Op stap met GeoPippo: clowncaches in het land van Pamel

Er is mij gevraagd om jullie via deze blog kennis te laten maken met de reeks Geopippo in het land van Pamel. Ik ga dit met veel plezier doen, samen met enkele bijbehorende reeksen. Niet enkel ben ik de CO van deze reeks, er hangt ook een heel verhaal aan vast voor mij. Het begon allemaal op 1 oktober 2016…

Hoe het allemaal begon

In 2015 ben ik (Lana.R) samen met mijn ouders (Chrisje.S en Emile66) begonnen aan het ontdekken van de wereld van Geocaching. Tegenwoordig vind je ons terug in logboekjes onder de naam Team Utinni.

In 2016 vernam ik ineens dat er op nog geen 5 km van bij ons thuis een evenement georganiseerd zou worden, Campercaching-event III CIRCUS-games, waarbij dan ook nog eens 65 nieuwe caches zouden uitkomen. Aangezien we nog nooit naar een event geweest waren, leek dit ons een uitgelezen kans om dat eens te doen. En wat voor een event was het! Georganiseerd door campercaching-team werd een driedaags event op poten gezet, beginnend met een meet and greet op vrijdag, het hoofdevenement op zaterdag bestaande uit het uitkomen van de caches en de circusgames ter plaatse, en zondag een CITO en cursus GSAK. We zijn op zaterdag naar het evenement geweest, en werden al snel wegwijs gemaakt door de vriendelijke organisatoren. De sfeer was goed, en wat later keerden we terug, met onze fietsen, om Geopippo in het land van Pamel te gaan verkennen.

GeoPippoWe waren zo onder de indruk van deze reeks, dat we er nadien met de organisatoren over bezig waren en te horen kregen dat deze na 3 maand het archief in zou gaan omdat ze te ver woonden om deze blijvend te onderhouden. Omdat dit zo een zonde zou zijn, stelden we meteen voor om tijdens die 3 maand te helpen met het onderhoud, en na 3 maand hebben we uiteindelijk de caches geadopteerd. De reeksen Geopippo in het land van Pamel en Geopippo en de dieren van het circus kwamen op mijn naam te staan, Hij was maar een clown op die van Emile66 en de losse mysteries en de multi waren voor Chrisje.S. In werkelijkheid onderhouden we alle caches samen, vandaar dat ik de andere caches even wil voorstellen.

GeoPippo in het land van Pamel

Geopippo in het land van Pamel is de langste reeks van de Geopippo caches, startende bij CC14 Geopippo in het land van Pamel (GC6M49G) en eindigend met de bonus, CC33 (GC6PXNA). Het is een lus van ongeveer 8 km met pareltjes van caches. Allemaal kindvriendelijk, net zoals de andere reeksen, en niet zo moeilijk om te vinden. De ene cache is qua ontwerp al wat eenvoudiger dan de andere, maar er zit voor ieder wat wils tussen.

Onderweg zijn er ook 2 multi’s, waardoor het wel aangeraden is om de reeks in de juiste volgorde te lopen. Maar ook deze zijn vlot op te lossen en te vinden, dus laat je er zeker niet door afschrikken. De bonus is de echte kers op de taart, maar dat is aan de favo-punten (173) ook te zien.

Deze reeks is ideaal om te voet of met de fiets te doen en de auto achter te laten aan de proeftuin voor klein fruit in Pamel. Weet wel dat het bij slecht weer aangeraden is om aangepast schoeisel te voorzien, bepaalde delen van de lus zullen dan ook moeilijker te bereiken zijn met de fiets aangezien je enkele keren door bos wandelt.

Tipje voor wie alle caches van Geopippo wil loggen: tijdens deze reeks passeer je vrij dicht bij caches CC34, CC36 en CC37, die verderop nog even aan bod komen.

GeoPippo Geocaching wandeling

GeoPippo en de dieren van het circus

Geopippo en de dieren van het circus is een kleinere lus, die zich meer naar Strijtem toe bevindt. De caches zijn opnieuw eenvoudig en bovendien ook grappig: zeker een aanrader voor kinderen. Er zit opnieuw variatie in de caches, voor ieder wat wils.

