FC De Kampioenen geocachereeks in Londerzeel en Steenhuffel

FC De Kampioenen (FCDK) en Jefke heten jullie van harte welkom in Londerzeel en Steenhuffel. 

Tijd voor wat nieuws, dacht Joruvist! Na 2 geo-arts (Biertoerke ‘Den JoRuViSt’ en MMST) op de kaart getoverd te hebben de voorbije jaren was het weer eens tijd voor een gewone geocachereeks met traditionals. Nuja… Wat is gewoon bij de Joruvistjes? Zoals altijd is elke cache UNIEK in zijn EENVOUD. Echter alles is in thema uitgewerkt. Onderweg nemen de kampioenen jullie mee op sleeptouw in hun spannende avonturen. Vergeet dus zeker niet de hints te lezen. Niet dat je ze nodig zal hebben, want de caches zijn quasi allen oppikkertjes, maar gewoon voor de leut. 

FC De Kampioenen: van de TV naar een geocachereeks

Gezien de jongste telg van ons gezin verzot is op FC De Kampioenen begon het idee te groeien om daar eens iets rond uit te werken. Al snel trokken we op pad om een leuke route uit te stippelen. De toer gaat langs landelijke wegen en doorkruist ook de dorpskern van Steenhuffel. Daar kan je aan het einde van de wandeling genieten van een lekkere vers gebakken wafel (aan het kraampje of bij Marks Wafels zelf). Ook aan de laatste multi-cache bestaat de mogelijkheid om iets te gaan drinken. En vergeet niet (zoals Maurice altijd zegt) N’een orangade is geen limonade! Of bestel je liever, net zoals de Xavier, n’een dagschotel?! Markske, die is dan weer verlekkerd op ne warme Choco, want zonder choco, geen goalen! Boma kiest altijd voor zijn merk en gaf naar hartenlust de ene tournée Génerale na de andere. Laat jullie gerust even gaan. Je kan er genieten van het uitzicht op de oude treinwagon van Leireken. Verder passeer je op de wandeling enkele belangrijke bezienswaardigheden van Londerzeel zoals kasteel Diepenstein en brouwerij de Palm. 

De FCDK-toer is ongeveer 10 km lang en laat ons BEWEGEN, BEWEGEN, BEWEGEN!! Onderweg is er ook gedacht aan het plezier van de arme, zieke kindjes van Fernand, maar eveneens aan onze gezonde kids die mee op pad gaan. Zo laten we jullie graag ontdekken waar de ‘Schommelweg’ zijn naam aan te danken heeft…

De ouders kunnen dan weer even stiekem door het sleutelgat van de Pussycat gluren. Er is gedacht aan jong en oud, MIJN GEDACHT! Voor ieder wat wils.

Trap je onderweg even het balletje mis, zal je waarschijnlijk luidkeels horen: BENDE POTTENSTAMPERS, HOOLIGANS. Laat dit je zeker niet afschrikken. Maar kijk beter. Het zit hem soms in een klein hoekje. Laten we net als Sam Gooris het gras maar groeien, want KAMPIOEN ZIJN IS PLEZANT!

Wie mogen we zeker niet vergeten?

Dat is ons Jefke. Hij is sinds kort de mascotte van Joruvist geworden.  Hij heeft iedere cache goed gekeurd en trok gezwind mee op pad. Onderweg kan je zijn TB-code discoveren. Vanaf nu reist hij, samen met ons, de hele wereld af.

’T IS NI WAAR EH?! Zoals iedere keer dat Joruvist een toertje uitbrengt, hebben ze ook deze maal de hemelsluizen open gezet en stroomde een stukje van de toer onder water. Zoals onze leuze intussen luidt: ‘Overal langs modderwegen, komt men caches van Joruvist tegen’. MAN, MAN, MAN, MISERIE, MISERIE, MISERIE!

Uit onze vorige toeren hebben we geleerd de caches zo nauwkeurig mogelijk op coördinaat te leggen. Al doende leert men bij, ook wij (lacht).

Zelf op zoek gaan naar FC De Kampioenen

Als je al fan bent van de geocachereeks, dan moet je gewoon afzakken naar Londerzeel en Steenhuffel voor deze geocaches volledig in thema van onze leuke TV-helden. De reeks van goed 10 kilometer bestaat uit liefst 31 traditionals, 2 (korte) multi-caches en een bonus (eerste van deze reeks: GC9JAWQ). Let op! De bonuscache ligt niet op het einde van de reeks, maar zal je reeds eerder tegenkomen.

Vergeet zeker ook niet om de noodzakelijke tools mee te nemen: hengel, pincet en magneetstok. De caches zelf zijn niet al te moeilijk verstopt en er is steeds een ongelooflijk grappige Geocaching hint die je toch op weg kan zetten. Zoals je eerder kon lezen, kan er op het parcours wel wat modder te vinden zijn na regenval. Vergeet dus niet het gepaste schoeisel aan te trekken.

IK ZEG ALTIJD…

Geogrtjs, Joruvist 😉

(Joeri, Ruben, Vicky & Steven)

1 reactie op “FC De Kampioenen geocachereeks in Londerzeel en Steenhuffel”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.