Geocaching Herentals: in de Kempen

Veel geocaches waren er eigenlijk nog niet in Herentals: een paar church-micro’s, de Rondje Vlaanderen cache van Herentals en nog enkele losse caches. Tijdens de Covid-19 lockdown werd het door de geocache-overheid in België aangeraden om niet te cachen. Daarom ben ik zelf aan de slag gegaan om enkele caches te verstoppen in die periode en Herentals uit te breiden met enkele geocachereeksen.

Rondje Hergroher

Ik ben begonnen met het rondje langs het Albertkanaal van Herentals naar Grobbendonk en terug: rondje Hergroher (HERentals – GRObbendonk – HERentals). Uiteindelijk werd dit een rondje met 30 caches en een bonus (GC8Q6YJ) met niet al te moeilijke caches. Echter nadat dit rondje eindelijk klaar was, bleken er schapen te grazen aan de ene kant van het kanaal… Dus moest deze reeks helaas even on hold.

Rondje Herolher

Dus nog maar een rondje bijgelegd. Deze keer langs het kanaal tot Sas Olen en terug. Dit werd rondje Herolher (HERentals – OLen – HERentals). Een iets kleiner rondje met 17 caches en een bonus (GC8QP6W). Langs het Albertkanaal zijn er op sommige momenten veel fietsers, hou hier dus zeker rekening mee.

Rondje Gerheze

Omdat ik tijdens de open-deur-dag vorig jaar bij orgels Decap daar een mooi bos zag, ben ik daar ook nog wat gaan rondfietsen. En alzo werd rondje Gerheze geboren met 19 caches en een bonus (GC8QF1B). Al deze caches liggen rond de Gerheze straat, dus keer dus geen afkorting.

Rondje Peertsbos

Een gebied wat me ook wel ideaal leek om een rondje geocaches te leggen is het Peertsbos in Herentals. Omdat er in Peertsbos nog enkele caches lagen aan de CO hiervan gevraagd of hij deze niet wou archiveren. Hij was meteen akkoord en zo werd op deze mooie locatie het volgende rondje geboren. 18 caches en een bonus in het Peertsbos, langs de Kleine Nete en in het Netepark.

Rondje lavendel

Tijdens een avondlijke fietstocht in het bos achter de Lavendelweg in het Noorden van Herentals werd een volgend rondje gemaakt. Ook hier werd het uiteindelijk een rondje met 17 geocaches en een bonus (GC8QDMZ) gemaakt in de bossen van het Lavendelven en langs boswegen richting Lichtaart.

De Sashaven en nog enkele losse caches om te geocachen in Herentals

Tot slot wou ik ook nog verbindingen maken tussen de rondjes waardoor ik langs het kanaal het reeksje Sashaven (start: GC8QFP7) gelegd heb en enkele traditionals in het centrum (HTS), zoals deze op de Grote Markt (GC8QMVC). Uiteindelijk werden meer dan 120 caches gepubliceerd van zodra het terug toegestaan was om te geocachen in België (18 mei). De Geocaching kaart van Herentals was volledig verandert!

Het werd een stormloop op deze reekjes waardoor we nu elke dag heel wat bezoekers krijgen en dus ook een karrenvracht aan logjes. Het spijtige is wel dat er natuurlijk ook geocache beschadigingen zijn: door het bruut behandelen van de caches, visdraadjes die al diverse keren gebroken zijn, dekseltjes die gevallen of verdwenen zijn, micro’s zelf zijn verdwenen, kabelbandjes doorgeknipt, caches verplaatst en ga zo maar door…

We geven de moed niet op want gelukkig zijn er steeds bereidwillige geocachers die logrolletjes en micro’s vervangen. Wat ik uiteraard enorm apprecieer!

Hopelijk kunnen nog vele cachers nu de weg naar Herentals inplannen om deze zomer deze caches te komen zoeken. Alvast veel plezier er mee.

Groetjes

Exkram

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.