lang te onthouden 🙂 – Riemse Rakkers

WAUW! Wat een finale! Ik heb er geen woorden voor! – Daphne99

We hebben al veel mooie caches gedaan dus hebben veel dingen al gezien………..
Maar wat we hier gezien hebben…..
Het is volop genieten van de mooie wp’s.
Erg origineel gemaakt! – hans budel

In een woord: S U B L I E M 🤩🤩🤩
Wat een pracht van een cache.
Elk wp is anders en leuk om te doen. Sommige waren vlug opgelost en bij andere duurde het iets langer.
Maar tesamen kwamen we er overal uit.
En op GZ: dan begint het maar pas! Wow!!! Wat een gave plek. – Inge-de-Mol

The Silent Darkness of the R6 - een van de waypoints

En toen was het onze beurt voor deze n8-cache

Op social media hadden wij er intussen wel al het één en het ander over zien voorbijkomen. Benieuwd naar de vele positieve reacties zochten we de cache-listing op en merkten we dat je voor deze cache een reservatie moet maken. Het eerste vrije weekend was pas 2 maanden later: vastleggen dus! En natuurlijk weet je ook wel dat dit in de vergetelheid raakt: 1 dag voor de dag die je ingepland hebt, krijg je gelukkig een remindermailtje. Hierin staat nog wat meer informatie en ook de coördinaten van het eerste waypoint.

We waren alle tools bij elkaar aan het zoeken, toen we merkten dat we een UV-lamp ontbraken! Verschillende winkels afgereden (genre Brico, Gamma, Hubo & Action): maar helaas geen UV-lamp kunnen bemachtigen… We besloten onze beurt uit te stellen: een gaatje in de agenda vinden in het weekend blijkt onmogelijk, dan gaan we maar op een maandag 🙂

Het is voor ons een uurtje rijden, en omdat het zomeruur vorig weekend is ingegaan is het een uurtje later donker. We komen net voor het donker wordt aan op de parking. De instructies zijn heel duidelijk: om de buurt te ontlasten niet tot het eerste waypoint rijden. De parking is ook helemaal niet ver van dat eerste waypoint. En dan begint het avontuur, alle instructies goed gelezen en we zijn al meteen onder de indruk van wp1. Enthousiast gaan we naar het wp2: hier moet wel wat werk in gekropen zijn! We zijn al helemaal benieuwd wat het volgende ons zal brengen en aangekomen op GZ van waypoint 3 vinden we snel waar we moeten zijn, maar dan: WOAW! Respect: hier stond we vol verbazing…

Alles ging bij ons best vlot, het ene na het andere waypoint werd gevonden. De opdrachten op ieder punt zijn ons meteen duidelijk en zitten heel erg goed in elkaar. Na 1,5 uur waren we op waypoint 7 ongeveer halfweg en ondanks dat we juist waren liepen wij toch vast: niet verder gekeken dan onze neus lang is! De instructies geven ons mee wat we kunnen doen: een mailtje sturen. Helaas moeten wij afdruipen: teleurgesteld omdat we razend benieuwd zijn naar deel 2.

De volgende ochtend ontdekken we dat we juist zitten: we kunnen ons wel voor het hoofd slaan. De CO’s teamvSt1, JPQ en Piewen helpen ons gelukkig op het goede pad: met 5 man staan ze in als hulplijn. Een foutje kan gebeuren: we plannen 3 dagen later gewoon een nieuwe afspraak in.

We vertrekken vroeg genoeg zodat we net voor het donker wordt het tweede deel kunnen aanvatten: punt na punt verbazen we ons steeds hoeveel tijd en werk er in deze cachereeks gekropen is. Alles wordt min of meer vlot gevonden: een sterke zaklamp is op een bepaald ogenblik wel aan te raden. Uiteindelijk komen we uit bij de grote finale: ground zero waar de eindcache ligt. Veel kunnen we er niet over kwijt, want dan zouden we misschien wel te veel verklappen, maar dit is gewoon briljant! Was je nog niet onder de indruk van de vele unieke waypoints die je naar GZ leiden, dan zal je hier gewoon weggeblazen worden!

Zelf op zoek naar The Silent Darkness of the R6

Intussen ook al razend benieuwd naar deze nachtcache? Terecht! The Silent Darkness of the R6 is de moeite meer dan waard. Meer dan terecht dat sommige geocachers beweren dat dit de beste geocache is dat ze ooit gedaan hebben!

Lees alvast eerst even de cache-listing (GC7VXGN): hier kan je een linkje terugvinden om een reservatie te maken. Vanaf juni gaat deze cache in een zomerstop om de buurt wat te ontlasten, dus reserveer tijdig: het is meer dan de moeite waard om hiervoor een plekje in de midweek te reserveren 🙂 . Kijk ook alvast even na of je alle noodzakelijke tools bij je hebt! Een sterke zaklamp en een (goede) UV-lamp zal je zeker nodig hebben. Reken daarnaast heel wat tijd in: deze cache vergt wel wat puzzel- en zoekwerk. Wij deden deze cache met 2 personen en zijn toch goed 4,5 uren bezig geweest. Vermoedelijk met een grotere groep zal dit wel sneller gaan.

The Silent Darkness of the R6 - eindcache

Gewoon doen & genieten!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.