6 redenen waarom je moet geocachen in het Waasland

Onlangs waren we een weekend in het Waasland en hoe kan je deze streek beter leren kennen dan te geocachen? Onze uitvalsbasis voor het weekend waren De Koolputten, een nagelnieuwe Bed & Breakfast in een idyllisch kader langs de Durme bij de Mirabrug in Waasmunster, waar je bovendien ook terecht kan in de heerlijke brasserie (de buikspek is zeker en vast een aanrader!). Via het Stapaf Magazine van Toerisme Oost-Vlaanderen (een handig magazine dat 2 keer per jaar verschijnt) en de bijhorende website stapaf.be ontdekten we enkele leuke wandelingen en fietsroutes. Genoeg voer om te gaan geocachen en in deze blog geven we jou 6 redenen waarom je in het Waasland moet gaan geocachen.

De Koolputten Waasmunster

✔️ De Polders tussen Kruibeke en Rupelmonde

Via een boekje over Oeverlopen was ons oog gevallen op dit gebied dat op het grondgebied van Rupelmonde, Bazel en Kruibeke ligt. Eigenlijk is dit een groot overstromingsgebied waar enkele leuke wandelingen en fietsroutes liggen. Wij besloten om hier de Poldercaches te zoeken (start: GC6GDYH). Deze reeks is ongeveer 20 kilometer lang waarbij je onderweg 21 geocaches zal vinden met traditionele en multicaches die vlot afgewisseld worden en 2 bonuscaches die je kan vinden. Een reeksje dat je zowel te voet als met de fiets kan afleggen, op sommige dagen kan het er wel bijzonder druk zijn.

Kruibeekse polders - wegwijzers

Polders van Kruibeke

Alle wandelaars en fietsers kunnen hier heerlijk genieten van de natuur en de rust. Dankzij het Sigmaplan is in dit gebied veel geïnvesteerd en dat kunnen we alleen maar beamen. Zeker een aanrader wanneer je rustig wil genieten van fauna en flora en de aangename verfraaiingen die je onderweg tegenkomt zoals de Cosmogolem, een graffitimuur, kussende herten, …

Graffiti - Kruibeekse Polders Cosmogolem - Kruibeekse Polders

✔️ El Somwa (GC5T5B4)

El Somwa klinkt als een exotische naam, maar het staat simpelweg voor de namen van de gemeentes Elversele, Sombeke en Waasmunster. Een reeksje dat je meeneemt naar leuke plekjes van deze gemeentes met enkele verrassend leuke caches (zoals GC5T59D). Eventueel kan je onderweg ook nog verschillende topcaches (met veel favorietenpunten) van Kamieleke meepikken die je doorheen een heerlijk weidelandschap sturen:

K’s ChopsticksGC6TDR7
K’s Main DrainGC6TDRT
K’s Bolts and NutsGC6TDRV
K’s MirrorsGC6TDRX
K’s Into the BottleGC6TDRF

Geocaching Bolts and nuts

✔️ Toerke Daknam, Rondje Blauwbuik en Rondje Doorslaar: voor de meerwaardezoekers

Wanneer je de 1000 caches met meeste favorietenpunten van België op een kaart zet, dan merk je een grote vlek net boven Lokeren: tussen Doorslaar en Daknam liggen 3 rondjes met enkele caches waar bijzonder veel aandacht aan besteed is en dat geocachers wel weten te smaken. De caches gaan praktisch allemaal langs hele rustige wegen in een mooi landschap waardoor je deze gewoon moet gedaan hebben.

Toerke Daknamstart: GC5QG0W19 caches
Rondje Blauwbuikstart: GC5P5JZ19 caches
Rondje Doorslaarstart: GC51WXJ25 caches

✔️ GeoArt Twipega

Geoart Twipega

Wie van GeoArts houdt, moet ongetwijfeld van start met de Twipega geocaches. Deze mysteriecaches zijn gebaseerd op de Amerikaanse televisieserie Twin Peaks waarbij je vragen en puzzels moet oplossen die over deze serie gaan. De hele reeks bestaat uit 25 mysteries waarbij je alle coördinaten reeds op voorhand kan gaan uitzoeken alvorens je naar Beveren afzakt om de caches te zoeken.

✔️ Tover eens een smiley op je kaart

Smiley GeoArt

Nog een GeoArt! In September verscheen er een nieuwe GeoArt op de kaart in de vorm van een Smiley: nu kan je dus adhv smileys een smiley op je Geocaching kaart toveren. Voor de puzzels moet je op zoek gaan naar info over Britse komische (uiteraard) reeksen: zo kan je de info vinden voor 25 caches en de bonuscache.

✔️ Een wandeling in Het Molsbroek

Ook een aanrader voor de natuurliefhebbers is het Molsbroek in Lokeren. Een mooie wandeling rond de vijver van Het Molsbroek van 4,5 kilometer waarover je zo ongeveer een uurtje doet. Onderweg kan je 2 caches meepikken: Molsbroek (GC5AAHG) en Fietscache Tour de Force #5 (GC6J72F). Niet echt bijzondere caches, maar het is wel heerlijk genieten van de omgeving. Wij liepen rond het Molsbroek in de regen en op een éénzame visser na was het bijzonder rustig. Voor diegene die honger hebben en in de buurt van Het Molsbroek zijn, dan kunnen we zeker en vast restaurant Vos van Stijn Audenaert aanraden! Of een bezoekje aan de vernieuwde grote markt in Lokeren is zeker ook de moeite, waar je enkele eenvoudige caches kan meepikken.

Molsbroek Lokeren eendjes Molsbroek Lokeren

Markt Lokeren

3 gedachten over “6 redenen waarom je moet geocachen in het Waasland”

  1. De vernieuwde Kruibeekse Polders zijn zeker en vast een aanrader! En nu ik lees dat hier ook enkele geocaches verborgen liggen, moet ik hier zeker nog eens terug.

    Beantwoorden
  2. De QRoute in Beveren is ook een mooi toertje (misschien niet direct voor beginnende geocachers al kunnen er altijd tips gevraagd worden via mail waar heel snel op gereageerd wordt) waar veel geocachers heel wat favo’s en positieve commentaren achterlaten.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.