Geocaching onderzoek 2021 – deel 3

In het derde deel van het Geocaching onderzoek bekijken we jullie Geocaching actie van het afgelopen jaar. We kunnen er niet om heen: het was een heel erg bijzonder jaar en we zijn benieuwd of dit invloed gehad heeft op Geocaching. Op Project-gc kan je nalopen dat er alvast heel wat geocachers bijgekomen zijn het afgelopen jaar.

Een extra woordje uitleg

📊 Er zijn te veel geocachers

Juist16,8%
Fout83,2%

Er zijn heel wat nieuwe geocachers bijgekomen, dus vroegen we jullie of we niet met te veel geocachers zijn. De meerderheid (83%) vindt niet dat er te veel geocachers zijn. Dat wil natuurlijk ook zeggen dat bijna 17% vindt dat er te veel geocachers zijn op dit moment.

📊 Geocaching moet geheim blijven

Juist54,1%
Fout45,9%

Is Geocaching een geheime hobby? Voor 54% van de geocachers is dat het geval. Eigenlijk is Geocaching geen geheime hobby na een navraag bij Geocaching HQ: je moet wel zo onopvallend mogelijk proberen om een geocache te zoeken wanneer er andere mensen in de buurt zijn. Het zou kunnen dat deze Geocaching niet kennen en geactiveerd worden door hun nieuwsgierigheid om een kijkje te nemen en eventueel de cache beschadigen of deze mee nemen.

📊 Er zijn te veel geocaches

Juist7,8%
Fout92,2%

De overgrote meerderheid geeft aan niet akkoord te zijn met deze stelling. Er mogen dus nog heel wat geocaches bijkomen.

📊 Heb jij het afgelopen jaar meer geocaches gevonden dan het jaar voordien?

Ja57,9%
Nee42,1%

Wijzelf hadden het afgelopen jaar meer geocacaches gevonden dan het jaar voordien. Dus waren we benieuwd hoe dat bij jullie zit, zeker in dit vreemde jaar. Bijna 58% van de geocachers heeft afgelopen jaar meer geocaches gevonden dan het jaar voordien

📊 Waarom heb je meer/minder geocaches gevonden dan het jaar voordien?

MEER

Ik had meer tijd50,3%
Ik had niets anders te doen14,7%
Ik ben veel meer gaan wandelen58,2%
Ik ben nog meer verslaafd aan Geocaching42,3%
De huidige pandemie36,9%
Er zijn veel nieuwe geocaches (in de buurt) uitgekomen20,6%

De hoofdreden waarom er meer geocaches werden gevonden, is omdat er het afgelopen jaar flink wat meer gewandeld werd. Doordat er het afgelopen jaar weinig tot geen andere activiteiten waren, zijn heel wat mensen meer gaan wandelen. Daarnaast zijn er heel wat geocachers die meer tijd hadden (goed 50%) en 42% is gewoon nog meer verslaafd aan Geocaching.

MINDER

Ik had minder tijd27,4%
Ik had andere dingen te doen24,4%
Ik ben veel minder gaan wandelen11,6%
Geocaching is op de achtergrond geraakt bij mij10,4%
De huidige pandemie58,8%
Er zijn weinig nieuwe geocaches (in de buurt) uitgekomen17,4%

Goed 40% van de geocachers heeft minder geocaches gevonden dan het jaar voordien. De hoofdreden voor deze geocachers is de huidige pandemie (59%): afgelopen jaar was er op sommige momenten een publicatiestop van nieuwe geocaches, sommige mensen mochten enkel essentiële verplaatsingen maken en natuurlijk zullen er ook enkele mensen helaas in quarantaine moeten zitten hebben.

📊 Werden jouw caches het afgelopen jaar meer of minder gevonden in vergelijking met het jaar voordien?

Meer35,8%
Minder16,6%
Ongeveer evenveel47,6%

Onze eigen geocaches werden afgelopen jaar flink wat meer bezocht en misschien was dat bij andere CO’s ook het geval? Sommige CO’s konden niet vergelijken omdat hun caches er nog niet lang genoeg liggen: deze werden uit de statistieken gehaald. 83,4% van de CO’s geeft aan dat hun caches afgelopen jaar minstens evenveel gevonden werd of zelfs meer.

📊 Had je meer of minder onderhoud aan jouw geocaches afgelopen jaar in vergelijking met het jaar voordien?

Meer30,1%
Minder16%
Ongeveer evenveel53,9%

Vertaalt dit zich dan ook in meer onderhoud? Sommige CO’s konden niet vergelijken omdat hun caches er nog niet lang genoeg liggen: deze werden uit de statistieken gehaald. 84% van de CO’s geeft aan dat hun caches afgelopen jaar minstens evenveel onderhoud nodig had of zelfs meer.

📊 Had je meer of minder cachebeschadiging/diefstal van jouw geocaches afgelopen jaar in vergelijking met het jaar voordien?

Meer29,6%
Minder20,1%
Ongeveer evenveel50,3%

We lezen of zien bijna dagelijks caches die vernield of beschadigd zijn, hoe ondervonden de CO’s dit? Sommige CO’s konden niet vergelijken omdat hun caches er nog niet lang genoeg liggen: deze werden uit de statistieken gehaald. Goed 50% geeft aan dat dat ongeveer evenveel was, bijna 30% geeft aan dat ze daar meer last van hadden.

📊 Ik heb ooit een geocache kapot gemaakt, al dan niet per ongeluk

Juist29,5%
Fout70,5%

Over vernielde caches gesproken: in het onderzoek vroegen we ook of je ooit een cache kapot hebt gekregen. Bij bijna 30% van de geocachers is dat al eens voorgevallen. Dat is uiteraard niet altijd expres, je kan een geocache ook ongewild stuk maken omdat bepaalde onderdelen niet stevig genoeg waren.

Heb jij prijs?

Dankzij onze sponsors CreaCoins, GcProducts en GeocachingShop (neem zeker een kijkje op hun leuke websites!) mogen we enkele leuke prijzen weggeven! Deze week zijn er liefst 5 winnaars! Ontdek hieronder de winnaars van deze week. Vul hieronder het mailadres in dat je opgaf tijdens het onderzoek en ontdek meteen of je gewonnen hebt. Volgende week maken we de nieuwe winnaars bekend 😉

Fout: Contact formulier niet gevonden.

We hebben enkel een e-mailadres gevraagd. Om privacyredenen publiceren we deze niet.

2 reacties op “Geocaching onderzoek 2021 – deel 3”

    • Dat was een bewuste keuze: als we dat erbij zouden plaatsen, zouden heel wat mensen die optie kiezen. We willen echt dat je een keuze maakt.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.