15 nieuwe GeoArts uit 2017

In de blog over de Dit is Belgisch reeks vroegen DeVliertjes zich af of 2017 het jaar van de GeoArts zouden worden. Intussen zijn we enkele maanden verder en kunnen we toch wel stellen dat er een pak nieuwe en mooie figuren zijn bijgekomen. Er zijn dit jaar enkele mooie tekeningen verschenen op de geocachingkaart van België en Nederland en we pikten er 15 uit in deze blog.

🎨 17 – Groenekan

Aansluitend op de quote “2017, het jaar van de GeoArt” beginnen we met deze 17 geoart. Een geoart bestaande uit 17 mysteriecaches die allen los van elkaar gezocht kunnen worden want deze vormen geen aaneensluitende wandeling.

17 Geoart

 

🎨 Dit is Belgisch – Scherpenheuvel

Zet eens het bekendste bouwwerk van België op de geocachingkaart dacht Team Sharphill toen ze een toepasselijke geoart bij hun Dit is Belgisch geocachingreeks wilden maken. Het resultaat mag er zijn: intussen pronkt het Atomium in de buurt van Scherpenheuvel. Deze tekening bestaat uit 80 caches en meer info kan je nalezen in de Blog over de Dit is Belgisch geocachereeks.

Dit is Belgisch - geoart

 

🎨 Dollie op de kaart – Maartensdijk

In de blog over Geocaching in Utrecht hadden we het kort reeds over een Olifant geoart (Ollie op de kaart) die geplaatst is door TeamVantEnd eind vorig jaar. Ook dit jaar wilden ze een nieuw figuur op de kaart plaatsen en dat is deze leuke dolfijn geworden. De reeks werd Dollie op de kaart genoemd en bestaat uit 57 caches in een fiets- of wandelroute van meer dan 10 kilometer.

Dolfijn geoart

 

🎨 Appie – Den Braam

Een apenfamilie kon niet anders dan een Geoart maken van een aapje. De locatie van deze geoart draagt ook nog wat geschiedenis mee want het was een smokkelpad tussen Nederland en Duitsland. 64 caches verspreid over 15 kilometer in den Braam zullen je op weg helpen om deze aap te laten lachen.

Dit is Belgisch - geoart

🎨 Peer in Peer

Ook leuk bedacht en heel toepasselijk is de Peer geoart in Peer. Deze geoart bestaat uit verschillende losse geocaches die allemaal afzonderlijk uitgevoerd kunnen worden en niet 1 wandeling vormen. Bovendien hebben meerdere CO’s samengewerkt om deze geoart te vormen.

Peer Geoart

🎨 Ziekenwagen – Lennik

Het derde Pajot-Event dat dit jaar plaatsvond bestond uit tal van nieuwe geocaches waaronder deze ziekenwagen of ambulance zoals ze deze zelf noemen. 54 geocaches in de buurt van Lennik vormen dit voertuig op de kaart. De eerste van deze reeks kan je vinden via GC741NE.

Ziekenwagen Geoart

🎨 Ruimteraket

Van een ziekenwagen gaan we naar een ander ‘voertuig’: een ruimteraket. Deze geoart behoort toe aan de Flight through Space geocachereeks, om deze reeks tot een goed einde te brengen moet je maar liefst 100 caches vinden, gelukkig zijn deze onderverdeeld in 3 wandelrondjes en 1 fietsronde.

Geoart FTS Flight Through Space

🎨 Smiley – Waasmunster

Toen we de blog over geocachen in het Waasland schreven was deze smiley geoart nagelnieuw. 25 caches vormen deze Go4Smileys geocachereeks in Waasmunster die voor een wandeling van ongeveer 10 kilometer zorgen.

Wist je dat er daarnaast nog 2 smiley geoarts zijn? In Graauw in Nederland ook een Smiley op de kaart staat? Deze wordt gemaakt met 21 smileys en noemt de @The Movies reeks (eerste uit deze reeks: GC779P7). Ook in de Polders bij Dordrecht kan je een smiley vinden bestaande uit 25 caches (eerste van deze reeks: GC7AZD6).

Smiley GeoArt

🎨 Kikker – Wervik

Wanneer je een passie voor kikkers en Geocaching hebt dan is de link snel gemaakt om hier een geoart voor te maken. 39 mysteriecaches + een traditional groot is deze geoart. De CO heeft een ‘mystery wheel’ ontwikkeld om alle caches te kunnen oplossen.

🎨 Jour De Pose – Viroinval

Jour De Pose is een te gekke geocachereeks: 1 jaar lang komt er iedere dag een nieuwe geocache in de gemeente Viroinval. Bedoeling hiervan is dat de bossen in en rondom Viroinval ontdekt worden. Het leuke van deze 365 dagen challenge is dat deze geocaches verschillende geoarts vormen. Nog enkele maanden en deze challenge is afgelopen waarna alle geoarts klaar zullen zijn.

Jour de Pose - JDP Geoart

🎨 Pompeblêd – Heerenveen

Wie de vlag van Friesland goed kent, zal zeker en vast al het Pompeblêd symbool gezien hebben: er staan er namelijk 7 op die vlag. Dit jaar verscheen er in de buurt van Heerenveen een Pompeblêd Geoart bestaande uit 40 mysteriecaches en een bonus van de Praat mar Frysk reeks (eerste uit de reeks: GC6H8A0).

Pompeblêd geoart

🎨 Smouthoukpad – Watou

Net zoals bij de Appie geoart, gaat deze geoart over de grenzen heen. Het Smouthoukpad is een geocachereeks bestaande uit 30 geocaches over een wandeling van 14 kilometer tussen Watou (België) en Houtkerke (Frankrijk).

Smouthoukpad geoart

🎨 Twipega – Beveren

Twin Peaks fans konden begin dit jaar hun hartje ophalen. Een volledige geocacheserie gewijd aan deze televisiereeks. 26 caches die dit leuke figuurtje op de kaart vormen. De reeks kan je starten bij GC6XGRP.

Geoart Twipega

🎨 Jachthoorn – Saint-Hubert

Saint-Hubert is de stad in België die bekend staat voor de jacht en daarom is het wel toepasselijk dat hier een geoart verschenen is van een jachthoorn. De reeks bestaat uit 26 mysteriecaches waarbij je enkele ‘jachtvragen’ (in het Frans) moet oplossen.

Examen de chasse Geoart

🎨 Fiets – Profondsart

Vlakbij Wavre, in de gemeente Profondsart kan je deze Fiets geoart terugvinden (of toch een groot deel ervan). Deze geoart bestaat uit meer dan 100 caches die allemaal toebehoren aan de La petite reine de Limal reeks. Hierbij zal je verschillende raadsels over wielrennen van de voorbije jaren moeten oplossen (in het Frans).

Fiets geoart

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.