Vrouwen komen van Venus, Mannen komen van Mars

Een tijdje geleden kregen Mr en Mrs Lejeune samen met Sofie en Shay een wild idee: wat als we twee gelegenheidsteams zouden vormen om  twee geocache reeksen uit te brengen? Het idee was toevallig ontstaan tijdens een zomerse BBQ waar we tijdens den aperitief weer eens ons best gedaan hadden gedaan om zoveel mogelijk te lachen met het andere geslacht en mekaar af te troeven met alle clichés die er maar voorhanden waren … tot er iemand het voorstel opperde om dan maar meteen eens via geocaching te gaan zien welk geslacht er nu eigenlijk echt het sterkste was. Shay en Mr. Lejeune zouden alle  mannen vertegenwoordigen terwijl Sofie en Mrs Lejeune de krachten wilden bundelen ter meerdere eer en glorie van de vrouwen. En ondertussen zou elk team zijn of haar best moeten doen om alle clichés die er zijn inzake verschillen tussen ‘de mannen’ en ‘de vrouwen’ in de spotlights te zetten.

Vrouwen komen van Venus - Mannen komen van Mars begraafplaats

Van de ene cliché naar de andere

Iedereen zag deze uitdaging volledig zitten en ter plaatse werden de eerste cliché richtlijnen uitgedokterd:

  • “Mannen moeten het altijd van hun kracht hebben” waardoor we direct aan een T5 reeks dachten.
  • “Vrouwen spelen het altijd sluw” dus zou het hier een reeks moeilijkere mysteries worden.

Verder lagen de man vrouw clichés maar voor het grijpen: venten en hun eeuwige voetbal … vrouwen en hun ‘op een waargebeurd verhaal gebaseerde’ tearjerker films … venten die maar aan 1 ding denken … vrouwen die weer eens niks hebben om aan te trekken vanavond … is het te verwonderen dat we alle vier in de kortste keren plat van het lachen lagen en ons volledig smeten ?

Terwijl The Ladies de volgende dagen dolenthousiast mysteries over make-up, schoenen en zelfs bepaalde wellustige standjes begonnen te knutselen gingen The Men T locaties gaan zoeken in het Ieperse en werden de nodige aanvragen verstuurd.

Ondertussen bleken beide teams zich niet alleen intern te verkneukelen in de M-V clichés maar begonnen we ze ook tegenover elkaar uit te spelen: Als iemand van de ladies een vraag stelde over de mannenreeks … “Vrouwelijke nieuwsgierigheid! Zie je wel !!”. Probeerde  iemand van The Men een tip te geven aan de dames … “Voila, de venten moeten zich weer moeien sè, ze denken dat we het niet alleen kunnen.” We mogen gerust stellen dat ongeveer alle clichés ten minste 1 keer tussen beide teams over en weer vlogen tijdens de voorbereidingen =).

Ook de reviewers zagen het concept helemaal zitten: Frogfoot zou de mannenreeks publiceren terwijl SatteliteSuzy de Ladies reeks met plezier online zou zetten, waarvoor dank aan beiden nogmaals! Dezelfde M-V aanpak gebeurde bij de proeflopers: terwijl Liesbeth VDP de ene na de andere mysterie van de dames voor de kiezen kreeg, werden De Woesten en Lonesome Zorro voorzichtig warm gemaakt om de T reeks te proeflopen . Boomklimmen doe je namelijk beter niet met koude spieren 😉

Een klassieke naam en 2 leuke geo-arts

Na wat brainstormen over de titels, grepen we naar de klassieker “Vrouwen komen van Venus, mannen komen van Mars”. Dit konden we mooi uit werken in de banner. Toen kwam het idee om de reeks nog iets extra te geven: elke reeks zou zijn of haar geoart krijgen in de vorm van zijn of haar gender symbool. Maar zou er nog een plekje zijn binnen 3,2 km van beide reeksen ? Ieper heeft namelijk al behoorlijk wat caches liggen. Na wat kijken zagen we dat ter hoogte van Brielen er nog wat ruimte open was op de GC kaart. Na wat gegoochel met alle coördinaten in Basecamp bleek dat dit heel goed te doen was binnen de 3,2 km richtlijnen en konden we beginnen knutselen aan de geo art.

Ondertussen waren de goedkeuringen voor de mannen binnen gekomen en konden we beginnen installeren, wat we met plezier deden. Hier konden Shay en Mr. Lejeune hun duivels ontbinden in zowel de hoogte als de laagte en op of in het water. Toen de Ladies lieten weten dat de laatste van hun opgaven klaar waren en goedgekeurd door Liesbeth konden ook zij hun toer gaan verstoppen.

Zaterdag 3 november zou de dag van de proeflopen worden, gelukkig voor de mannen bleek dit een zonnige en droge dag te worden zodat het klimmen niet in het water viel. Na een lange en intensieve dag gaven zij hun ‘thumbs up’  terwijl eerder in de namiddag ook de vrouwenreeks in het veld goedgekeurd werd door Liesbeth VDP en Bruno VQM.

Tijdens de nabeschouwing, voorzien van het welverdiende natje en droogje, werd er eens heel lief in de ogen van beide reviewers gekeken en even later waren onze twee reeksen een feit. Alle vrouwelijke en mannelijke geocachers konden beginnen puzzelen en vooral ook zich verkneukelen in de vele clichés. Wat naar verluidt geen enkel probleem was…

After all … in ieder cliché zit een grond van waarheid, niet?

Vrouwen komen van Venus - Mannen komen van Mars

Zelf op zoek gaan naar deze caches?

Deze vrouwen-mannen reeks kan je uiteraard zelf lopen, zak even af naar regio Ieper en je zal deze M/V symbolen op de kaart zien verschijnen.

VVrouwen komen van VenusGC7ZA5M
MMannen komen van MarsGC7Z1AY

Blog geschreven door team GMGCA

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.