13 Originele waypoints voor multi-caches

Ongetwijfeld ben je al eens aan de slag gegaan met een multi-cache. Bij multi-caches ga je van punt naar punt (ook wel gekend als waypoints) om uiteindelijk bij de cache uit te komen. Heel vaak kom je op een waypoint van een multi-cache een tag tegen, denk bijvoorbeeld aan de Dymotags die je kan uitprinten en overal op plakken.

Je kan waypoints op nog andere manieren voorstellen dan met een tag, daarom gingen wij op zoek naar originele manieren om ons naar het volgende punt te brengen van de multi-cache. Wij kwamen alvast heel erg leuke manieren tegen, ken jij er nog andere? Laat het ons zeker weten als reactie op deze blog!

Kijk eens door het sleutelgat en je zal de tag zien.

➡️ Telefoonnummer of e-mailadres

Misschien ben jij ook al eens op een waypoint terecht gekomen waar je niets anders kan vinden dan een telefoonnummer of een e-mailadres. Al eens geprobeerd naar dat nummer te bellen of een mailtje te sturen naar dat mailadres? Een e-mailadres aanmaken is heel eenvoudig en als je een auto-reply instelt kan je geocachers onmiddellijk het volgende waypoint bezorgen. Ook een gsm-nummer kan je gebruiken, als je niet opneemt krijg je immers het bericht voor het antwoordapparaat. Ideaal dus om jouw volgende waypoint door te geven.

Op een waypoint hng deze vermiste kat, met een e-mailadres: een mailtje en je krijgt het volgende waypoint.

➡️ Scytale

Een leuke manier om je waypoint cryptografisch te verbergen is gebruik te maken van Scytale. Scytale is een cilindervormig voorwerp waarrond je een lint kan wikkelen, doe je dat op de juiste manier dan kan je de boodschap lezen.

Scytale dat jou een gsm-nummer als uitkomst geeft.

➡️ Zevensegmentendisplay op gaashek

Via een zevensegmentendisplay kan je alle cijfers van 0 tem. 9 voorstellen: de 7 staafjes stellen een 8 voor en via een led kan je de staafjes oplichten zodat deze een cijfer voorstellen. Dit principe kan je ook toepassen op een gaashekken, met een beetje verbeelding zie je hier oneindig veel zevensegmentendisplays na elkaar. Met een andere kleur tape erover kan je zo ook cijfers maken voor het volgende waypoint.

Kan jij de cijfers lezen op dit gaashek?
Hier staat alvast 3 2 1

➡️ Coderingsschijf

Ook een leuk idee om geocachers de volgende waypoints te laten ontdekken is om hun iets mee te geven zoals een coderingsschijf. Wat is een coderingsschijf? Dat zijn 2 ronde schijven die op elkaar liggen en door middel van een pin in het midden kan de bovenste schijf ronddraaien, waardoor je allerhande cryptografische teksten kan maken op je waypoints. Vaak wordt een coderingsschijf gebruikt om het Caesar Cipher geheimschrift makkelijk te kunnen omzetten.

➡️ Zaklamp

Met een zaklamp kan je fantastische dingen maken, zo ook waypoints waarbij licht een belangrijke rol speelt. Een zaklamp is eigenlijk ideaal om waypoints te maken voor nachtcaches.

The Silent Darkness of the R6 - een van de waypoints
Via een zaklamp ontdek je cijfers in een Soort van zevensegementendisplay.

➡️ Elektronica

Geocaching en elektronica is een combinatie die je niet echt verwacht in het veld, maar het is wel mogelijk! Heel erg leuk en toch wel verrassend.

➡️ Snookerballen of Biljarballen

Snookerballen hebben elk een waarde: geel (2) – groen (3) – bruin (4) – blauw (5) – roze (6) – zwart (7). Er zijn 16 biljartballen, 7 volle en 7 halve en een zwarte en witte bal. De waarde van de volle biljartballen zijn geel (1) – blauw (2) – rood (3) – paars (4) – oranje (5) – groen (6) – bordeaux (7) – zwart (8).

➡️ Cardan Grille

De Cardan Grille is een ideale manier om een geheime boodschap te verstoppen in een tekst met behulp van een raster. Door middel van een raster dat je op de tekst legt, worden enkele woorden getoond die een bruikbare boodschap opleveren.

➡️ Druk op de knop

Simpel maar zo geniaal: druk op de knop en even verder hoor je een geluid. Dit is eigenlijk vrij simpel uit te voeren door een deurbel met batterij te gebruiken: let wel de batterijen lopen bij sommige modellen heel snel leeg.

➡️ Geheimschrift

Geen tag met de coördinaten, maar een geheimschrift waarbij je eerst nog de Geocaching code tabellen moet boven halen om deze te kunnen oplossen.

Zijn dit Romeinse cijfers of is er toch nog een twist gedaan bij dit waypoint?

➡️ Book cipher

Nog een origineel voor een waypoint is gebruik maken van het principe van het Book cipher. De sleutel van dit geheimschrift is een boek of een stuk tekst. Je krijgt een combinatie van cijfers die verwijzen naar pagina – alinea – woord – letter of pagina – lijn letter. Door alle deze combinaties op te zoeken in een tekst kan je woorden maken. Ideaal dus als jouw waypoint in een bibliotheek is of dichtbij een mini-bib.

Weet jij welke letter we op pagina 37 zullen vinden via het Book Cipher?

➡️ UV-licht

Daarjuist hadden we het over zaklampen, maar je kan ook gebruik maken van UV-licht om een geheime boodschap zichtbaar te maken wanneer je met UV-licht er op schijnt.

Zie jij het woord dat verschijnt als je er met UV-licht op schijnt.

➡️ Parels

Je kan het zo gek niet bedenken, maar zelfs strijkparels kunnen dienen als waypoint. Wanneer je alle strijkparels die dezelfde kleur hebben bij elkaar optelt, dan heb je snel het volgende punt.

Ongetwijfeld ben jij ook al originele waypoints tegengekomen bij multi-caches, laat het ons zeker weten in een reactie op dit bericht.

5 reacties op “13 Originele waypoints voor multi-caches”

  1. Munster Mini Multi’s in Waasmunster is een leuk rondje met 15 multi’s + bonus. Telkens 1 origineel WP. Dit alles grotendeels in de natuur. Aanrader! Bonus GC8QYJD

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.