Geocaching met de fiets: 15 fietscaches in België en Nederland

Bij Geocaching denk je meteen aan wandelen, maar je kan ook perfect met de fiets gaan geocachen. Niet iedere geocache is bereikbaar met de fiets, andere zijn dan weer juist specifiek toegespitst op de fiets. Gelukkig kan je deze geocaches makkelijk herkennen aan het fiets Geocaching attribuut dat je op de cachepagina kan terugvinden, je kan natuurlijk ook steeds een pocket query aanmaken met dit Geocaching attribuut. Wanneer je gaat fietsen wil je ook niet elke 200 meter van de fiets, dus gingen wij op zoek naar enkele ideale fietsgeocaches. Hup, haal je stalen ros maar van stal!

Nog enkele praktische tips wanneer je gaat geocachen met de fiets:

 • Kies voor een stevig model van fiets, geocachen brengt je soms op zandwegen en met een stadsfiets kan dat wel eens tegenvallen of voor platte banden zorgen.
 • Plaats een telefoonhouder op je fiets, zo kan je navigeren zonder je telefoon in je handen te hebben.
 • Kies voor fietstassen om je Geocaching tools in mee te nemen, dat is iets handiger dan een rugzak.
Dit is Belgisch - uitzicht

Rondje Fietsplezier

Rondje FietsPlezier levert jou een fantastische fietstocht op door de gemeentes Zutendaal, As en Maasmechelen en onderweg kan je 42 geocaches vinden op het parcours van ongeveer 25 kilometer. Het rondje is ook in thema van de fiets gemaakt, hier krijg je echt waar voor je geld 😉

🚴‍♂️ FIETSTEMEE – GC2QZA5

Deze multi fietscache brengt je in de gemeentes Reusel en Bladel. De fietstocht van 22 kilometer loopt grotendeels over verharde fietspaden, slechts een klein gedeelte is onverhard. Tijdens deze route zal je op 18 plaatsen een opdracht moeten uitvoeren om uiteindelijk de cache te kunnen vinden.

🚴‍♂️ Somerense fietspuzzels

In het Nederlandse Someren staat deze pin geo-art op de kaart: het zijn de Somerense fietspuzzels. 2 routes die samen 33 kilometer fietsplezier vormen waarbij je 28 geocaches kan meepikken. Maar eerst moet je natuurlijk de puzzels tot een goed einde brengen.

Somerense Fietspuzzels geo-art

🚴‍♂️ Rondje Tholen – GC7536W

Voor wie zin heeft in een fietstocht van 55 kilometer met een verrassend en onbekend parcours die kan afzakken naar Tholen in Zeeland om deze multi-cache te fietsen. Op ieder punt waar je komt zal je een vraag moeten oplossen om de coördinaten voor het volgende punt te pakken te krijgen. Dit zal je 17 keer moeten doen eer je uiteindelijk de cache zal vinden.

🚴‍♂️ Fietscache knooppunt – GC52VDX

De CO’s van deze caches maken gebruik van fietsknooppunten om een parcours te maken van ongeveer 49 kilometer. Tussen Overpelt en Hechtel zal je als je de knooppunten 255/265/229/253/530/531/78/05/517/258/257/272/254/256/247/248 volgt 16 traditionele caches vinden en 4 bonuscaches. Het handige aan deze reeks is dat je kan inpikken waar je wil en na iedere 4 (simpele) traditionals zal je een iets moeilijkere bonuscache moeten zoeken. Een groot deel van de fietstocht gaat rond en door het Pijnven Rijksbos.

Werelds bekendste (Geocaching) fiets kan je terugvinden in Brugge.

🚴‍♂️ Fietscache 1 – Webbekomsbroek – GC158M2

Webbekomsbroek is een overstromingsgebied dat ervoor zorgt dat Diest niet onder water zou lopen. In dit mooi gebied ligt deze leuke multi-cache waar je een 14-tal kilometer kan fietsen waarbij je moet op zoek gaan naar 17 codes om de eindlocatie van deze multi-fietscache te vinden.

🚴‍♂️ La petite reine de Limal

In de gemeente Profondsart en Limal (deelgemeentes van Waver) kan je zelfs een heuse Fiets geo-art terugvinden (jammergenoeg niet helemaal volledig meer). Deze geo-art bestaat uit meer dan 100 caches die allemaal toebehoren aan de La petite reine de Limal reeks. Hierbij zal je verschillende raadsels over wielrennen van de voorbije jaren moeten oplossen (in het Frans).

Fiets geoart

🚴‍♂️ Drentse Fiets Puzzel Cache – GC22R1Y

Wanneer je gaat geocachen in Drente met de fiets dan is deze fiets-geocachetocht aan te raden. Wanneer je de 23 puzzels oplost, kan je een tocht van 32 kilometer door de Drentse bossen maken waar je informatie kan verzamelen voor de ultieme bonuscache.

