Geocaching met de fiets: 11 fietscaches in België en Nederland

Bij Geocaching denk je meteen aan wandelen, maar je kan ook perfect met de fiets gaan geocachen. Niet iedere geocache is bereikbaar met de fiets, andere zijn dan weer juist specifiek toegespitst op de fiets. Gelukkig kan je deze geocaches makkelijk herkennen aan het fiets Geocaching attribuut dat je in de listing kan terugvinden. Wanneer je gaat fietsen wil je ook niet elke 200 meter van de fiets, dus gingen wij op zoek naar enkele ideale fietsgeocaches. Hup, haal je stalen ros maar van stal!

Dit is Belgisch - uitzicht

🚴‍♂️ Dalton trail – GC4RKFC

Wanneer je klaar bent voor een stevige uitdaging dan is de Dalton trail geocachereeks perfect voor jou: 100 kilometer fietsen waarbij je 204 traditionele caches kan vinden en 5 bonuscaches. Het grootste deel van het parcours loopt langs de fietsroutes van het kanaal Dessel – Kwaadmechelen, het kanaal Heretals – Bochelt en het Albertkanaal. Leuk aan de Daltontrail is dat deze ook in 4 verschillende delen gedaan kan worden met elk een eigen bonus: zo wordt je helemaal meegezogen in het Lucky Luke verhaal waarbij je op zoek moet naar de 4 daltons Averell, Jack, William en Joe.

🚴‍♂️ FIETSTEMEE GC2QZA5

Deze multi fietscache brengt je in de gemeentes Reusel en Bladel. De fietstocht van 22 kilometer loopt grotendeels over verharde fietspaden, slechts een klein gedeelte is onverhard. Tijdens deze route zal je op 18 plaatsen een opdracht moeten uitvoeren om uiteindelijk de cache te kunnen vinden.

🚴‍♂️ Rondje Tholen – GC7536W

Voor wie zin heeft in een fietstocht van 55 kilometer met een verrassend en onbekend parcours die kan afzakken naar Tholen in Zeeland om deze multicache te fietsen. Op ieder punt waar je komt zal je een vraag moeten oplossen om de coördinaten voor het volgende punt te pakken te krijgen. Dit zal je 17 keer moeten doen eer je uiteindelijk de cache zal vinden.

🚴‍♂️ Fietscache knooppunt – GC52VDX

De CO’s van deze caches maken gebruik van fietsknooppunten om een parcours te maken van ongeveer 49 kilometer. Tussen Overpelt en Hechtel zal je als je de knooppunten 255/265/229/253/530/531/78/05/517/258/257/272/254/256/247/248 volgt 16 traditionele caches vinden en 4 bonuscaches. Het handige aan deze reeks is dat je kan inpikken waar je wil en na iedere 4 (simpele) traditionals zal je een iets moeilijkere bonuscache moeten zoeken. Een groot deel van de fietstocht gaat rond en door het Pijnven Rijksbos.

🚴‍♂️ La petite reine de Limal

In de gemeente Profondsart kan je zelfs een Fiets geoart terugvinden (jammergenoeg niet helemaal volledig meer). Deze geoart bestaat uit meer dan 100 caches die allemaal toebehoren aan de La petite reine de Limal reeks. Hierbij zal je verschillende raadsels over wielrennen van de voorbije jaren moeten oplossen (in het Frans).

Fiets geoart

🚴‍♂️ Fietscache 1 – Webbekomsbroek – GC158M2

Webbekomsbroek is een overstromingsgebied dat ervoor zorgt dat Diest niet onder water zou lopen. In dit mooi gebied ligt deze leuke multicache waar je een 14-tal kilometer kan fietsen waarbij je moet op zoek gaan naar 17 codes om de eindlocatie van deze multi fietscache te vinden.

🚴‍♂️ Drentse Fiets Puzzel Cache – GC22R1Y

Wanneer je gaat geocachen in Drente met de fiets dan is deze fiets-geocachetocht aan te raden. Wanneer je de 23 puzzels oplosot, kan je een tocht van 32 kilometer door de Drentse bossen maken waar je informatie kan verzamelen voor de ultieme bonuscache.

🚴‍♂️ Fietsrondje Biesbosch – GC6D0B1

Bij Dordrecht kan je het Nationaal Park De Biesbosch terugvinden. In dit nationaal park kan je heerlijk geocachen met de fiets in een rondje van 25 kilometer in dit uniek zoetwatertijdegebied. 22 caches een bonus en 2 extra’s liggen jou hier op te wachten.

🚴‍♂️ De Dodendraad fietscache – GC5FQYN

Vlakbij de grens tussen Nederland en België ligt de Dodendraad: een draadversperring op de grens ten tijde van WO1. Deze cachereeks bestaat uit 2 multi fietscaches en een bonus. De eerste multicache, die 20 kilometer lang is, loopt van België naar Nederland. De tweede multicache is 16 kilometer lang en gaat van Nederland terug naar België. Op weg naar de parking volgt nog een bonuscache.

🚴‍♂️ DOELbewust – GC20622

Doel is al een tijd een verlaten dorp aan de Nederlandse grens, maar nog steeds bereikbaar. Hier kan je de start maken van een fietstocht van 19 kilometer (2 multicaches + bonus) of eentje van 33 kilometer (4 multicaches + bonus). De CO heeft de voorkeur voor de lange tocht omdat je dan de Prosperpolder en het wondermooie natuurgebied “Het Verdronken Land van Saeftinghe” doorkruist.

🚴‍♂️ Ouddorp per fiets – GC1ETHK

Een fietstocht over fietspaden en verkeersluwe wegen van 26 kilometer: dat is dit rondje door Ouddorp. Je zal 13 traditionele caches tegenkomen (enkele zijn zelfs enkel perfiets te bereiken) en een bonuscache.

 

Dit is uiteraard maar een greep van de fietscaches die er zijn. Heb jij nog een leuke aanvulling voor dit lijstje, geef gerust door 😊!

One thought on “Geocaching met de fiets: 11 fietscaches in België en Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.