De knikkerreeks: What’s in a name?

Na 2 redelijk succesvolle huisjesreeksen en de paaltjesreeks. Waarom dan nog een 4de reeks maken? Omdat het zo ontzettend leuk is natuurlijk! 

Het bedenken, met het nodige tekenen en schetsen. Het uitvoeren, vaak niet van de eerste keer zoals ik het zou willen. Maar vooral de positieve reacties, de leuke babbels en het enthousiasme van de bezoekers. Dat is echt kicken en verslavend, log na log. 

Nieuwe creaties maken tijdens de Corona lockdown

De coronareeks had ook nog een geschikte naam kunnen zijn. Al waren 6 van de 9 tradjes quasi af voor Corona-tijdperk, al enkele jaren zelfs. Lagen stof te vergaren, niet wetende dat ik ze ooit effectief zou gebruiken als geocache. Eerder gemaakt voor de fun, om de stemmen in m’n hoofd stil te krijgen. En dan kwam er plots tijd, veel tijd.

In het begin van de lockdown voor m’n mysterie “The stolen gem” (GC8EXGG) nog de puntjes op de i gezet, want daar was ik in alle stilte al heel wat maanden aan bezig geweest. Maar omwille van de lockdown kon deze nog niet uitkomen. Dan maar de focus terug verleggen naar de knikkers. Sommige heb ik intern onmiddellijk veranderd al voor ze online kwamen. Ik was er niet meer tevreden over, na enkele jaren meer ervaring als legger vond ik ze niet sterk genoeg meer. En laat dat nu net één van de belangrijkste maatstaven zijn voor een duurzame cache. Maar uiteraard is plezier, fun en amusement prioriteit. 

De knikkerreeks: speelse en oplosbare puzzels

De knikkerreeks ligt meer in dezelfde lijn als de paaltjesreeks, die een andere insteek heeft dan de 2 huisjesreeksen. Daar waar de nadruk meer op puzzelen en soms denken ligt. Is de knikkerreeks speelser en voor kinderen mogelijk ook aantrekkelijker.

Erg vaak kreeg ik te horen dat de huisjesreeksen te moeilijk waren of dat cachers er zelfs niet aan durfden beginnen. Uiteraard is dit niet mijn bedoeling en zelfs jammer om te horen. Ik spreek liever een breed publiek aan. Hier heb ik mij steeds voor proberen te behoeden. Iets moeilijk maken is niet moeilijk. Het is balanceren op een dunne lijn: niet te moeilijk zodat het oplosbaar is voor iedereen (of toch velen), maar ook wel voldoende uitdaging bieden. Uiteraard zijn er dan ook cachers die het liever nog moeilijker hebben. Breed publiek aanspreken, weet je wel? 

Oude volksspelen en de kers op de taart

Waar heb ik m’n inspiratie gehaald voor deze nieuwe reeks?  De meeste zijn oude volksspelen die ik een beetje omvormde zodat ze in het concept van de knikkers paste. Voor de bonus (GC8RHAA) heb ik iets gemaakt dat ik altijd al, van kinds af, graag had willen doen. Alleen de uitvoering ervan duurde wat langer dan verwacht. Een 3-tal -lockdown-weken, enkel en alleen voor de bonus. Maar wat is een taart zonder kers? Iets te mysterieus omschreven? Kom zelf maar eens een kijkje nemen!

Het onderhoud van de ondertussen 4 reeksen en 2 uitgebreidere mysteries (The Silent Darkness of The R6 (N8-cache) en The stolen gem) beginnen toch wel behoorlijk wat te worden. Jammer genoeg blijf ik ook niet gespaard van het nodige vandalisme. Maar zolang cachers respectvol blijven, blijf ik met plezier onderhouden. Gelukkige zijn het grootste deel van de cachers zeer voorzichtig en houden ze mij ook op de hoogte als er toch iets misliep. Want dingen kunnen stuk gaan, gelukkige meestal per ongeluk.

Tot ergens ten velde en geniet vooral van het cachen en vergeet niet : het is maar een hobby…

Piewen

1 reactie op “De knikkerreeks: What’s in a name?”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.