Dit is ongeveer 5 km wandelen, en beter begaanbaar voor bijvoorbeeld buggy’s omdat de hele route over verharde of semi-verharde wegen gaat. Deze wegen zijn niet allemaal toegankelijk voor auto’s, dus het is nog steeds in alle rust wandelen. Bij slecht weer kan het wel handig zijn om waterdichte schoenen aan te hebben, omdat er dan enkele grote plassen kunnen zijn onderweg, maar rubberen laarzen zullen niet nodig zijn.

Deze reeks start bij CC02 Geopippo en de dieren van het circus (GC6M48P) en eindigt bij CC13, de bonus (GC6M49F).

GeoPippo clowncaches in het land van Pamel

Hij was maar een clown

Hij was maar een clown bestaat uit 10 caches, telkens dezelfde container (maar niet gewoon een potteke), maar de twee lussen laten de cacher kennis maken met een prachtige omgeving, door rustige straatjes en bos. Om een pracht aan bloemen te zien moet je niet per se naar het Hallerbos, ook hier is een heel kleurenpalet te zien. Ook tussen de vallende bladeren is het zalig wandelen.

In het bos gaat het wel nogal omhoog en omlaag, waardoor deze wandeling niet aan te raden is met de fiets. Wees wel gewaarschuwd, sommige van de caches worden wel eens bewaakt door een spinnetje 😉

De eerste cache van deze reeks is CC38 Hij was maar een clown 1 (GC6Q0BT) en de laatste is CC47 hij was maar een clown 10 (GC6Q0D1).

GeoPippo - Hij was maar een clown     GeoPippo cache

De andere caches

Tot slot zijn er nog de afzonderlijke caches:

CC34 Mini-multi voor mini-clowntjesGC6PZK9Zoals eerder vermeld is deze cache goed te combineren met het land van Pamel. Het is een hele korte multi, met 1 WP. Zowel WP als de stash zijn makkelijk te vinden en leuk voor kinderen. Je kan hen de opdracht ook helemaal zelf laten oplossen, dit gaat zeker lukken. Het is wel belangrijk om even naar de listing van de cache te kijken, deze heb je nodig om ter plekke het coördinaat van de final te vinden.
CC35 Geo-pippo is dronkenGC6PZKRDeze cache zou je de moeilijkste van de reeks kunnen noemen, maar wel een hele leuke die je zeker gedaan moet hebben. De container op zich past heel goed bij de naam, maar het raadsel dat je moet oplossen is niet zo makkelijk. Maar laat je er niet door afschrikken, als je vast zit, kan je gerust de co om een hint vragen, ze zal je met veel plezier helpen.
CC36 De dieren van het circusGC6PZM5Dit is een kindermystery: opnieuw een cache die leuk is met kinderen, en waar ze zeker kunnen helpen met het oplossen van het raadsel. Eens ter plaatse wordt de cache ook steeds snel gespot. Als je de reeks in het land van Pamel loopt, kan je deze er vlot bijnemen.
CC37 CircusaffichesGC6PZMFGoed te combineren met land van Pamel. Net zoals de andere mysteries wordt deze niet zo vaak gelogd, terwijl het opnieuw een leuk raadseltje is, dat niet te moeilijk is. Google afbeeldingen kan hier een grote hulp bij zijn, maar je kan deze cache perfect van thuis oplossen.
CC48 Vrienden van GeoPippoGC6RNY7Deze cache is goed te combineren met ‘Hij was maar een clown’. Opnieuw een raadsel en cache waar zowel de grote als de kleine kinderen plezier aan kunnen hebben.
CC65 De verloren sleutelGC6PZNeen korte multi, opnieuw 1 WP en dan de stash, met maar liefst 86 favo-punten. Goed te combineren met ‘Hij was maar een clown’. Het gaat om een originele waypoint, waar je op een leuke wijze het coördinaat van de cache kan achterhalen.

GeoPippo in het land van Pamel

Bij deze hoop ik dat ik jullie genoten hebben van de kennismaking met de caches van GeoPippo, en wie weet zie ik jullie namen binnenkort wel in een van de logboekjes verschijnen.

Blog geschreven door Lana.R, afbeeldingen ism. CaracalShan

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.