De Mosten – De Aschputten

Als je van Antwerpen naar Breda rijdt via de E19 zie je vlak voor je de grens met Nederland gaat oversteken een afrit naar het recreatiedomein De Mosten in Meer. Wij raden aan om deze afrit te nemen en meteen naar dit recreatiedomein door te rijden, want hier ligt een fantastisch leuke Geocaching reeks! Wij waren alvast heel enthousiast over de geocachereeksen Solterheide Baatsbeekvallei en de Zwinreeks. Deze reeks hoort zeker in dit rijtje thuis!

Starten bij De Mosten

De reeks start meteen bij de grote vijver van het recreatiedomein. Deze vijver is trouwens niet natuurlijk ontstaan, maar deze kwam er tijdens de zandwinning voor de aanleg van de E19. Je zal meteen zien dat er heel wat recreatie is op dit domein. Het moment dat wij er waren, was er alvast veel activiteit in het water waar een kabelbaan is te vinden om te wakeboarden. Alle recreatie & sporten die je op dit domein kan doen, zal je ook ontdekken tijdens deze reeks want je moet bij iedere cache het juiste (sport)symbool vinden om de bonuscoördinaten te bemachtigen.

De eerste cache zet meteen eigenlijk al de toon waaraan je jou mag verwachten: een mooie wandeling waar je enkele leuke caches zal kunnen vinden. We gaan de andere richting uit dan het cafeetje (Bistro aan de Mosten) dat we wat verder zien en ontdekken de Mosten in al zijn glorie.

Overgaan naar De Aschputten

Je gaat de volledige vijver rond, met een heel stuk door het bos. Wanneer je een van de leukste caches van deze reeks hebt gedaan aan de andere kant van de vijver start het tweede deel van deze reeks met een extra lusje in natuurreservaat De Aschputten. De Aschputten liggen in een duinengebied en ontlenen ook hun naam hierdoor: de ruggen van de duinen werden Aschputbergen genoemd, vandaar.

Het lusje brengt je via een paardenweide en een knuppelpad naar de Mark, een riviertje dat door Meer loopt. Je volgt deze rivier en het pad en je komt automatisch terug aan de Mosten waar je na enkele toffe caches op zoek kan naar de bonus. De grote bonus is een meer dan waardige afsluiter voor dit rondje waar de kinderen zeker en vast blij mee zullen zijn!

Zelf op zoek gaan naar de geocaches in De Mosten – De Aschputten

We kunnen dit rondje in Meer alleen maar aanraden. Het is een wandeling van 4,5 kilometer (niet met de fiets) en perfect doenbaar met de kinderen. Onderweg kan je 15 caches en een bonuscache vinden (GC6H8CW – Eerste cache van deze reeks waar je ook de info voor de bonus kan vinden). Bij verschillende caches zal je nog een leuke opdracht moeten uitvoeren, waardoor je niet alleen moet zoeken. Maar op een uurtje of 2 heb je deze reeks tot een goed einde gebracht waarna je naar de Bistro aan de Mosten kan om te genieten van een drankje en waar de kinderen een grote speeltuin kunnen vinden. Compasb: bedankt voor deze mooie en fijne wandeling! Een beetje verder doorrijden naar Meerle en daar kan je ook terecht voor de Beesten bende: ook een leuke reeks!

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.