Geocaching in het donker

Wanneer je aan Geocaching denkt, dan denk je vaak aan de mooie wandelingen, de inventieve caches en de leuke plekjes die je tegenkomt. En deze zijn zo goed als allemaal te vinden bij veel (dag)licht. Wist je dat er ook een Geocaching attribuut van een zaklamp bestaat waarbij aangegeven wordt dat (een deel van) de geocache in het donker te vinden is? In deze blog gaan we op zoek naar de leukste geocaches in het duister waarbij je een zaklamp nodig zal hebben.

  Witch K-Night 2

Waarvoor kan je jouw zaklamp beter gebruiken dan voor een nachtcache. Over nachtcaches gesproken: wanneer je in Geel-Bel en omstreken bent en het is donker, pik je zaklamp op en rep je tot hier voor een nacht vol spanning en actie waarbij je op zoek gaat naar de heks Witch K-Night. Lees er alles over in de blog over Witch K-Night.

Maan

  Nacht van Ninox – GC4K60X

Een multicache die je in het donker zal moeten zoeken. Het toneel voor deze nacht-multicache zijn de Cranendonckse bossen in Leende, ten zuidoosten van Eindhoven. Onderweg kom je afwisselende en verrassende waypoints tegen!

 Dakar rally I & II

Eentje die niet in dit lijstje mag ontbreken zijn de Dakar nachtcaches. 2 multicaches waarbij je met de wagen over onverharde wegen en in het donker op zoek moet naar informatie om e cache te kunnen vinden en openen. Ontdek er alles over in de blog over de Dakar nachtcaches.

Geocaching Dakar nachtcaches

 Grafkelder van Kasteel Caestert – GC2E802

Op zoek gaan naar een cache in een kleine mergelgroeve: tot 1972 kon je boven deze kelder het kasteel van Caestert terugvinden. Vlak aan de Belgische-Nederlandse grens langs de Maas zal je op zoek moeten naar de ingang van de grafkelder. Hierna kan je met je zaklamp aan de slag en op zoek naar de cache.

 Het hol van de reus – GC5CJ2G

Een cache onder de drukste autostrade van België. Een reus besloot om onder de E40 in Nevele zijn slaapplek te maken, maar het vele lawaai joeg hem weg. Aan jou om de geocache te zoeken in het hol van de reus: enig klimwerk is vereist en we raden aan om ook niet jouw properste kleren aan te trekken!

Het Hol van de Reus

 De Brandende Schaapherder – GC4ZHGQ

Voor deze cache zal je moeten afzakken naar het natuurgebied Johannahoeve in de gemeente Arnhem. Hier kan je een multicache terugvinden van 7 kilometer lang en waar je toch wel 3,5 uur zoet mee zal zijn. Belangrijk om weten is dat je met minstens 2 moet zijn om deze cache tot een goed einde te brengen. En vergeet je zaklamp niet :).

 Het geheim van de Torenwachter – GC35VED

Wanneer je gaat geocachen in Leuven dan moet je deze cache op je to do lijstje plaatsen! In het noorden van Leuven, ietsje buiten het centrum kan je klimmen naar het Park van de Abdij van Keizersberg. Hier heb je trouwens een leuk zicht over de stad! Komende vanuit het centrum, zal je hoogst waarschijnlijk ook de omwalling van het park tegenkomen. In deze omwalling zit een Toren waar je jouw zaklamp goed zal kunnen gebruiken.

Het geheim van de torenwachter cache

 

1 thought on “Geocaching in het donker”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.