Camouflage caches in Temse – Wie zoekt die vinDT

Wat zijn camouflage caches?

Dat zijn geocaches die zo gemaakt zijn dat ze volledig in hun omgeving opgaan. Deze geocaches zetten jou als het ware op het verkeerde been.

Is het moeilijk om een camouflage cache te vinden?

Deze caches zijn geen eenvoudige oppikkers, je zal dus wat geduld moeten hebben om deze te vinden. Soms heb je de cache zonder dat je het weet in je handen.

Hoe kan je een camouflage cache maken?

Alles hangt af van de locatie: je kan een plek kiezen met oneindig veel mogelijkheden of net eentje met nauwelijks mogelijkheden. En dan is het kwestie van in te spelen op de locatie: met materialen en de manier van verbergen.

Wij zijn _Danoontje en zijn toch al enkele jaren intensief bezig met geocachen. In het begin is het tamelijk veel info dat op je afkomt, maar geleidelijk aan lukt het om je eigen weg te vinden in deze prachtige hobby.

Onze eerste cache dat wij online hebben gebracht was de RV. Kruibeke (GC822RA). Een kleine multi-cache van ongeveer 3km met enkele waypoints waar je enkele vragen moet beantwoorden en ook nog een tweetal tags die je moet vinden om de bonus te kunnen openen. Daarna hebben wij het rondje Op stap met K&K door Schouselbroek (15 traditionals + bonus: GC82YKE) gemaakt. Wat later hadden wij de mogelijkheid om een lost place te maken Huis van Dokter KiesdePijn. En zo gaat het maar verder. Ondertussen hebben wij toch al een kleine 50 caches online staan. Waaronder het nieuwe reeksje ” Wie zoekt die vinDT ”

Camouflage caches in Catalonië

Toen wij op reis waren in de regio van Catalonië, hebben we enkele caches meegepikt van de CO’s Aullu en Pana-57. Dankzij deze geocachers zijn wij in aanraking gekomen met deze manier van geocaches verstoppen: camouflage caches. En het moet gezegd worden dat het meesters zijn in het camoufleren van geocaches. We hadden de eer om met deze cachers een praatje te maken en op die manier ontdekten we ook heel wat creaties van deze mensen. Zo leerden we hoe je een spons kan laten uitzien als een een deel van een rots, hoe je een tapijtje kan maken van dennennaalden en dat gewoon in het bos plaatsen, … Ze toonden ons hoe je ervoor kan zorgen dat je een cache enkele keren in je handen hebt en niet beseft dat het er één is. Wij waren erdoor geprikkeld en dachten al: kunnen wij zoiets in ons Belgenland proberen?

Zelf aan de slag met camouflage caches

Dus bij thuiskomst onmiddellijk beginnen brainstormen, over de plaatsen en het maken van de caches. Het concept is eenvoudig: maken dat je een plaats vindt met zoveel of bijna geen mogelijkheden waar eventueel een cache zou kunnen verstopt zitten. Ook de creaties gaan in de natuur of de plaats op, zodat je continu op het verkeerde been gezet wordt. Vandaar de hoge moeilijkheidsgraad en de bijhorende sterren voor de D-waarden. Indien er speciale tools verreist zijn gaan wij uiteraard het icoontje erbij plaatsen.

Hou er gewoon rekening mee dat het geen oppikkers zijn en dat je soms heel veel geduld moet hebben. Soms besef je niet dat je de cache in je handen hebt. Wij maken gebruik van alles en het is niet zo dat je het nog nooit hebt tegengekomen, maar ook de manier waarop je het verbergt. Bovendien worden er bij camouflage caches vaak geen Geocaching hints meegegeven: dit zou te veel verraden.

Wie zoekt die vinDT

Intussen hebben we al enkele creaties gemaakt en her en der verstopt in Temse. We geven deze caches de toepasselijke naam Wie zoekt die vindt, want sommige caches zijn echt wel een uitdaging om te zoeken. De eerste cache van deze geocachereeks kan je hier vinden: GC9TKXD. In de toekomst zullen er nog wel enkele caches bij deze reeks toegevoegd worden. De nummers hebben wij ervoor gezet om het gemakkelijker te maken op de GPS. Ook kan je per 10 gevonden caches een banner bekomen met telkens een ster erbij. Voor deze reeks is er ook een woodie beschikbaar, voor degene die uiteraard de caches komen zoeken en gevonden hebben.

Afgaande op de logs die wij ondertussen hebben gekregen, alsook de ontmoetingen met velen die reeds op zoek zijn gegaan, beseffen wij dat het schot in de roos is. Natuurlijk heb je altijd voor- en tegenstanders, maar dat is nu éénmaal geocachen: niets moet en je bepaalt zelf wat je wil doen.

Wij wensen jullie alvast veel ” zoek en vinDT ” plezier.

Groetjes

Danoontje

2 reacties op “Camouflage caches in Temse – Wie zoekt die vinDT”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.