10 top Adventure Labs met bonus

Sinds 2019 kan je Geocaching Adventure Labs vinden via een aparte app op je smartphone. Intussen zijn deze Adventure Labs in geen tijd vrij populair geworden: er zijn dan ook al heel wat van deze Adventure Labs te vinden in België en Nederland. De Adventure Labs geraken dus vrij goed ingeburgerd en sommige geocachers gebruiken al vlot de afkorting AL (= Adventure Lab).

Omdat je bij een AL niets fysiek in handen krijgt, zijn heel wat CO’s hiermee creatief aan de slag gegaan en maken ze Adventure Labs in combinatie met een bonuscache. Deze bonuscache kan je enkel vinden als je de Adventure Lab hebt afgerond. Vaak wordt gebruik gemaakt van de dagboekvermeldingen van een Adventure Lab om codes mee te geven waarmee je dan de bonuscache kan vinden. Daarom vonden wij het een goed idee om eens op zoek te gaan naar 10 leuke Adventure Labs met een leuke bonuscache in België en Nederland. Ontdek snel het lijstje!

🥼 Vincent van Gogh adventure tour – GC841VG

Wist jij dat Vincent Van Gogh tussen 1883 en 1885 in Nuenen gewoond heeft? Wel met deze Adventure Lab kom je op 10 plekken die door hem vereeuwigd zijn met een schilderij of schets. Je leest het goed: een Adventure Lab met 10 locaties (nu kan je maximaal 5 locaties gebruiken voor je Adventure Lab), deze locaties kan je ook in willekeurige volgorde gaan bezoeken.

🥼 Achtervolging in het woud! – GC8BD43

Soms brengt een Adventure Lab je naar een fantastisch mooi bos zoals het Buggenhoutbos in Buggenhout. Hier kan je met de Adventure Lab een mooie wandeling maken van 4,5 kilometer waarbij de route bepaald wordt door de Adventure Lab stages waar je telkens een cijfer moet zoeken. Tijdens de Adventure Lab achtervolg je Zuladius om alle gegevens te pakken te krijgen en hiermee kan je ook de prachtige bonus vinden: de sleutel van Louius. Mooie aanrader en een heerlijk bos!

🥼 De Afsluitdijk – GC8V84M

De Afsluitdijk is de waterkering tussen Noord-Holland en Friesland die het Ijsselmeer afsluit van de Waddenzee. Deze dijk van liefst 32 kilometer lang beschermt Nederland tegen overstromingen. De Adventure Lab bestaat uit 10 locaties en bij de 9de locatie ontdek je de locatie voor de bonuscache die bij deze Adventure Lab hoort.

🥼 Historie van Heenvliet – GC931QK

Heenvliet is een voormalige Nederlandse gemeente dat intussen onderdeel is van Nissewaard. Met deze Adventure lab keer je terug in de tijd en ontdek je verhalen en de geschiedenis van het voormalige Heenvliet. Bovendien maak je een leuke wandeling langs 5 locaties waar je na het oplossen van de vragen in de dagboekvermeldingen de gegevns kan vinden om de bonuscache te berekenen en vinden. Oja: neem voor de zekerheid een 9 volt batterij mee 😉

🥼 Mijnsite Zolder – GC8Z48F

De mijnsite van Zolder is de laatste Belgische steenkoolmijn die gesloten werd en sinds 1993 zijn enkele gebouwen en installaties als monument beschermd. Via deze AL kom je op 5 locaties om deze gebouwen van dichterbij te komen bekijken. Wanneer je de vragen correct hebt kunnen beantwoorden kan je ook de bonuscache meepikken.

🥼 Marieke and the water devil – GC8YZY2

Deze Adventure Lab start aan een super toeristisch plekje in Brugge waar iedereen zijn fototoestel boven haalt. Via verschillende stages maak je een leuke wandeling en kom je op een verrassend plekje uit. De bonus is gewoon geniaal, en hiermee is de CO niet aan zijn proefstuk toe: de RV-cache op de Grote Markt van Brugge kan je meteen ook meepikken.

Adventure Lab - Brugge

🥼 Michiel de Ruyter – GC8AB5N

In het Nederlandse Vlissingen kan je terecht voor deze Adventure lab die volledig in het teken staat van de gekende admiraal Michiel Adriaenszoon de Ruyter. De Adventure Lab start aan het standbeeld van Michiel de Ruyter in Vlissingen en brengt je naar 5 locaties. Wanneer je alle vragen hebt kunnen oplossen kan je via de codes in de dagboekvermeldingen op zoek gaan naar de unieke bonuscache.

🥼 De sleutel van de abdij – GC9046P

Averbode is gekend voor zijn Abdij en dat is ook de locatie voor deze Adventure Lab. Via deze Adventure Lab ga je op zoek naar de sleutels van Pater Joseph: hij is deze verloren en jij gaat via deze AL de 5 plekken opzoeken waar hij eerder die dag geweest is. Na een wandeling van 2 kilometer zal je ook de gegevens hebben om de bonuscache tot een goed einde te kunnen brengen.

🥼 Operation Thunderstreak – GC8HYD0

Bij deze labcache wordt je meegenomen naar het Recreatie- en Natuurpark Keiheuvel in Balen. Vooraleer je start met jouw Adventure Lab moet je jouw boardingpass ophalen in de taverne Kei, deze heb je immers op elk plekje nodig. Ook hier maak je een mooie wandeling met 5 punten rond het Vliegveld Keiheuvel. Dit vliegveld focust zich op zweefvliegtuigjes en op sommige dagen kan je natuurlijk de zweefvliegtuigen spotten. Wie alles tot een goed einde kan brengen kan op het einde een leuke bonuscache meepikken en achteraf met de kindjes gaan spelen in de grote speeltuin.

🥼 Bijzondere bomen Kienehoefpark – GC930R7

Bij deze Adventure lab zal je een wandelingetje maken van 1,7 kilometer in het Kienehoefpark van Sint-Oedenrode. Je komt op 5 plaatsen in een aangegeven volgorde bij enkele bijzondere bomen in het park. Via de dagboekvermeldingen kan je de code kraken voor de bonuscache waarna je verder kan genieten van het Kienehoefpark met de kinderboerderij, speeltuin, roeivijvers. Kortom: ideaal voor kinderen.

Ken jij ook leuke Adventure Labs in combinatie met een bonuscache? Laat het dan gerust even weten in de comments.

1 reactie op “10 top Adventure Labs met bonus”

  1. De nieuwe labcache van fcbtje in beernem.
    Op zoek naar de verloren minion, onderweg ga je op zoek naar qr codes die iets/ zeggen over historische monumenten in sint joris, gekoppeld aan een twist van de minions. Een heel leuke ervaring, met het scannen van de qr codes waar er een foto achter staat

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.