🚴‍♂️ Puzzel&Fiets rond Schaijk – GC98HGW

Ook in Schaijk zijn er verschillende fietsknooppunten en bijhorende routes te vinden. En daar is deze vlinder bijgekomen: een Geocaching fietsroute door de Maashorst en Herperduin met ongeveer 60 caches verspreid over een 30-tal kilometer.

🚴‍♂️ Fietsrondje Biesbosch – GC6D0B1

Bij Dordrecht kan je het Nationaal Park De Biesbosch terugvinden. In dit nationaal park kan je heerlijk geocachen met de fiets in een rondje van 25 kilometer in dit uniek zoetwatertijdegebied. 22 caches, een bonus en 2 extra’s liggen jou hier op te wachten.

Fietsen door het water - Bokrijk
In Bokrijk kan je zelfs fietsen door het water en een virtuele cache meepikken (GC7B7CE)

🚴‍♂️ De Dodendraad fietscache – GCA64HR

Vlakbij de grens tussen Nederland en België in Wortel-Kolonie ligt de Dodendraad: een draadversperring op de grens ten tijde van WO1. Deze cachereeks bestaat uit 2 multi-fietscaches en een bonus. De eerste multi-cache, die 20 kilometer lang is, loopt van België naar Nederland. De tweede multi-cache is 16 kilometer lang en gaat van Nederland terug naar België. Op weg naar de parking volgt nog een bonuscache.

🚴‍♂️ DOELbewust – GC20622

Doel is al een tijd een verlaten dorp aan de Nederlandse grens, maar nog steeds bereikbaar (en je kan bovendien enkele leuke geocaches meepikken in Doel). In Doel kan je ook de start maken van een fietstocht van 19 kilometer (2 multi-caches + bonus) of eentje van 33 kilometer (4 multi-caches + bonus). De CO heeft de voorkeur voor de lange tocht omdat je dan de Prosperpolder en het wondermooie natuurgebied Het Verdronken Land van Saeftinghe doorkruist.

Draadezeltreel Geo-art
Dit was de geo-art van de draadezeltrail, intussen in het archief.

🚴‍♂️ Ouddorp per fiets – GC1ETHK

Een fietstocht over fietspaden en verkeersluwe wegen van 26 kilometer: dat is dit rondje door Ouddorp. Je zal 13 traditionele caches tegenkomen en een bonuscache. Verschillende van deze geocaches zijn zelfs enkel per fiets te bereiken.

🚴‍♂️ Heel Holland Fietst

Met de fietsmulti-cache Heel Holland Fietst ben je zoet voor 30 kilometer fietsen waarbij je 12 keer van de fiets zal moeten springen om één van de vele mooie waypoints te ontcijferen. De start en aankomst van de route liggen in Diessen, in het zuiden van Tilburg: met andere woorden ook interessant voor Belgen want het is juist over de Belgische grens.

Heel Holland Fietst - kaart Nederland

🚴‍♂️ Almere fietstrail

Almere heeft een zeer uitgebreid en goed aangelegd fietsnetwerk en daar maakt deze Geocaching route gebruik van. Liefst 101 puzzels liggen op jou te wachten om opgelost te worden en samen vormen deze een Geocaching fietsroute van 53 in en om Almere. Bovendien zet je zo letterlijk en figuurlijk Almere op de kaart. Ontdek alles over deze fraaie fietstocht en geo-art: de Almere fietstrail.

Almere fietstrail geo-art

Dit is uiteraard maar een greep van de fietscaches die er zijn. Heb jij nog een leuke aanvulling voor dit lijstje, geef gerust door 😊!

5 reacties op “Geocaching met de fiets: 15 fietscaches in België en Nederland”

  • hey Ringeling,
   ben net op deze website (geocachen.be) terechtgekomen en heb meteen jouw overzichtskaartje bekeken. Wij vertrekken binnenkort voor een vakantie van twee weken Nederland en aangezien mijn vrouw wegens een blessure enkel kan fietsen en voorlopig niet teveel wandelen, is jouw kaart een ideaal instrument !! Bedankt alvast (heb je misschien een update hiervan ? Zo niet, ook niet erg, we kunnen al een eind verder !!)
   grts,
   M & N

   Beantwoorden
  • Leuke kaart, maar ik weet zeker dat er heel wat meer leuke fietsroutes zijn. In het gebied waar ik woon (omgeving Uden) heb je inderdaad de puzzel&fiets rond Schaijk, maar ook de Maashorsttrail is een fietsronde van ongeveer 20 km met 35 caches (GC7YPTP)

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.