6 redenen waarom je moet geocachen in het Waasland

Onlangs waren we een weekend in het Waasland en hoe kan je deze streek beter leren kennen dan te geocachen? Onze uitvalsbasis voor het weekend waren De Koolputten, een nagelnieuwe Bed & Breakfast in een idyllisch kader langs de Durme bij de Mirabrug (ja er ligt een cache: GC68WD8) in Waasmunster, waar je bovendien ook terecht kan in de heerlijke brasserie (de buikspek is zeker en vast een aanrader!). Via het Stapaf Magazine van Toerisme Oost-Vlaanderen (een handig magazine dat 2 keer per jaar verschijnt) en de bijhorende website stapaf.be ontdekten we enkele leuke wandelingen en fietsroutes. Genoeg voer om te gaan geocachen en in deze blog geven we jou 6 redenen waarom je in het Waasland moet gaan geocachen.

De Koolputten Waasmunster

✔️ De Polders tussen Kruibeke en Rupelmonde

Via een boekje over Oeverlopen was ons oog gevallen op dit gebied dat op het grondgebied van Rupelmonde, Bazel en Kruibeke ligt. Eigenlijk is dit een groot overstromingsgebied waar enkele leuke wandelingen en fietsroutes liggen. Wij besloten om hier de Poldercaches te zoeken (start: GC6GDYH). Deze reeks is ongeveer 20 kilometer lang waarbij je onderweg 21 geocaches zal vinden met traditionele en multicaches die vlot afgewisseld worden en 2 bonuscaches die je kan vinden. Een reeksje dat je zowel te voet als met de fiets kan afleggen, op sommige dagen kan het er wel bijzonder druk zijn.

Alle wandelaars en fietsers kunnen hier heerlijk genieten van de natuur en de rust. Dankzij het Sigmaplan is in dit gebied veel geïnvesteerd en dat kunnen we alleen maar beamen. Zeker een aanrader wanneer je rustig wil genieten van fauna en flora en de aangename verfraaiingen die je onderweg tegenkomt zoals de Cosmogolem, een graffitimuur, kussende herten, …

✔️ Sint-Niklaas: hoofdstad van het land van Waas

Wil je een stad verkennen combineren met geocachen? Dan moet je geocachen in Sint-Niklaas: via verschillende multi-caches zal je de Mercator-stad leren kennen, maar ook de kunst, Art Deco en graffiti. Op de grootste Grote Markt van Vlaanderen kan je een virtuele cache meepikken en als je nog wat tijd over hebt, dan is er ten westen van Sint-Niklaas centrum het rondje Zoek Reynaart met een 10-tal caches.

Stadhuis en grote markt Sint-Niklaas
Geocaching Bolts and nuts

✔️ Toerke Daknam & Rondje Blauwbuik: voor de meerwaardezoekers

Wanneer je de 1000 caches met meeste favorietenpunten van België op een kaart zet, dan merk je een grote vlek net boven Lokeren: tussen Doorslaar en Daknam liggen 2 rondjes met enkele caches waar bijzonder veel aandacht aan besteed is en dat geocachers wel weten te smaken. De caches gaan praktisch allemaal langs hele rustige wegen in een mooi landschap waardoor je deze gewoon moet gedaan hebben.

Toerke Daknamstart: GC5QG0W19 caches
Rondje Blauwbuikstart: GC5P5JZ19 caches

✔️ QRoute in Haasdonk & Beveren

Als geocacher zal je ongetwijfeld al een QRscanner geïnstalleerd hebben op jouw smartphone. Wel voor deze reeks zal je deze zeker kunnen gebruiken: deze reeks bestaat uit 21 caches en is intussen met extra caches uitgebreid tot een reeks van liefst 40 caches! De caches zelf hebben heel wat variatie (ze zijn niet allemaal zo simpel te vinden) en intussen maak je een tocht van ongeveer 14 kilometer door Haasdonk en Beveren.

✔️ Waasmunster: Oud vliegveld & Mini multi’s

CO Kamieleke heeft in het Waasland al verschillende mooie caches geplaatst en ook rond een oud militair vliegveld heeft hij een prachtig rondje geplaatst dat zeker en vast op jouw To-Do lijstje moet staan. Een tocht van ongeveer 5 kilometer tussen de Grote Baan en de E17 op de rand van Belsele. (nummer 1 van de reeks: GC7JWDX)

Heb je nog wat tijd over? Steek de E17 over en ga op zoek naar 14 multi-caches waarbij je telkens 1 origineel waypoint zal moeten zoeken waarna je de cache kan vinden. Om de bonus mee te pikken moet je onderweg ook de juiste gegevens verzamelen. Zeker de moeite! (nummer 1 van de reeks: GC8QNRW)

✔️ Een wandeling in Het Molsbroek

Ook een aanrader voor de natuurliefhebbers is het Molsbroek in Lokeren. Een mooie wandeling rond de vijver van Het Molsbroek van 4,5 kilometer waarover je zo ongeveer een uurtje doet. Onderweg kan je rondje Molsbroek meepikken: 10 caches + een bonus. Dit rondje is voorzien van verschillende verstop-technieken, de bonus is echt een meerwaarde aan dit rondje voorzien voor de nodige TB’s en voor de jongere geocachers voldoende swag om te ruilen. GC92PPX. Het moeilijkste aan dit geocacherondje is misschien wel de vele mugglers die je op sommige dagen kan tegenkomen. Ontdek alle info over deze reeks in het Molsbroek: GC92PPX

Onderweg kan je ook nog deze caches meepikken: Molsbroek (GC5AAHG), RWZI Lokeren (GC6JHAG) en de multi Vindt het neefje van Patjoepelke (GC28F47). Wij liepen rond het Molsbroek in de regen en op een éénzame visser na was het bijzonder rustig. Voor diegene die honger hebben en in de buurt van Het Molsbroek zijn, dan kunnen we zeker en vast restaurant Vos van Stijn Audenaert aanraden! Of een bezoekje aan de vernieuwde grote markt in Lokeren is zeker ook de moeite, waar je enkele eenvoudige caches kan meepikken.

3 reacties op “6 redenen waarom je moet geocachen in het Waasland”

  1. De vernieuwde Kruibeekse Polders zijn zeker en vast een aanrader! En nu ik lees dat hier ook enkele geocaches verborgen liggen, moet ik hier zeker nog eens terug.

    Beantwoorden
  2. De QRoute in Beveren is ook een mooi toertje (misschien niet direct voor beginnende geocachers al kunnen er altijd tips gevraagd worden via mail waar heel snel op gereageerd wordt) waar veel geocachers heel wat favo’s en positieve commentaren achterlaten.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.