Geolantis: een gadgetreeks in Lille

Het is altijd de bedoeling geweest om naast My Cup of Tea een tweede reeks te lanceren. We hadden veel ideeën maar te weinig tijd om naast de opening van het koffiehuis GeoTea zo’n uitgebreide reeks te plaatsen. We hadden wél al een idee waar deze ongeveer zou komen. Om de locatie ’te bewaken’ besloten we om samen met een bevriende geocacher een tijdelijke ‘simpele’ reeks te plaatsen op de huidige locatie van de Geolantis-reeks. Deze werd tegelijk met de My Cup of Tea-reeks eind 2017 gelanceerd. Eind 2019 besloten we om aan de Gadget-reeks – dat was toen de werktitel – te beginnen.

Een rollercoaster van emoties

De doorbraak van Corona over de hele wereld begin 2020 zorgde ervoor dat we eerst andere brandjes te blussen hadden. We werden als ondernemers gedwongen om ons koffie- en theehuis te laten voort bestaan zonder dat klanten over de vloer mochten komen. Dit was een heftige rollercoaster van emoties maar gelukkig hebben we de storm doorstaan.

Toen de overheid besloot om alles stilletjes aan terug open te gooien met heel veel wisselende maatregelen zagen we de lancering van de geocaches en event in teken van de nieuwe reeks telkens in het water vallen. We wilden geen event met mondmaskers en afstand. Daarom besloten we om de reeks even in de koelkast te bewaren.

Geolantis is een geocachereeks van samenwerkingen

Het knutselen ging uiteraard wel verder. Daarvoor kregen we hulp van geocacher: Timsas. Hij heeft leuke avontuurlijke geocacherondjes in Rijkevorsel (zoals Den Bolkse Hamer) en toen we polsten of hij interesse had om mee te werken aan dit project was hij meteen enthousiast! Hij maakte voor ons o.a. de laatste geocache van het rondje met het magnetisch parcours die je moet afleggen om de finale kist te openen waar het logboek in zit.

Doordat de reeks op gemeentegrond en in Natuurpunt gebied ligt hebben we daar ook connecties gemaakt om alles qua toelatingen in orde te brengen. Dit is een vaak vergeten aspect bij het leggen van een Geocache. Maar vaak duurt het verkrijgen van toestemming van grondbeheerders het langer dan het maken en plaatsen van een Geocache. De gemeente heeft deze reeks zelfs voor een deel mee gemaakt en verstopt.

Zo is deze reeks een mooie samenwerking geworden tussen heel wat verschillende liefhebbers en hopelijk kan je dat voelen wanneer je deze reeks gaat lopen.

Time for Geolantis

De lancering van de reeks en bijpassend event werd uiteindelijk op 19 maart georganiseerd. Het was toen meer dan 2 jaar geleden dat bij GeoTea een event georganiseerd werd. Het was letterlijk en figuurlijk een verademing om als vanouds een event mee te maken. Voor veel aanwezigen was het cachen maar bijzaak en bleven liever met hun GC-vrienden wat bijkletsen. We kregen over de reeks veel postieve feedback en dat geeft natuurlijk extra veel energie om deze reeks te koesteren en te blijven onderhouden.

Na een geslaagd event kregen we uiteraard de vraag wanneer het volgende event zou plaatsvinden… Daarover kunnen we kort zijn: De plannen zijn er al! Dit jaar komt er sowieso een nieuw gc-event naar GeoTea georganiseerd door ons. Verder mogen geocachers ons atijd contacteren als zij zelf een event bij ons willen organiseren.

Ook kregen we de vraag of er in de toekomst nog een nieuwe reeks online komt. Ook hier is het antwoord dat de plannen er al zijn. Deze keer hopen we jullie niet meer dan 2 jaar op hete kolen te laten zitten. ☺️

Zelf op zoek gaan naar Geolantis

Wie zelf op zoek wil gaan naar de Geolantis caches van Jolien en Jenno, kunnen afzakken naar Lille. Hier kan je 18 leuke gadgetcaches terugvinden: het zijn allen traditionele geocaches (eerste cache van deze reeks: GC9GVBT) en je hoeft niet op zoek naar gegevens voor een bonuscache. Geniet van de leuke puzzels en de omgeving tijdens een leuke wandeling van ongeveer 8 kilometer en spring achteraf eens binnen in het GeoTea koffiehuisje en doe Jolien & Jenno de groeten 😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.