4 Lost places waar je liever niet alleen naar op zoek gaat

Verlaten gebouw - Geocaching attribuutGevaarlijk gebied - Geocaching attribuutWanneer je ongestoord wil gaan geocachen en de kans op muggles wil minimaliseren, dan moet je op zoek naar Lost Places caches. Bij Lost Places caches kom je terecht op plekken die verlaten zijn door zijn bevolking zoals gebouwen, bunkers of bruggen, … Wanneer je zelf op zoek wil naar geocaches nabij verlaten gebouwen, kan je het vervallen gebouw attribuut gebruiken. In de loop der jaren komen deze verlaten plekken natuurlijk in een vervallen staat terecht, waardoor het best wel wat spannend is om op zulke plekken te gaan geocachen. Vaak krijgen deze Lost Places caches daarom ook het ‘gevaarlijk gebied’ attribuut. Lost Places caches zijn een ideale aanvulling op Urban Exploring (ook wel gekend als Urbex): het bezoeken en fotograferen van verlaten gebouwen. 

Wij gingen op zoek naar enkele leuke Lost Place caches waar je liever niet alleen op zoek gaat.

 Lucky in het land van Ooit – GC60A7C

Versteend leger - Land van ooit

Het Land van Ooit was van oorsprong een pretpark waar kinderen de baas waren. Na een faillissement is het pretpark al een tiental jaar gesloten en de gemeente Heusden heeft dit stuk land  gekocht en omgetoverd tot de Poort van Heusden. Er is de laatste jaren weinig onderhoud verricht waardoor alles er nogal belabberd en verlaten uit ziet. Vele zaken van het toenmalige pretpark zijn intussen afgebroken, maar het roze kasteel en de poppen van de slag bij Waterloo zijn nog intact. De cache zelf is een multi met een korte wandeling om de herinneringen over het pretpark weer op te halen via enkele simpele vragen, die door iedereen te beantwoorden zijn. Onderweg kan je ook enkele leuke caches meepikken op de site van het voormalige Land van Ooit: Lucky’s leger (GC73TAY), Lucky You (GC73TA8), Lucky in Ooit (GC7KRP4), Lucky Ducky (GC7K156) en Lucky (GC7KWH8). Een leuke wandeling waar je dus best wel wat caches kan meepikken.

 Hotel Dullemond (reloaded) – GC7GMA0

Hotel Dullemond - Lost place cache

Hotel Dullemond in Laag-Soeren kent een lange geschiedenis sinds 1857 wanneer het voor het eerst in gebruik werd genomen. Nadat het ook dienst deed als veldhospitaal, kwam het huis in de handen van de familie Dullemond die besloten om er een hotel van te maken rond de jaren 1900. Het hotel sloot echter in 1970 nadat het gebouw in verval raakte. Na een brand en de intrek van verschillende krakers is deze plek omgetoverd tot de ideale locatie om een Lost Place-cache te plaatsen en een prachtige urbex locatie. Het is intussen reeds de tweede versie van deze cache,

 Avontuur op het Fort (GC1B5E8)

‘Avontuur op het fort’ speelt zich af op en rond fort Sint Andries. Dit fort ligt op een strategische plek waar de Maas en de Waal elkaar zo dicht naderen dat beide rivieren vanaf dit punt te overzien en te controleren zijn. Daarom hebben de diverse militaire activiteiten in de loop der tijd hier hun sporen nagelaten. De kelders, die helaas afgesloten zijn, en de restanten van het toegangsgebouw stammen uit de tijd van het ‘nieuwe’ fort Sint Andries uit 1812. De bunker stamt uit de 2e wereldoorlog toen het fort in handen was van de Duitsers, die het opbliezen toen de vijand naderde. Ten slotte is er de luchtwachttoren uit 1955, de tijd van de koude oorlog, bedoeld om laagvliegende vliegtuigen op te merken. Op deze plaats die doordrenkt is van militaire historie kruip je voor het vinden van de geocache in de huid van de dienstplichtige Duitse soldaat Karl Heinz in de tijd dat de Engelsen naar het fort oprukken. Pas als alle onderdelen van het fort bezocht zijn kan de cachelocatie bepaald worden.

 Lost Place @ Laambroekvijvers – GC2FZXQ

Waterpompen - Laambroekvijvers

De Laambroekvijvers die je kan vinden tussen het industriegebied ‘Centrum Zuid’ en de spoorweg Hasselt-Mol zijn intussen een natuurgebied, maar in het verleden hadden deze oorspronkelijk een ander doel: de grote vijver moest een onderdeel van het Albertkanaal worden, maar dat is er nooit van gekomen. Daarom werd besloten om uit deze vijver koelwater te pompen voor de steenkoolmijn in de buurt. Intussen is deze voormalige pompinstallatie met bijbehorende gebouwen volledig verlaten en kan je er op zoek naar deze leuke Lost Place cache. Ideaal voor een uitstapje met bijhorende urban exploring en lost place cache, intussen kan je in deze omgeving heel wat mooie watervogels zoals reigers en ijsvogels ontdekken in dit prachtige moerasbos-gebied. Als je op zoek wil naar deze cache, zal je moeten afzakken naar Houthalen-Helchteren. Ideaal is om deze Lost Places cache mee te pikken tijdens de multi-cache De Laambroekvijvers (GC412C1)

Deze blog is geschreven met medewerking van IronVikingLe Comte en Lucky time

4 gedachten over “4 Lost places waar je liever niet alleen naar op zoek gaat”

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.