De Mosten – Geocaching in Meer

Als je van Antwerpen naar Breda rijdt via de E19 zie je vlak voor je de grens met Nederland gaat oversteken een afrit naar het recreatiedomein De Mosten in Meer. Wij raden aan om deze afrit te nemen en meteen naar dit recreatiedomein door te rijden, want hier ligt een fantastisch leuke Geocaching reeks! Wij waren alvast heel enthousiast over de geocachereeksen Solterheide Baatsbeekvallei en de Zwinreeks. Deze reeks hoort zeker in dit rijtje thuis!

Starten bij De Mosten (lus 1)

De reeks start meteen bij de grote parking en loopt geheel rond de vijver van het recreatiedomein. Deze vijver is trouwens niet natuurlijk ontstaan, maar deze kwam er tijdens de zandwinning voor de aanleg van de E19. Je zal meteen zien dat er heel wat recreatie is op dit domein. Het moment dat wij er waren, was er alvast veel activiteit in het water waar een kabelbaan is te vinden om te wakeboarden. Daarnaast kan je hier uiteraard wandelen, mountainbiken, paardrijden en er is ook een heus klimbos.

De eerste cache zet meteen eigenlijk al de toon waaraan je jou mag verwachten: een mooie wandeling waar je enkele leuke caches zal kunnen vinden, geen simpele oppikkers maar en ontdekkingstocht met verschillende verstoptechnieken. We gaan de andere richting uit dan het cafeetje (Bistro aan de Mosten) dat we wat verder zien en ontdekken de Mosten in al zijn glorie.

De toolbox zal zeker aangesproken moeten worden. Op vraag van het gemeentebestuur van Hoogstraten en van de beheerders van dit domein is deze geocachereeks niet alleen voorbehouden aan premium-leden.Dus voor iedereen toegankelijk, liefst wandelend en liever niet met de fiets.

Lus 1 rond de vijver van De mosten bestaat uit caches #1-2-2A-3-4-4A-5-6-13 &14. Deze is zeer vlot met kinderen, en zelfs met de kinderwagen te wandelen en biedt toch voldoende uitdaging (± 2 km)

Overgaan naar De Aschputten en langs De Mark (lus 2)

Nadat je de volledige vijver rond bent gegaan, met een heel stuk door het bos kan je opteren om een tweede lus erbij te nemen. De tweede lus bestaat uit volgende caches : #7-8-9-10-11-12-bonus Deze zijn iets moeilijker en bevatten ook de codes voor de bonus. Deze lus gaat via het natuurreservaat De Aschputten en langs De Mark. De Aschputten liggen in een duinengebied en ontlenen ook hun naam hierdoor: de ruggen van de duinen werden Aschputbergen genoemd, vandaar.

Het lusje brengt je via een paardenweide en een vlonderpad naar de Mark, een riviertje dat meanderend door Meer stroomt. Je volgt deze rivier en het pad en je komt automatisch terug aan de Mosten waar je na enkele toffe caches op zoek kan naar de bonus (GC93CX8). Hier kunnen de kinderen aan ’t werk. Hun op school geleerde basiswiskunde kan bij deze in de praktijk omgezet worden.

Zelf op zoek gaan naar de geocaches in De Mosten – De Aschputten

We kunnen dit rondje in Meer alleen maar aanraden. Het is een wandeling van 4,5 kilometer (niet met de fiets) en perfect doenbaar met de kinderen. Onderweg kan je 16 caches en een bonuscache vinden (GC9373A). Bij verschillende caches zal je nog een leuke opdracht moeten uitvoeren, waardoor je niet alleen moet zoeken. Maar op een uurtje of 3 heb je deze reeks tot een goed einde gebracht waarna je naar de Bistro aan de Mosten kan om te genieten van een drankje en waar de kinderen een grote speeltuin kunnen vinden. Een beetje verder doorrijden naar Meerle en daar kan je ook terecht voor de Beesten bende: ook een leuke reeks!

Update van dit stuk door CO Charles6155

2 reacties op “De Mosten – Geocaching in Meer”

 1. Geachte,

  De geocache-ronde die hierboven beschreven wordt (De Mosten – De Aschputten) is al enkele jaren geleden opgedoekt.
  Sinds december 2020 ligt er geheel nieuwe, zeer uitdagende geocacheronde.

  Met bellefde groeten,
  Charles6155 (nieuwe CO)

  Beantwoorden
 2. Geachte,

  Ik verneem zojuist van de CO van het rondje “Beesten Bende” dat hij dat rondje gearchiveerd heeft.

  Met sportieve groeten,
  Charles6155

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.